Uutiset

Autot

Lähitaksin uusi koulutusohjelma yhdistää kuljettajat ja taksiyrittäjät

Lähitaksi on kehittänyt uuden koulutusohjelman varmistamaan kuljettajien ammattitaidon ja tukemaan työllistymistä. Lähitaksilla on pitkä kokemus kuljettajakoulutusten järjestämisestä, ja ensimmäinen heinäkuun taksilakimuutoksen jälkeen toteutettava uudistettu kuljettajakoulutusjakso alkaa ensi maanantaina. Myös Lähitaksin yrittäjät ovat halukkaita tukemaan uutta koulutusohjelmaa, jotta lisää päteviä ja motivoituneita taksinkuljettajia saadaan alalle. Koulutusohjelma sopii sekä kausi- tai keikkatöitä ajaville kuin pysyvämmin taksialalle haluaville kuljettajille

Lähitaksin uudistettu kuljettajakoulutusjakso alkaa ensi maanantaina 20.8 Helsingissä. Laadun ja palvelun kehittämiseksi räätälöity uudenlainen taksinkuljettajan koulutusohjelma sisältää muun muassa liikenneturvallisuuden ja ennakoivan ajon koulutusta, opetusta ajo- ja maksuvälinepäätteiden käytössä, asiakaspalvelua sekä paikallistuntemusta.

Viiden päivän mittaisen intensiivikoulutuksen aikana kuljettajat antavat kouluttajille myös yksilökohtaisen ajonäytteen. Koulutuksen osa-alueet on suunniteltu yhteistyössä taksiyrittäjien kanssa siten, että jokaisessa osiossa on otettu huomioon niin kuljettajan kuin asiakkaankin näkökulma asiakaspalvelutilanteessa.

Kurssin päätteeksi ensimmäinen oikea taksikyyti ajetaan Lähitaksin autolla, jolloin kurssilla opittuja asioita sovelletaan käytännössä. 

”Kuljettajakoulutus on otettu innolla vastaan. Kursseille on hinnasta huolimatta paljon enemmän halukkaita kuin mitä meillä on paikkoja vapaana,” Lähitaksin koulutuskoordinaattori Tanja Tervalahti kertoo.

Lähitaksi: kuljettajille tarjottava koulutusta jatkossakin

Koulutuksen tarkoituksena on kehittää Lähitaksin kuljettajien ammattitaitoa sekä madaltaa kynnystä työllistyä Lähitaksin autoilijoiden tarpeisiin. Yhteistyön tarve on seurausta paitsi pääkaupunkiseudulla vallitsevasta kuljettajapulasta myös heinäkuussa voimaan astuneesta taksilainsäädäntöuudistuksesta. 

Kun uusi laki ei enää vastaavaa kuljettajakoulutusta vaadi, sellaisen järjestämiseen ei myöskään ole saatavilla ulkopuolista taloudellista tukea. Lähitaksissa kuitenkin nähdään, että laadukkaan ja turvallisen taksipalvelun varmistamiseksi kuljettajille on jatkossakin tarjottava koulutusta.  

”Kurssilta valmistuu ammattitaitoisia ja motivoituneita kuljettajia, joista moni Lähitaksin autoilija on valmis maksamaankin. Vastaavasti kuljettajalla on heti tiedossa työpaikka meidän autoissamme, ajaa hän sitten kyytejä keikkaluoteisesti tai kokopäiväisesti, ” Tervalahti kiteyttää. 

Lähitaksilla ollaan luottavaisia uudistetun koulutusohjelman toimivuuteen ja tuloksiin. Lähitaksi valitsee koulutusohjelmaan hakevat haastattelujen perusteella. Edellytyksenä osallistumiselle on myös voimassa oleva taksinkuljettajan ajolupa.

Ensi viikolla alkavan kurssin jälkeen seuraava koulutusohjelma on vuorossa syyskuussa. ”Siihenkin varatut paikat ovat täyttyneet ennakoitua nopeammin,” Tervalahti sanoo tyytyväisenä. 

Lue seuraavaksi