Uutiset

Autot

Lataushybridi DS 7 Crossback E-Tense 4×4

Ranskalaisen teknologisen osaamisen lippulaiva, DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4×4 on käynyt läpi uuden WLTP –syklin mukaiset sertifiointiin vaadittavat päästömittaukset ja malli on läpäissyt ne ennätyksellisillä arvoilla: 31 gramman CO2 -päästöarvo per kilometri sekä kulutus 1,4 litraa /100 km.

”Nolla”-päästöisellä ajolla DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4×4 :n toimintamatkaksi mitattiin 58 kilometriä (WLTP).

Tulos on markkinoiden paras premium-segmentin SUV:lle, jossa 300 hevosvoiman sähköistetty voimalinja yhdistyy nelivetoon.

DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4×4 on jo ennakkomyynnissä Suomessa ja sen kokonaishinnat alkavat 59 014 eurosta. Toimitukset alkavat syksyllä 2019.

DS:n esittelemä hienostunut lataushybridi toimii tiennäyttäjänä uuden sukupolven teknologialle. DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4×4 on ensimmäinen SUV-malli, joka tarjoaa 300 hevosvoimaa, nelivedon, 58 kilometrin toimintasäteen täyssähköllä ajettaessa, 31 gramman CO2  -päästöarvon kilometriä kohden sekä 1,4 litran keskimääräisen polttoaineen kulutuksen 100 kilometrillä uudella WLTP-tavalla mitattuna. Uudistunut mittaustapa (WLTP) tuottaa aiempaa realistisemman mittaustuloksen, joka on verrannollinen todelliseen ajotilanteeseen.

DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4×4 :n kolme moottoria tuottaa yhteensä 300 hevosvoimaa: 200 hevosvoiman PureTech -bensiinimoottori saa seurakseen kaksi 109 hevosvoiman sähkömoottoria, jotka on sijoitettu toinen auton etu- ja toinen taka-akselille. Ne yhdistetään 8-vaihteiseen automaattivaihteistoon ja lopputuloksena saadaan 300 hevosvoimaa sekä 450Nm vääntö. Voimansiirto tapahtuu nelivetona. Auto kiihtyy 0 – 100 km/h vain 6,6 sekunnissa ja nollasta tuhanteen metriin 27 sekunnissa.

Kuljettajalle auto tarjoaa erilaisia ajotapoja, jotta tämä voi ottaa täyden nautinnon auton tuottamasta väännöstä tai hyödyntää auton 13,2 kWh akustoa ja ajaa puhtaalla ”nolla”-päästöisellä Electric -ajotavalla vain sähkömoottoria käyttäen jopa 58 kilometrin matkan. Täyssähköllä ajettaessa DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4×4 saavuttaa 135 km/h -nopeuden.

Ladattavan hybridi DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4×4 :n latausaika nollasta 100% :iin 32A latausasemaa käytettäessä on tunti ja 45 minuuttia. Akku latautuu myös ajon aikana, kiitos E-Formula -kilpasarjasta periytyneen edistyksellisen ajonaikaisen latausjärjestelmän. Ideaalisesti sijoitettujen moottoreiden ja akun ansiosta DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4×4 tarjoaa täysin identtiset sisätilat muihin malliston versioihin verrattuna ja tilavuudesta ei ole jouduttu luopumaan. DS:n karismaattinen tyyli ja hienostuneisuus tulevat täydellisesti esiin Alcantara- ja muiden nahkamateriaalivaihtoehtojen sekä DS:ssä käytettyjen ainutlaatuisten tunnusmerkkien kuten Point Perle –saumojen tai Clous de Paris guillochage -metallintyöstötekniikan ansiosta.

DS:n hienostunut teknologia ei koske vain eri ajovaihtoehtoja. DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4×4 tarjoaa myös 2-tason autonomisen ajamisen DS CONNECTED PILOT :illa, kameran avulla tienpinnan muutoksia tarkkailevan DS ACTIVE SCAN -jousituksen, DS PARK PILOT -pysäköintiavustimen sekä DS SAFETY -turvallisuuselementit.

WLTP syklillä hyväksytty malli: DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4×4, 300 hv, 4WD, 19-tuuman vanteet.

  • CO2 päästöt: 31 grammaa /km
  • Polttoainekulutus: 1,4 litraa /100 km
  • Toimintasäde 100% sähköllä: 58 kilometriä
  • Suorituskyky 0 – 100 km/h: 6,6 sekuntia
  • Suorituskyky 0 – 1000 m: 27 sekunti

LUE MYÖS Sähkö ja kaasu tekevät tuloaan myös raskaaseen kalustoon

Lue seuraavaksi