Uutiset

Autot

Lumikko Huoltopalvelut Oy – uusia edustuksia ja huippuluokan palvelutaso

Lumikko Huoltopalvelut on 25 henkilöä työllistävä kylmä-, ilmastointi- ja lämmityslaitteiden erikoisosaaja, jolla on neljä toimipistettä ympäri maata. Yrityksen laadukas toiminta on vakuuttanut asiakkaat osaamisellaan ja toiminta on laajentunut kattamaan huoltotoimintojen lisäksi myös runsaasti muita palveluita. Noin vuosi sitten Lumikko Huoltopalvelut otti edustukseensa Dhollandian kattavan nostinmalliston ja viime syksynä mukaan liittyivät myös Webaston maailmankuulun tuoteperheen kylmäkoneet.

Lumikko Huoltopalvelut on hyvin edistyksellinen yritys, joka kehittää toimintaansa monipuolisesti. Yritys kuuluu edelleen Lumikko-konserniin ja sen juuret ovat voimakkaasti kylmälaitepuolella, mutta nykyään huoltopalvelu-nimi ei ehkä anna aivan tarvittavaa tietoa. Yritys on suuntautunut voimakkaasti myös tuotemyynnin puolelle ja uusien palveluiden myötä asiakaskunta on kasvanut hyvin voimakkaasti. Samalla myös toimitiloihin on panostettu ja esimerkiksi Oulun toimipisteessä asiakkaita palvellaan nyt uusissa, nykyaikaisissa tiloissa.

Yksilöllinen, joustava palvelutaso

Lumikko Huoltopalveluiden liiketoimintajohtaja Mika Sivenius on hyvin tyytyväinen yrityksen monipuolistumiseen ja korkeaan palveluasenteeseen. Myös teknisen laitteiston tasoon on panostettu ja esimerkiksi kuvan ilmastoinnin huoltolaite edustaa alan huippua.

Lumikko Huoltopalveluiden strategisena tavoitteena on ollut tasaisen varma kasvu toimintoja kehittämällä ja monipuolistamalla. Merkittävänä tekijänä onnistumisessa on ollut myös ennakkoluulottoman ja idearikkaan henkilökunnan valmius uudistua. Toimitusjohtaja Tatu Jokisalon johdolla onkin aikaansaatu runsaasti muutoksia ja uudentyyppinen ajattelumalli on lyönyt yrityksessä läpi. Lähietäisyydeltä kehitystä seuraava liiketoimintajohtaja Mika Sivenius onkin hyvin tyytyväinen aikaansaatuun tulokseen. ”Erityisesti palvelujen monipuolistumisessa olemme onnistuneet mainiosti ja räätälöity asiakaskohtainen toimintamalli on osittanut toimivuutensa. Tämä onkin hyvin tärkeää, sillä tuoteperheen kasvaessa olemme saaneet runsaasti täysin uutta asiakaskuntaa”, kertoo Sivenius.

Webasto on alan ykkösnimi

Syksyllä 2016 Lumikko Huoltopalveluiden edustukseen tulleet Webasto-kylmäkone- ja ilmastointilaitteistot ovat alan käsite. ”Webaston tuotteet täyttävät kaikki ATP-standardit ja niissä käytetään nykyaikaisimpia kylmäaineita. Näin asiakas voi olla varma kuljetuskriteerien täyttymisestä vielä vuosiksi eteenpäin”, korostaa Sivenius. ”Erityisen suosittuja tuotteita ovat olleet Webaston Frigo Top -kylmäkuljetuslaitteet, joita on toimitettu esimerkiksi kuljetusyrityksille, pitopalveluille sekä ruokajakelua suorittaville yrityksille. Luonnollisesti asiakas saa kauttamme myös kaikki Webaston huolto-, korjaus-, tarkastus, varaosa- sekä kalibrointipalvelut ja yhteistyö Webastoa maahantuovan Kahan kanssa on osoittautunut erittäin toimivaksi”, Sivenius lisää.

Dhollandia kestää pohjoisessa

Moni Lumikko Huoltopalveluille ajoneuvonsa tuova käyttää tilaisuuden hyväkseen ja asennuttaa samalla kertaa isomman kokonaisuuden. Kylmäkoneiden, lämmittimien sekä ilmastointilaitteiden ohella asennetaan usein myös perälautanostin tai invahissi. Näin ajoneuvo on mahdollisimman vähän poissa työtehtävistä. ”Dhollandian tuotteet vastaavat laatuvaatimuksiimme ja ne ovat osoittaneet toimivuutensa myös Suomen vaativissa olosuhteissa. Luonnollisesti hoidamme myös kaikki merkin jälkimarkkinointitoimenpiteet, kuten huollot sekä vuositarkastukset nopeasti ja luotettavasti”, lisää Sivenius.

Vuokraus ja korikorjaukset täydentävät palveluita

Lumikko Huoltopalveluiden toimintaperiaatteen mukaan asiakas saa samalla käynnillä mahdollisimman laajat palvelut. Asennusten, huoltojen, korjausten, tarkastusten ja myynnin lisäksi tarjolla on myös irtokylmäkonttien vuokraus sekä pienet korikorjaukset. ”Moni asiakas on ollut iloisesti yllättynyt kun saa samalla kertaa huoltojen lisäksi ärsyttävät vauriot poistettua ilman erillistä käyntiä. Irtokylmäkonttien kysyntä on taas kasvanut vauhdilla ja ne ovat suosittuja esimerkiksi kesätapahtumien yhteydessä”, kertoo Sivenius.

Monipuolinen asiakaskunta

Asiakaspalvelun tasoon on yrityksessä panostettu myös huoltoautokaluston laadukkuudella ja tarvittaessa huollot sekä korjaukset suoritetaan asiakkaan omissa tiloissa tai työkohteessa. ”Kiireellisissä tilanteissa tämä on hyvin oleellista ja huoltoautojen kattavan teknisen varustelun kautta pystymme suorittamaan vaativatkin työt vaikka kenttäolosuhteissa. Tämä kyky on hyvin oleellinen myös asiakaskuntamme laajuuden puolesta, sillä kiskopuolen suurasiakkaat ja linja-autoyritykset vaativat yksilöllistä palvelua. Linja-autoilijat on huomioitu muutenkin hyvin, sillä kaikkiin toimipisteisiimme mahtuvat isotkin bussit vaivatta sisälle”, Sivenius korostaa.

Lumikko Huoltopalveluiden joustavan asenteen kautta apua saavat ammattilaisten lisäksi myös tavalliset autoilijat. ”Henkilöautoilijat muodostavat vajaan kymmenen prosenttia liikevaihdostamme ja palvelemme myös heitä hyvin mielellään. Samalla muistutan, että esimerkiksi ilmastointihuollot kannattaa suorittaa ennen sesonkiaikoja, eikä vasta ensimmäisten helteiden jälkeen”, päättää Sivenius.

Lue seuraavaksi