Uutiset

Autot

Linja-autotietäjää haetaan jälleen!

Linja-autotietäjä 2014

Jälleen on aika hakea Suomen parasta linja-autoalan historiatiedon taitajaa. Suomen Linja-autohistoriallinen seura, A-Vakuutus  ja Mobilia ovat vuodesta 2002 etsineet vuosittain linja-autoalan historiatiedon taitajia järjestämällä Linja-autoalan Tietäjän SM-kilpailun. Kilpailu on kaksiosainen – siihen kuuluu alkukilpailu ja loppukilpailu. Alkukilpailun perusteella kutsutaan parhaiten menestyneet kilpailijat mittelemään SM-tittelistä.

Mobilian kotisivulta löytyvään alkukilpailuun voivat osallistua kaikki linja-autoista kiinnostuneet.  Alkukilpailussa on vastattavana 40 monivalintakysymystä, joiden perusteella 20 parasta saavat kutsun loppukilpailuun, joka käydään Linja-autopäivänä 3.8.2014 Mobiliassa.

Vuonna 2013 Linja-autoalan SM-tittelin voitti Esko Penttilä Tampereelta. Kilpailussa menestyminen vaatii hämmästyttävää tietomäärää linja-autoalalta, sillä loppukilpailun kysymykset ovat kimurantteja monelle kokeneellekin linja-autohistorian tuntijalle. Kilpailijoiden tulee tuntea alan henkilöstöä, ajoneuvoja, aikatauluja, liikennöitsijöiden ajoneuvonumerointia – käytännössä kaikki mikä mitenkään voi liittyä linja-autoihin ja linja-autoliikenteeseen. Vaatimustasosta huolimatta alkukilpailuun on vuosittain saapunut runsaasti vastauksia ja loppukilpailupaikoista on kilpailtu tosissaan.

Lue seuraavaksi