Uutiset

Autot

Maavoimille ensimmäiset Sisu GTP 4×4 -maastoajoneuvot

Oy Sisu Auto Ab on toimittanut Puolustusvoimien tilaamat ensimmäiset panssaroidut Sisu GTP 4×4 -ajoneuvot. Toimitus liittyy Maavoimien kesällä 2020 julkaisemaan Sisu GTP 4×4 -testisarjan hankintaan. Testisarjan ajoneuvojen tarkoituksena on kerätä tietoa ajoneuvon suorituskyvystä ja käytettävyydestä Puolustusvoimien tulevaisuuden tarpeissa niin kotimaassa kuin kriisinhallinnan tehtävissä.

Ensimmäinen toimituserä sisältää kaksi erilaista vahvasti panssaroitua ajoneuvokonfiguraatiota, viisipaikkaisen partioajoneuvon ja kymmenenpaikkaisen miehistönkuljetusajoneuvon.

Sisu GTP -ajoneuvoperhe on modulaarinen ja siksi helposti muunneltavissa erilaisiin operatiivisiin tehtäviin. Ajoneuvoilla on yhtenevät runkorakenteet ja niiden korirakenteet ovat keskenään vaihtokelpoiset. Tämän aidosti modulaarisen rakenteen ansiosta ajoneuvojen toimittaminen tehtäväkohtaisina konfiguraatioina on nopeaa ja edullista.

Maavoimat toteuttaa nyt toimitetuilla ajoneuvoilla testausohjelman. Myöhemmin tänä vuonna, testausohjelman jälkeen, toimitetaan testisarjan muut neljä ajoneuvoa ja autojen käyttö- ja kenttähuolto-ohjeistus varaosasarjoineen.


Lue seuraavaksi