Uutiset

Autot

Kuljetus-Logistiikka: Mercedes-Benz uutuuksien ykköstähti on uusi Actros

Kansainvälinen Kuljetus-Logistiikka 2019 -messutapahtuma esittelee Suomessa ensi kertaa tukun Mercedes-Benzin kiinnostavimpia uutuusmalleja. Tapahtuman ykköstähti on uusi Actros kuorma-auto, jonka innovatiiviset avustin- ja turvallisuusratkaisut nostavat raskaan liikenteen tehokkuuden täysin uudelle aikakaudelle. Actrosiin ovat saatavilla esimerkiksi älykäs vakionopeudensäädin ja vaihteistonohjausjärjestelmä PPC (Predictive Powertrain Control), ABA 5 -jarruavustin (Active Brake Assist 5), Multimedia Cockpit, Active Drive Assist -ajoavustin, joka mahdollistaa osittain automatisoidun ajamisen sekä MirrorCam-kamerajärjestelmä, joka korvaa normaalit pää- ja laajakulmapeilit.

Mercedes-Benzin esillä oleva kalusto on muutenkin kauttaaltaan tähtiluokkaa. Täyssähköinen eVito-pakettiauto tekee ensiesiintymisensä Suomessa. Malli on vain näyttelyn ajan Suomessa, jonka jälkeen se palautuu Saksaan. Mercedes-Benz eViton Suomen lanseerausaikatauluun palataan syksyllä. Perusmallin eViton 1015 kilon kantavuus vastaa perinteisen dieselversion kuljetuskykyä. Lisäksi Messukeskuksessa ovat nähtävinä uusi Vito Worker -pakettiautomalli, X-sarjan tehokas V6-moottorinen uutuusmalli sekä ennakkoesittelyssä uusi V-sarjan tila-auto.

Uusi eVito: sähköllä noin 150 kilometriä, yli 1000 kilon hyötykuorma ja 6,6 kuution kuormatila

Mercedes-Benz eViton akkukapasiteetti on 41,4 kWh, joka takaa autolle noin 150 kilometrin toimintamatkan latauksella. Jopa epäedullisissa oloissa kuten alhaisissa lämpötiloissa ja täydellä kuormalla päästään 100 kilometrin toimintamatkaan. Akku ladataan täyteen noin kuudessa tunnissa. Tehoa on tarjolla 84 kW (114 hv) ja vääntöä 300 Nm. Keskikokoluokan eVito sopii erinomaisesti tavaratoimituksiin, huoltokuljetuksiin ja ammattikäyttöön kaupunkiympäristöissä. Normaali huippunopeus on 80 km/h, joka riittää hyvin urbaanissa ympäristössä ja pidentää auton toimintamatkaa. Tarvittaessa käyttäjä voi valita myös 120 km/h huippunopeuden.

Esillä ovat myös kuljetusalan edelläkävijän digitaaliset kalustonhallintaratkaisut Mercedes-Benz Uptime, FleetBoard ja Mercedes PRO.

Huoltopalvelu- ja varaosavalikoima laajentuu uudella tuotemerkillä, TruckParts by Mercedes-Benz. TruckParts by Mercedes-Benz tarjoaa huoltopaketteja ja varaosia, jotka on kohdennettu etenkin vanhempien Mercedes-Benz kuorma-autojen (Actros, Axor ja Atego -mallisarjat vuosilta 1996–2013) omistajille. Varaosavalikoima sisältää tällä hetkellä 88 nimikettä sisältäen huolto-, kulutus- ja kolariosia. Messuosastolla on asiantuntija kertomassa lisää uudesta TruckParts-tuotteesta.

Mercedes-Benzin näyttävä, yli tuhannen neliön laajuinen messuosasto 6b2 sijaitsee näkyvällä paikalla Messukeskuksen eteläisen sisäänkäynnin vieressä. Suomen laajimmat CharterWay Rentin hyötyajoneuvojen vuokrauspalvelut puolestaan löytyvät ulko-osastolta UP8, jossa voi tutustua myös messuilla lanseerattavaan CharterWay Rental Finland -mobiilisovellukseen.

Mercedes-Benzin osastolla 6b2 esittelyssä olevat mallit:

Uusi Actros 2553 LS/6×4
Uusi Actros 2553 L 6×2
Uusi Arocs 3263K 8×4/4
Actros 3563 L/8×4/4 NLA WhiteStar
Atego 1527L
eCanter
eVito
Uusi Vito Worker
Citan
Etuvetoinen erikoisvarusteltu Sprinter
Uusi X-sarja V6-moottorilla
Uusi V-sarja
Uusi GLE-katumaasturi

LUE MYÖS: Uuden Actrosin asiakastesteissä hyviä kokemuksia

Lue seuraavaksi