Uutiset

Autot

Kovanen panostaa laatuun

Kovanen Yhtiöt Oy tarjoaa täyden palvelun henkilökuljetuksiin, niin määrän kuin laadunkin osalta. Erityisesti kasvua on viime aikoina ollut isossa henkilökuljetuskapasiteetissa, eli linja-autopuolella. Kokoluokkia täydentämään Kovanen hankki kaksi Mercedes-Benz Tourismo K -bussia, jotka edustavat harvinaisempia midiluokan lyhyitä linja-autoja. Samalla uusi malli on ensimmäistä kertaa Suomessa, ensiesittelyssä se oli Bussinäyttelyssä.

Kovasella panostetaan kuljetusten laadukkuuteen. Asiakkaina ovat muun muassa kansainväliset yhtiöt, jotka haluavat tarjota vierailleen laatua myös matkustuksessa. Kovasella on kalustoa takseista alkaen. Vuosituhannen vaihteen jälkeen kalusto on kasvanut erityisesti linja-autokalustolla, joissa isommat ryhmät siirtyvät yhdessä mukavasti, mutta myös kustannustehokkaasti. Kysyntä on tällaiselle ollut kasvussa ja erikokoisten autojen tarve on kasvanut tätä myöden.

Haasteita luo ryhmien koko yhdistettynä tiestön kokoon. Esimerkiksi monille edustushuviloille ei isolla linja-autolla ole asiaa. Tourismo K:n paikka ketjussa tulee juuri tällä kohdalla: se liikkuu lähes samassa tilassa kuin Sprinter, mutta tuo selvästi enemmän kapasiteettia ja matkustusväljyyttä.

Kovasen markkinointipäällikkö Hanna Kovanen kertoo yhtiönsä tarkoituksena olevan tarjota jotakin enemmän kuin yksittäinen kuljetus. Tourismo K:ta hän luonnehtii kuin suureksi limusiiniksi ja sen takia soveltuvan heidän käyttöönsä erittäin hyvin. ”Tourismo soveltuu ketteryytensä avulla erityisen hyvin asiakasryhmiemme lyhyempiin city-siirtoihin sekä mahdollistaa ajon ahtaammissakin paikoissa. Lisäksi Tourismo K:n K yhdistää kivasti meidät autoon”, Hanna Kovanen huomauttaa.

”Jo merkkinä Mercedes-Benz antaa haluamamme vaikutelman asiakkaillemme ja asiaa edesauttaa, että merkki on kansainvälisesti tunnettu. Toiseksi meille on tärkeää, että automme toimivat luotettavasti. Aina on kuitenkin mahdollista, että tulee vaurioita tai vikoja ja silloin on oleellista, että asia saadaan hoidettua kuntoon nopeasti. Tässä Mercedes-Benzin etuna on kattava huoltoverkosto niin Suomessa kuin muuallakin maailmassa. Me luotamme Mercedes-Benzin autoihin kaikessa toiminnassamme”, perustelee myyntipäällikkö Eeva Kovanen keskittymistä Mercedes-Benz-merkkiin.

Tourismo K perustuu isojen linja-autojen tekniikkaan hyödyntäen samoja komponentteja, joita on käytössä muissakin malleissa. Voimalinja on isojen autojen mukainen koostuen OM 936 -moottorista ja MB go 250 – 8 powersift -vaihteistosta sekä Voithin hydrodynaamisesta hidastimesta. Renkaatkin ovat ”täyskokoiset” kokoa 295/80 22,5. Korkeutta on sisätiloissa reilu kaksi metriä, joten pitkilläkin matkustajilla on mukava liikkua autossa. Kokonaiskorkeus autolla on 3,4 metriä.

Kymmenmetrisestä autosta on saatu ketterä viiden metrin akselivälin ja reilusti kääntyvien etupyörien ansiosta.

Koeajolenkillä, jolla kuljettajana toimi Kovasen liikennepäällikkö Manolis Koullias, vaikutuksen tekivät auton mukavuus ja hiljaisuus. Travel Star Xtra Luxline -nahkaverhoillut istuimet ovat erittäin tyylikkäät ja mukavat istua. Lisäksi niissä on reilut säätömahdollisuudet sivuttaissiirto mukaan lukien. Lisämukavuutta tuovat mm. jalkatuet, taittuvat pöydät, lehtiverkot sekä paneelit, joista matkustajat voivat säätää ilmanvaihtoa ja valaistusta.

Katso auton esittelyvideo viereisestä ruudusta.

Juha Kuusjärvi

Lue seuraavaksi