Uutiset

Autot

Light Line – kevyt ja vettymätön lavanpohja

Light Line -levymateriaali on muovia, joten se ei ime itseensä vettä. Levyn valmistusmenetelmä on suunniteltu siten, että levystä saadaan luja ja pinnasta pitävä, jolloin se sopii pohjamateriaaliksi erittäin hyvin.

Levy, jonka vahvuus on 18 mm, painaa 8,2 kg/neliömetri, eli vastaavan filmivaneri painaa noin puolta enemmän kuin Light Line -levy. Painosäästöä kevytmateriaalien käytöllä saadaan pakettiautoissa 30 kg/lavametri verrattuna perinteiseen ratkaisuun. ”Koska tämä lava ei vety ajan mittaan, painoero vielä kasvaa hiljalleen”, huomauttaa työnjohtaja Markku Malinen.

Ensimmäinen Light Line -pohjamateriaalilla valmistunut auto on Veho Trucksin esittelyautoksi rakennettu miehistöohjaamoinen Fuso Canter. Tässä autossa lavan metalliosat ovat alumiinia, jolloin lavarakenteen paino on saatu huomattavan kevyeksi. ”Tässä autossa on saatu painosäästöä 160 kg”, kertoo Malinen. ”Pelkästään levymateriaalilla saavutettu painosäästö on tässä runsaat 40 kg, eli melko paljon.”

Materiaalina Light Line -levy on kalliimpaa kuin vaneri. ”Kokonaiskustannuksessa ero jää hyvin pieneksi”, vakuuttaa Malinen. ”Tehdas on ilmoittanut pystyvänsä tekemään kuusi metriä pitkiä levyjä, joiden leveys on jopa 2,45 metriä, joten jatkossa levyjä ei yleensä tarvitse jatkaa. Toimitusajassa pääsemme parhaimmillaan kahteen viikkoon.”

Uutta tilaa, uutta väkeä

H&L Varustelukeskus rakennuttaa parhaillaan uutta toimitilaa Nurmijärven Ilvesvuorelle, osoitteeseen Ilveskuja 10. Tilat tulevat nykyisen toimipaikan läheisyyteen, mutta eivät samalle tontille. Uusien tilojen taustalla on toimintojen keskittäminen Nurmijärvelle ja tiloihin muuttaa samaan konserniin kuuluva umpikuormakoreja valmistava Majoka.

”Lokakuulla alamme siirtää toimintoja uuteen toimipaikkaan ja marraskuussa uusi paikka on toiminnassa”, kertoo toimitusjohtaja Petri Simonaho. ”Vanhoihin tiloihin jää huoltotoiminta ja raskas työ, kun uusiin tiloihin tulee lähinnä uuden kaluston rakentaminen.”

”Olemme panostaneet uuden rakennuksen energiatehokkuuteen ja se täyttää nykyisten määräysten mukaisen omakotitalon lämmöneristysvaatimukset. Tilat on suunniteltu toimintojamme varten ja esimerkiksi hitsaamolle on oma hallinsa. Tiloihin tulee muun muassa nelipilarinostin erityisesti takalaitanostinasennuksia varten.”

”Me olemme onnistuneet rekrytoimaan myös uutta valmiiksi ammattitaitoista henkilökuntaa ja sen ansiosta alamme varustella pakettiautoja entistä laajemmin ja monipuolisemmin. Tavoitteemme on olla Suomen monipuolisin ja paras varustelukeskus”, päättää Simonaho.

 

www.autovarustelu.com

 

Juha Kuusjärvi

Lue seuraavaksi