Uutiset

Autot

Kuljetus Weemanille voimaa kaupunkikuljetuksiin

Weeman Pajakulma

Kolmen vankan kuljetusalan ammattilaisen kohdatessa, on toiminta usein nopeaa ja sujuvaa. Kun Kuljetus Weeman päätti tämän vuoden alkupuolella hankkia lisäkapasiteettia kevyemmälle rintamalle, laittoivat Kuopion Autotalo Laakkosen Juha Turunen (vas.) sekä Pajakulman Marko Oksanen (oik.) hihat heilumaan. Toiminnan tuloksena Weemaneilla oli jo kesän alussa käytössään kolme uljasta uutta Volkswagen Crafter-pakettiautoa Cityliner-kuormakoreilla ja kylmäkoneilla varustettuina.

Kuljetus Weeman Ky on kuopiolainen kuljetusliike, jonka taustalta löytyy lähes 50 vuoden kokemus erityisesti puutavarakuljetuksista. Kolmannen polven yrittäjien Janne ja Roni Weemanin astuessa yrityksen puikkoihin vuosituhannen alussa tehtiin rohkea päätös panostaa elintarvikejakeluun ja asiakaskohtaisten jakelureittien kehittämiseen. Ratkaisu on osoittautunut onnistuneeksi, sillä reilussa kymmenessä vuodessa yrityksen kalustomäärä on kasvanut kahdesta lähes kolmeenkymmeneen ja henkilökunnankin määrä jo yli kuuteenkymmeneen.

Kuljetus Weeman on keskittynyt elintarvikepuolelle ja tällä hetkellä 98 prosenttia kuljetuksista on maito-, leipä, lihajaloste- tai muita elintarviketuotteita. Toiminta on kasvanut voimakkaasti ja piakkoin yrityksellä on jälleen edessään muutto isompiin toimitiloihin, joista löytyy runsaasti kylmä- sekä pakkastiloja. Pääpaino kuljetuksissa on edelleen isoissa jakeluautoissa ja puoliperä- sekä täysperävaunuissa, mutta kaupungin sisäisten kuljetusten kasvaessa on myös kevyempien kuorma-autojen osuus kasvanut jo viiteen. Pakettiautoja tullaan käyttämään esimerkiksi kuriiripalveluissa sekä leipomotuotteiden kuljetuksissa ja toiminnan monipuolisuus on varmistettu kylmäkoneilla varustetuilla reilusti yli 20 kuution kuormakoreilla.

Weemanien toimintaperiaatteisiin kuuluu keskittyminen tiettyihin toimiviksi ja luotettaviksi osoittautuneisiin automerkkeihin, päällirakenteisiin ja huolenpitosopimuksiin. ”Tällä tavoin toimien voimme keskittyä olennaisiin töihimme ja myös autoilun kulut ovat tarkalleen tiedossa jo etukäteen, mikä helpottaa suunnittelua huomattavasti. Raskaalla puolella luottomerkkinä on Volvo ja päällirakenteet tulevat VAK:ilta.  Kaikissa Volvoissa on Volvo-Gold-huoltosopimus, joka soveltuu toimintaamme loistavasti”, kertoo Janne Weeman. Kevyellä puolella Weemanit käyttävät samaa kokonaisratkaisua ja yhteistyökumppaniksi on valikoitu Volkswagen sekä Pajakulma. Crafterien liikkeessä pysymisestä vastaa Volkswagenin CarePort-huolenpitosopimus, jonka neljän vuoden tai 280 000 kilometrin turva riittävät Weemaneille mainiosti.

Kuljetus Weeman Pajakulma Cityliner

Janne Weeman kiittelee vuolaasti sujuvaa toimitusprosessia. ”Olen tehnyt Turusen Juhan kanssa autokauppoja vuodesta 2007 ja olen oppinut luottamaan miehen asiantuntemukseen. Kun kerroin mitä varusteita Craftereihin vaaditaan, suositteli Turunen saman tien Pajakulmaan osaamista. Kun myös itse olin kuullut Pajakulman tuotteista hyvää, oli ostopäätös helppo tehdä”, kertoo Janne Weeman.  Kaupat lyötiin lukkoon tammikuun lopussa ja alustat toimitettiin Pajakulman Tampereen Perkkoonkadun toimipisteeseen huhtikuussa. Pajakulma laittoi rattaat pyörimään ja ensimmäinen valmis Crafter toimitettiin Kuopioon jo toukokuussa ja kaksi muuta kesäkuun alussa.

Pajakulman Marko Oksanen kertoo, että heidän asiantuntemuksellaan asiakkaita pystytään palvelemaan hyvin yksityiskohtaisesti ja ratkaisut räätälöidään tarkoin käyttötarpeiden mukaisesti. Tämä näkyy esimerkiksi lisälaitevarustelussa sekä ovien sijoittelussa. Pajakulman palvelukonseptiin kuuluvat korkean laatutason ja maksimaalisen hyötykuorman lisäksi kaikki asiakkaan haluamat lisäpalvelut, kuten teippaukset, katsastukset ja rekisteröinnit. Kylmäkoriratkaisujen määrä on myös Pajakulmalla kasvussa ja niitä on tehty asiakkaille jo lähes 30 vaativaan ammattikäyttöön.

Kuljetus Weeman Thermo King

Weemanien hankkimat kuormakorit edustivat Pajakulman tuttua Cityliner-konseptia päivitettynä versiona, jossa on esimerkiksi uudet lattiaratkaisut. Runko on alumiiniprofiilinen, jonka kautta kantavuus on saatu mahdollisimman korkeaksi. Seinä- ja kattomateriaalin eriste-elementti on 30 milliä paksu ja muovipinnoitettu eristetty lattia on kestävä sekä helposti puhdistettava. Elintarvikkeiden säilyvyys on varmistettu tehokkaalla sähkökäyttöisellä Thermo King V500 -kylmäkoneella ja Weemanien toivomuksesta kuormausta helpottamaan asennettiin Dhollandian 750 kilon takalaitanostin.

Kuljetus Weeman Dhollandia

Laakkosen Juha Turunen tietää asiakkaansa työtehtävät tarkoin ja hän osasi kasata toimivan kokonaisratkaisun nopeasti ja kustannustehokkaasti. Turunen tuntee myös Pajakulman tuotteiden laadukkuuden ja aikataulujen toimivuuden, joten omalle tärkeälle asiakkaalle oli helppo suositella Pajakulman ratkaisuja. Kaiken lopputuloksena Janne Weeman sai ihastella Kuopiossa valmiita kaupunkijakelun huipputuotteita ja mies olikin tyytyväinen valintoihinsa. ”Laakkosen ja Pajakulman kautta sain toimivat ratkaisut luotettavasti ja nopeasti. Kuormakorin laatu ja varsinkin viimeistelyn taso on vakuuttanut suuresti. Pajakulman työssä yksityiskohtiin on kiinnitetty huomiota ja esimerkiksi verkkovirran johdon kuuluminen pakettiin on pieni, mutta palvelun tasosta ja tarkkuudesta kertova piirre”, päättää Weeman.

Lue seuraavaksi