Uutiset

Autot

Lisätilaa pyörätuolille – Caddy XXL

Ylöjärveläinen Jonasson Oy on tunnettu tuotekehityksensä korkeasta tasosta ja asiakaspalautteen tarkasta huomioimisesta. Aikaisempi esteetön Caddy XL sai kiitosta sekä pyörätuolin käyttäjiltä että taksien kuljettajilta, mutta koska aina on varaa parantaa ja niin yritys kehitti entistä suuremman pyörätuolipaikan tarjoavan Caddy XXL-taksivarustelupaketin.

Volkswagen Caddy XXL:ssä kaikki on nimensä mukaisesti hieman suurempaa tai kehitetympää. Pyörätuolipaikan leveys on 80 senttimetriä ja pituutta on miellyttävät 149 senttimetriä. Myös ylöspäin on tilaa, sillä sisäkorkeus pyörätuolipaikassa on jopa 146 senttiä ja ovenkin kohdalla aukko madaltuu vain kolmella sentillä. Sama leveys ja avaruus jatkuvat myös ajoneuvon ulkopuolella, sillä rampin leveys on 81 senttiä ja ajoramppi on erittäin loiva, eikä pyörätuolin sisääntulossa ole lainkaan häiritsevää kynnystä.

Matkustajalle viihtyvyyttä

Caddy XXL:n suunnittelussa pyörätuoliasiakkaita on kuunneltu hyvin tarkoin ja matkustusmukavuutta on kehitetty toiveiden mukaan. Sisäkorkeus on mukavan suuri ja nyt ikkunat ovat oikealla korkeudella ja asiakas pystyy esteettä ihailemaan maisemia. Myös äänieritystä on parannettu, mikä helpottaa keskustelua kuljettajan kanssa ja tämä on monelle matkustajalle hyvinkin tärkeää. Matkustusturvallisuus on varmistettu tuolin nelipisteturvavöillä sekä matkustajan kolmipisteturvavyöllä. Lisämukavuutta matkantekoon tarjoavat ohjaamosta säädettävissä olevat pneumaattiset jouset ja upea tunnelmavalaistus.

Kuljettajalle ergonomiaa

Taksiautoilijalle Caddy XXL tarjoaa entistä ergonomisemmat työskentelytavat, mikä on hyvin tärkeää pyörätuolien kokoluokan jatkuvasti kasvaessa. Takaovi avattaessa puskurin keskiosa nousee oven mukana ylös, eikä näin ole työskentelyn esteenä. Loiva ramppikulma helpottaa tuolin sisäänvientiä ja tuolin kiinnitysmekanismi on nopea sekä helppokäyttöinen. Myös rampin lasku ja nosto on hyvin vaivatonta ja lukitus tapahtuu parilla sormenliikkeellä. XXL-pakettiin kuuluvat myös taksivalo sekä taksamittarivalmius, ohjaamon kattoon sijoitettu rahastusvalo sekä sähkötoiminen lisälämmitin. Varustelun kokonaishinta on noin 15 000 euroa ja monia kiinnostavat Carsportin kääntöistuimet saadaan malliin vielä tämän loppukesästä.

Katso video: Lisätilaa pyörätuolille: Caddy XXL

Lue seuraavaksi