Uutiset

Autot

Land Rover julkisti uudet ladattavat nelivetoiset hybridit

Uudet Range Rover Evoque- ja Land Rover Discovery Sport – kompaktit premium maasturit ovat nyt saatavana ladattavina hybrideinä (PHEV). Ne tarjoavat suorituskyvyn, hienostuneisuuden ja kyvyt, joita asiakkaat odottavat. Toimintamatka sähköllä on jopa 66 km ja hiilidioksidipäästöt ovat niinkin alhaiset kuin 32 g/km.

Mallimerkinällä P300e varustetut uudet Range Rover Evoque ja Land Rover Discovery Sport -ladattavat hybridit perustuvat Land Roverin huipputekniselle Premium Transverse Architecture -pohjarakenteelle, joka on suunniteltu tukemaan sähköistymistä säilyttäen samalla Land Roverille ominaisen maastokyvyn.

Uudet P300e -mallit liittyvät nykyisten 48 voltin MHEV kevythybridien (diesel ja bensiini) valikoimaan, mikä tuo uutta tehokkuutta kompaktien premium-SUVien segmenttiin.

Nick Rogers, Jaguar Land Rover, johtaja, tuotesuunnittelu: ”Suunniteltu, kehitetty ja valmistettu yhtiön sisällä. Ingenium-perheemme modulaarinen, skaalautuva ja joustava arkkitehtuuri on antanut meille mahdollisuuden luoda uraauurtava, 3-sylinterinen plug-in hybridijärjestelmä, joka tuo asiakkaillemme enemmän valinnanvaraa kuin koskaan aikaisemmin. 200 hevosvoiman moottori yhdessä taka-akselistoon sijoitetun 80 kW:n sähkömoottorin kanssa tarjoaa fantastisen suorituskyvyn AWD nelivedolla sekä täydellisen yhdistelmän suorituskykyä ajotavan mukaan. Tehokas sähköistäminen, moottorikoon pienentäminen ja keventäminen mahdollistavat myös uskomattoman alhaiset CO2 lukemat, alkaen vain 32 g/km Evoquessa ja 36 g/km Discovery Sportissa. Lisäksi molemmissa autoissa on vaikuttava toimintamatka sähköllä, 66 km ja 62 km. Jaguar Land Rover -perheemme omistautumisen ja kovan työn ansiosta uudet ladattavat hybridit tarjoavat mahtavaa kyvykkyyttä, levollisuutta sähköajossa ja upean hyötysuhteen sekä maantiellä että maastossa. ”

Uudet mallit tarjoavat kestävän suorituskyvyn yhdistämällä 200 hv:n (147kW) 1,5-litran 3-sylinterisen Ingenium-bensiinimoottorin taka-akseliin integroituun 109 hv:n (80kW) sähkömoottoriin, joka saa voimansa takaistuimien alapuolella sijaitsevalta 15 kWh litium-ioniakulta. Suorituskyvystä ja kyvykkyydestä ei ole tingitty, kiihtyvyys 0-100 km/h vie vain 6,4 sekuntia Range Rover Evoquessa. Discovery Sport kiihtyy 0–100 km/h:ssa vain 6,6 sekunnissa. Molemmat voivat saavuttaa jopa 135 km/h nopeuden pelkästään sähkövoimalla.

Range Rover Evoque P300e
• Kokonaisteho / vääntömomentti: 309hv (227kW) / 540Nm
• EU-kulutus yhdistetty WLTP: 1.4L / 100km
• WLTP-CO2 alkaen: 32 g/km
• Toimintamatka sähköllä WLTP: 66 km
• Nopea latausaika: 0–80% 30 minuutissa*

Discovery Sport P300e
• Kokonaisteho / vääntömomentti: 309hv (227kW) / 540Nm
• EU-kulutus yhdistetty WLTP: 1,6L / 100 km
• WLTP-CO2 alkaen: 36 g/km
• Toimintamatka sähköllä WLTP: 62 km
• Nopea latausaika: 0–80% 30 minuutissa *

Kuljettajan valittavissa olevat ajotilat

Molempien mallien kuljettajat voivat valita kolmesta ajotilasta heidän tarpeitaan parhaiten vastaavat kaupunkiin tai moottoritielle.

1. HYBRID (oletus) – yhdistää automaattisesti sähkömoottorin ja bensiinimoottorin tehon. Käyttöstrategia mukautuu ajo-olosuhteisiin ja akun jäljellä olevaan varaukseen. Kohteen syöttäminen navigointijärjestelmään antaa ennakoivan energian optimoinnin (PEO) -toiminnon integroida älykkäästi reitti- ja GPS-tiedot optimoidaksesi valitun matkan tehokkuuden ja mukavuuden.

2. EV (sähköauto) – mahdollistaa ajoneuvon ajamisen yksinomaan sähkömoottorilla akkuun varastoituneella energialla.

3. SAVE – priorisoi polttomoottorin voimanlähteenä pitäen akun varaustilan valitulla tasolla.

Lataaminen

Uudet ladattavat hybridit ovat saatavilla Mode 2 -latauskaapelilla, jonka avulla asiakkaat voivat ladata ajoneuvon täyteen kotitalouspistorasiasta 6 tunnissa ja 42 minuutissa, mikä on täydellinen yön yli tapahtuvaan lataukseen. Nopeampaa lataamista varten Mode 3 -latauskaapeli antaa mahdollisuuden kytkeä auton 7 kW:n AC-laturiin: tämä mahdollistaa latauksen 0–80% vain 1 tunnin 24 minuutin aikana. Nopeimmat latausajat saavutetaan käyttämällä DC pikalaturia (yleensä julkinen latauspiste) 32 kW:n teholla, 0–80% vie vain 30 minuuttia. Latausliitäntä sijaitsee auton takaosassa vasemmalla sivulla – vastakkaisella puolella polttoainesäiliön kannen kanssa.

Land Roverin InControl Remote -älypuhelinsovelluksen kautta autoon voi olla yhteydessä etänä. Sovelluksen avulla onnistuu ajoneuvon lataustilan seuranta, valmistaa ajoneuvo edessä olevaan matkaan (lämmitys/viilennys/navigointi) tai asettaa jopa ajastettu lataus hyödyntäen vaihtuvia ​​energiahintoja.

Omistajat voivat esilämmittää akuston ja matkustamon ennen matkan aloittamista. Kun auto on kytketty pistorasiaan käytetään lämmitykseen verkkovirtaa, sen sijaan että energiaa otetaan akusta. Tällöin toimintamatka sähköllä maksimoidaan ja matkustajien mukavuus paranee.

1,5 litran Ingenium -moottori

Huippuluokan 1,5 litran 3-sylinterinen bensiinimoottori on uusien PHEV-mallien ytimessä: modulaarisen, joustavan Ingenium-moottoriperheen viimeisin jäsen, jossa on nyt kolme-, neli- ja kuusisylinteriset versiot.

Kevyt alumiinimoottori on 37 kg kevyempi kuin nelisylinterinen ja tarjoaa vahvan suorituskyvyn sekä hienostuneisuuden parantuneella polttoainetaloudella.

Pienemmän iskutilavuuden moottori saavuttaa poikkeuksellisen pienen sisäisen kitkan, mikä lisää sen erinomaista tehokkuutta. Pakoputkisto on integroitu alumiiniseen sylinterikanteen, mikä myötävaikuttaa nopeisiin lämpenemisaikoihin ja minimoi etäisyyden pakoputkista parantaen turboahtimen reagointia.

Kolmisylinterinen kokoonpano tuottaa paremman pakokaasuvirtauksen varmistaen, että turbiinipyörä nostaa ahtopaineen melkein hetkessä. Erittäin tehokas vesijäähdytteinen ahtoilmanjäähdytin tarkoittaa, että polttokammioihin johdettavan ilman tiheys pysyy korkeana, mikä parantaa suorituskykyä ja tehokkuutta koko moottorin toiminta-alueella.

Kolmisylinterisessä, kuten nelisylinterisissä kevythybridimalleissa, on myös integroitu hihnakäyttöinen käynnistinmoottorilaturi (BISG). Se yhdessä taka-akselin ERAD:n kanssa regeneroivat jarruttaen, tallentaen liike-energiaa takaisin akkuun sekä mahdollistaen myös sujuvamman, hiljaisemman ja nopeamman pysäytyskäynnistyksen kuin perinteisessä käynnistysmoottorissa.

Uusi 8-vaihteinen automaatti

Sujuvatoiminen uusi 8-vaihteinen automaattivaihteisto on valittu ja sovitettu 3-sylinterisen moottorin tehon ja vääntömomentin kanssa ja se toimii saumattomasti ERAD:n kanssa. Sen lisäksi että se on 5 kg kevyempi kuin muissa malleissa käytetty 9-vaihteinen automaatti, se parantaa hienostuneisuutta sekä vaihtotapahtuman tunnetta ja on olennainen osa hybridijärjestelmää.

Range Rover Evoque P300e ja Land Rover Discovery Sport P300e ovat nyt tilattavissa 48 voltin MHEV bensiini- ja dieselkevythybridien rinnalla osoitteessa www.landrover.fi

Lue seuraavaksi