Uutiset

Autot

Mercedes-Benz Citan Carsport esiteltiin Ylöjärvellä

Jonassonin mallisto laajenee esteettömällä tilataksilla

Uusi Mercedes-Benz Citan Carsport esiteltiin Ylöjärvellä

Jyväskylän Taksinäyttelyssä suurelle yleisölle esitelty Mercedes-Benz Citan Carsport -esteetön tilataksi paljastettiin kutsuvieraille Ylöjärvellä Jonasson Oy:n tiloissa kesäkuun alussa. Carsportin koritöiden jälkeen ketterä ja kompakti Citan muuntautuu monikäyttöiseksi tilataksiksi, jolla onnistuvat tavallisten 1 + 6 henkilön kuljetusten lisäksi myös pyörätuoli- sekä paarikuljetukset

Ensiesittelyn alkajaisiksi Jonasson Oy:n hallituksen puheenjohtaja Juha Jonasson kävi lyhyesti läpi yrityksen historiaa ja tulevaisuuden näkymiä. Hän totesi muutama vuosi sitten toteutetun merkkivalikoiman laajentamisen olleen onnistuneen ratkaisun, sillä tällä hetkellä Mercedes-Benz-hyötyajoneuvot muodostavat jo 45 prosentin osuuden yrityksen liikevaihdosta. Samalla yrityksen mallivalikoima on kasvanut huomattavasti ja esimerkiksi esteettömien ajoneuvojen osuus on ollut  jatkuvasti nousussa.

Kokonaisuudessaan Jonasson Oy:n markkinaosuudet ovat kasvaneet tasaisesti ja nykyaikaiset tilat Ylöjärvellä mahdollistavat yhä tehokkaamman tuotantoprosessin. Jonasson kertoi yrityksen myös avaavan elokuun alussa nettisivuilleen Carsport Tilataksitorin, jossa sekä taksiasiakkaat että autoliikkeet voivat helposti ja ilmaiseksi ilmoittaa omasta Carsport-vaihtobussivalikoimastaan.

Myyntipäällikkö Olli-Pekka Narvio Vehon hyötyajoneuvoista kertoi Mercedes-Benzin olevan edelleen Suomen suosituin taksimerkki. Kokonaisosuus merkillä on komeat 28 prosenttia ja tällä hetkellä kymmenen suosituimman taksimallin joukossa on neljä johtotähteä. Tätä valikoimaa saapuu nyt täydentämään Citan-mallisto ja Narvio onkin hyvin tyytyväinen, että yhä tärkeämmäksi kasvavaan esteettömien taksien luokkaan saatiin nopeasti tarjolle laadukas Citan Carsport.

Citanin vahvuus on sen monipuolisuus, sillä se soveltuu yhtä hyvin niin kaupunkiolosuhteisiin kuin rauhallisimmille maaseudun pikkuteille. Citanin ajomukavuus on tuttua saksalaista tasoa ja Citan miellyttää suomalaisia autoilijoita myös polttoainetaloudellisuutensa ansiosta. Jonassonin valmistama Carsport Citan on tehty pitkään korimalliin ja siinä on paikat 1 + 4 henkilölle sekä yksi pyörätuolipaikka. Juha Jonasson kertoi, että suunnitteilla on myös muita istuinvaihtoehtoja, kuten kahdella flippi-istuimella varustettu 1 + 6 -paikkainen versio. Kaikissa malleissa on käytännölliset kiinnitysratkaisut, takarivissä nopeakäyttöiset Carsport-kääntöistuimet ja luotettava ramppi. Mukaan mahtuvat vaivatta myös isot sähköpyörätuolit ja isompia kuljetuksia varten saadaan tarvittaessa nopeasti lisää tavaratilaa. Maltillisesti hinnoitellun Citan Carsportin tuotanto on jo vauhdissa Ylöjärvellä.

Citan muuttuu esteettömäksi ajoneuvoksi nopeasti ja helposti. Taittuva ramppi kääntyy vaivattomasti alas sopivan loivaan kulmaan.MobiTEC:in luotettavilla kiinnityslaitteilla pyörätuoli pysyy kiinni eikä autoon noustessa tai sieltä poistuttaessa tarvitse pelätä tuolin kaatumista taaksepäin.

Citanissa pyörätuolimatkustajalle jää yhä runsaasti tilaa ympärilleen ja hyvä äänieristys mahdollistaa myös keskustelun kuljettajan tai muiden matkustajien kanssa. Moni taksinkuljettaja on huomannut tämän olevan asiakkailleen hyvin tärkeää, sillä usealle asiakkaalle matkat ovatkin merkittävä osa sosiaalista elämää. Myös paarit kulkevat Citanissa vaivatta mukana ja istuinjärjestelyt hoituvat muutamassa minuutissa.

Uusi esteetön Mercedes-Benz Citan esiteltiin kesäkuun alussa Carsportin toimitiloissa Ylöjärvellä. Todella monipuolista tilataksia ylpeänä esittelemässä Vehon Olli-Pekka Narvio sekä Mika Kuismanen, Ari Jonasson ja Juha Jonasson Carsport Oy:stä.

www.carsport.fi

www.mercedes-benz.fi/citan

Lue seuraavaksi