Uutiset

Autot

Mad For Cars Oy – Mercedes-Benz GLS -mallit nyt kevytkuorma-autoina

Mad For Cars Oy on helsinkiläinen yritys, joka on tunnettu erittäin huomiota herättävästä ja laadukkaasta autovalikoimastaan, johon sisältyy esimerkiksi upeita, katseet kääntäviä urheiluautoja. Yrityksen päätuoteryhmäksi on kuitenkin noussut huippuluokan Mercedes-Benz GLS MFC Edition -kevytkuorma-automallisto, joka on löytänyt asiakaskuntansa varustelutasonsa, ajomukavuuden sekä houkuttelevan hinnoittelunsa ansiosta.

Mercedes-Benz GLS:n ohjaamo yhdistää monipuoliset ominaisuudet ajomukavuuteen ja helppokäyttöisyyteen.

Mad For Carsin Jaakko Rahkosella ja Olli Saarelalla on kummallakin pitkäaikainen autoalan kokemus. Asiantuntemuksensa avulla he tietävät tarkoin, millaisille ajoneuvoille on maassamme kysyntää ja mikä on ajoneuvojen oikea hintataso. Mad For Cars toi aiemmin maahan useita G-sarjan Mercedeksiä ja vaikka asiakaspalaute oli kaikin puolin positiivista, korostui monen autoilijan toiveissa lisätilan tarve. Rahkonen ja Saarela selvittivät isomman kokoluokan tarjontaa, ja nopeasti oikeaksi ratkaisuksi maahamme selvisi Mercedeksen GLS-mallisarja. Täyden ALV-vähennysoikeuden ja tuplapoistot hyödyntävä mallisarja on löytänyt asiakaskuntansa maassamme ja autoja on myyty jo kymmeniä kautta maan.

Monikäyttöisyyttä ja äärimmäistä mukavuutta

GLS muuttuu parilla napinpainalluksella tavara-autoksi ja tasainen pohjaa helpottaa lastaamista.

Mad For Carsin Mercedes-Benz GLS -autot tuodaan Saksasta uusina rekisteröimättöminä ajoneuvoina ja ne ovat täyden Mercedes-Benz-takuuohjelman alaisia. Kevytkuorma-autoksi rekisteröitynä GLS-autot ovat ALV:n ja poistojen jälkeen myös taloudellisesti houkutteleva vaihtoehto ja myös niiden vuotuiset käyttökustannukset ovat kokoluokkaansa nähden hyvin maltilliset.

GLS-mallin houkuttelevuutta lisäävät myös sen monipuoliset käyttömahdollisuudet. Seitsemän henkilöä kuljettava tila-auto muuttuu tarvittaessa käden käänteessä viisipaikkaiseksi perheautoksi tai 2 400 litran tilavuuden tarjoavaksi tavara-autoksi. Kaikki tapahtuu tietysti elegantin tyylikkäästi muutamalla napin painalluksella. Moni harrastus- tai yritystoiminta vaatii vielä perävaununkin mukaan, ja 3 500 kilon vetokyvyn GLS soveltuukin niin tehonsa, ajo-ominaisuuksien ja runsaiden turvajärjestelmien ansiosta loistavasti työjuhtana toimimiseen.

Yrittäjän ihanneauto

GLS-malleissa on aina kolmas penkkirivi takana ja sen mukavuus sekä tila miellyttää vaativampaakin matkustajaa. Eteen siirtyvä keskipenkki tekee taakse siirtymisestä helppoa.

Mad For Carsin Rahkonen ja Saarela osaavat ottaa Suomen olosuhteet ja yrittäjien toimintatavat tarkoin huomioon, ja niinpä varustelun taso on jo alun pitäen todella korkea eikä lisävarusteluun juurikaan ole enää tarvetta. Hyvien kansainvälisten suhteiden ansiosta GLS-autoja on saatavana heti toimitukseen useita eri versioita ja Konalan toimipisteessä on mahdollista käydä tutustumassa mallistoon tarkemmin koeajojen merkeissä. Mad For Cars pitää luonnollisesti yhteyttä asiakkaisiin myös kaupanteon jälkeen ja heiltä saatu palaute on ollut erinomaisen positiivista. Eiväthän GLS-mallit eduista huolimatta aivan halvimpia autoja ole, mutta asiakaskunnan mielestä hinta-laatusuhde on kokonaisuudessa hyvinkin maltillinen.

Kaikilla mausteilla

Saimme Suomen kesäisiin olosuhteisiin koeajoon Mad For Carsin GLS-malliston 400d 4matic-version. Edullisimmillaan GLS MFC-version saa omakseen noin 129 000 euron hinnalla (alv 0 %), mutta silloinkin olisi miltei pyhäinhäväistystä puhua karvalakkiversiosta, sillä perusmallissakin varustelun monipuolisuus ja erilaisten turva- ja mukavuusjärjestelmien sekä avustimien määrä on niin kattava, että oma mielikuvitus ei keksi enää juurikaan puuttuvia ominaisuuksia. Avustimien ominaisuudet tulevatkin parhaiten esille matkan päällä ja ne on hyvin helppo viilata omien tottumusten mukaiseksi.

GLS:n monitoiminäytön suomenkielinen ohjeistus on erittäin selkeä ja auton saa nopeasti viilattua omien mieltymysten mukaan esimerkiksi valo- ja äänimaailman kautta. Mukavuusasetusten hierontaominaisuudet ovat käytössä todella miellyttäviä ja tässä autossa myöskään apukuljettajaa ei unohdeta.

Koeajoauton suomenkielisen monitoiminäytön avulla on helppo tutustua siihen, mitä GLS:llä on tarjota. Tähän kannattaakin varata aikaa, sillä ominaisuudet ja säätömahdollisuudet eivät aivan heti lopu. Tarjonnan laajuudesta huolimatta näytön selkeydelle ja loogisille poluille voi antaa kiitosta, sillä niiden avulla ajoneuvosta saa vaivattomasti räätälöityä omien mieltymystensä mukaisen. Sanotaan ettei suomalaisia ohjekirjat kiinnosta, mutta GLS:n sähköinen maailma vie helposti mukanaan erilaisia vaihtoehtoja kokeillessa.

Mukavuus ja käytettävyys huomioitu

Autoon noustessa ei jää hetkeksikään epäselväksi minkä tason tuotteesta on kysymys. Materiaalivalinnat ja sisätilojen design kertovat heti omaa kieltään tulevan ajokokemuksen korkeasta tasosta. Istuinten mukavuus sekä säätömahdollisuudet eivät jätä toivomisen varaa, ja monipuoliset hierontamahdollisuudet kruunaavat kokemuksen. Monipuolisuudesta huolimatta GLS:n hallintalaitteet ovat helposti omaksuttavissa ja esimerkiksi ohjauspyörän kytkimet siirtyvät nopeasti lihasmuistiin ilman turhaa vilkuilua. Turvallisuutta tuo myös tuulilasiin heijastuva HUD-näyttö, johon saa helposti asetettua haluamansa informaation.

Kakkosrivillä kaksi henkilöä matkustaa kuin ruhtinaat ja tarjolla on omat tarkat säätömahdollisuudet. Taakse tulevan keskikonsolin vuoksi keski-istuin on hieman ahtaampi.

Varustelun tasosta kertoo omaa kieltään muiden matkustajien huomiointi. Hierontamahdollisuudet tarjotaan myös apukuljettajalle ja kakkosrivin keskelle taitettava oma tabletti kertoo yksityiskohtien määrästä. Kakkosrivin istuimen siirtyessä sähköisesti eteenpäin on myös kolmosrivin paikoille helppo nousta. Kolmosrivin istuimet ovat tässä kokoluokassa yleensä käytännössä lapsille tarkoitettuja tilapäisistuimia, mutta GLS tekee tässäkin mukavan poikkeuksen. Kakkosrivin jalkatilaa hieman karsimalla myös kolmosrivillä voi aikuinenkin matkustaa pidemmän matkan, ja edelleen taakse jää myös jonkin verran tavaratilaa.

Tavaratilaa tarvittaessa GLS muuttuukin käden käänteessä tarpeen mukaan tavara-autoksi. Tasapohjainen tila on helppo täytettävä ja parhaimmillaan 2 400 litran tila mahdollistaa isommankin kuorman kuljetuksen.

Viihtyisää matkantekoa

Tien päällä GLS vastaa sille asetettuihin odotuksiin moitteitta. Sulava automaatti, 330 hevosvoimaa ja nelivedon varmuus tekevät ajamisesta nautinnon. Jos GLS on monikäyttöinen sisältä, niin samoin se käyttäytyy liikenteessä. GLS:llä pärjää ketteryyden ansiosta mainiosti parkkipaikoilla ja kaupunkiajossa hyvä näkyvyys tuo lisäturvaa. Isommilla teillä ajo on odotetun pehmeää ja nautittavaa, kunnes nopeudenrajoitin puuttuu peliin.

MB GLS:n kolmen litran diesel tarjoaa 330 hevosvoimaa ja 700 newtonmetrin väännön. Yhdistetty keskikulutus on kuitenkin auton kokoon ja tehoon nähden maltillinen 7,9 l/100 km.

Rajoittimesta huolimatta GLS MFC Edition jää kokonaisuudessaan reippaasti positiivisen puolelle. Yrittäjälle malli tarjoaa takuuvarmaa ajonautintoa, monipuolisia käyttömahdollisuuksia ja vetokykyä isollekin perävaunulle. Täysi ALV-vähennys ja ainakin vielä voimassa olevat tuplapoistot tekevät myös auton taloudellisesta puolesta houkuttelevampaa.

Mad For Carsilla on jatkuvasti kattava valikoima huippuluokan kevytkuorma-autoja ja urheiluautojen ystäville tarjolla on esimerkiksi Ferrarin ja Lamborghinin katseiden kääntäjiä.

Lue seuraavaksi