Uutiset

Autot

Lisäkaukovalot katolle – Hio-Mex toimittaa rosterit

Lisäkaukovalojen asentaminen on nykyisin mahdollista myös pakettiautojen katolle – etuakselin takapuolelle. Hio-Mex Oy:n valikoimasta löytyy tarkoitukseen sopivia rosteriratkaisuja. Liikenteen turvallisuusvirasto Trafin laatiman uuden ohjeistuksen perusteella lisäkaukovalot voidaan nykyisin asentaa myös etuakselin takapuolelle, mikä antaa mahdollisuuden varustaa myös nokalliset pakettiautot katolle asennetuilla lisäkaukovaloilla.

Ajoneuvovarusteita ruostumattomasta teräksestä valmistava Hio-Mex Oy on tuonut markkinoille valoraudan, jonka avulla lisäkaukovalojen asennus katolle on verrattain vaivatonta ja varmaa. Ensimmäisenä markkinoille on tuotu Mercedes-Benz Sprinteriin ja Volkswagen Crafteriin istuva ratkaisu.

”Meillä oli jo valmiina lähinnä näyttelyautoja varten toteutettu kattorauta, joka on lakimuutoksen jälkeen löytänyt verrattain suuren joukon käyttäjiä”, kertoo Tapani Arokoski Hio-Mex Oy:stä. Katolle on mahdollista asentaa neljä lisäkaukovaloa, joiden referenssiluku saa olla korkeintaan 100. Mikäli auton omat kaukovalot ovat toiminnassa, saa katolla palaa korkeintaan kaksi lisäkaukovaloa.

”Vaihtoehtona on auton omien kaukovalojen kytkeminen toiminnasta, jolloin kaukovaloina toimii ainoastaan neljä katolle asennettua lisäkaukovaloa. Tämä muutos tosin vaatii muutoskatsastuksen”, valottaa Arokoski lakitekstin sisältöä.

”Asennus on sallittua myös vanhoihin ajoneuvoihin”, kertoo Arokoski, joka suosittelee asennusta tehtäväksi alan asiantuntijan luona.

Asennuksen yhteydessä joudutaan purkamaan verhoilua ja korirakenteeseen on tehtävä muutama reikä. Ohjeaika raudan asennustyölle on verhoilusta riippuen vähintään kaksi tuntia, jonka lisäksi on huomioita myös sähkötöiden vaatima aika.

Arokosken mukaan tuoteperhettä laajennetaan Mercedes-Benz- ja Volkswagen-tuotteista muihin merkkeihin lähinnä kysynnän mukaan. ”Seuraamme markkinoita ja niiden kehitystä ja tämän seurauksena tuotevalikoimamme laajenee tämän vuoden aikana useilla Ford Transit –perheeseen soveltuvilla tuotteilla”, paljastaa Arokoski.

Ari Perttilä

Lue seuraavaksi