Uutiset

Autot

Kia Sportage GT-Line 1.6 Turbo GDI 177 hv bensiinimoottorilla ja automaattivaihteistolla

Kia on tuonut markkinoille suositusta Sportage-katumaasturista bensa-automaatilla varustetun 1.6 T-GDi (177 hv) -etuvetoversion. Uudesta 177-hevosvoimaisesta etuvetoversiosta on saatavana neljä eri varustetasoa: Active, EX, Business Premium ja GT-Line.

Sportage oli maailmanlaajuisesti Kian myydyin malli viime vuonna yli 500 000 kappaleen myynnillään. Vuodesta 1993 alkaen tuotannossa ollut Sportage saavutti viime vuonna kaiken kaikkiaan yli viiden miljoonan kappaleen myyntirajan. Sportagesta esiteltiin viime syksynä uudistettu malli, jolloin Sportage sai uusia päästöstandardeja täyttäviä moottoreita, uutta muotoiluilmettä ja uusia varusteita. Lisäksi Sportage on ensimmäinen malli, jossa Kia esitteli 48 V sähkömoottorilla varustetun kevythybridijärjestelmän.

GT-Line tuo eleganssia

Kia Sportage GT-Linen ohjaamossa huomio kiinnittyy tyylikkääseen ohjauspyörään ja alumiinipinnoitteisiin polkimiin. Nahkaistuimet ovat sekä ulkonäöltään että mukavuudeltaan korkeaa tasoa.

Koeajoimme tyylikkään Sportage GT-Linen version ja kokemus oli hyvin vakuuttava. Urheilullinen ulkonäkö ja tyylikkäät yksityiskohdat, kuten keulan muotoilu, kuutiomaiset LED-sumuvalot, tuplapakoputket, alleajosuojat sekä 19 tuuman kevytmetallivanteet herättivät ansaitusti huomiota. Sisätiloissa puolestaan tyylikkäät tikkaukset, alumiinipintaiset polkimet sekä nahkaistuimet nostavat riman todella korkealle. Huomiota on kiinnitetty myös pieniin yksityiskohtiin, kuten ohjauspyörän GT-logoon. Koeajoautossa oli myös lisävarusteena saatava GT-Line Panorama-lasikatto, joka toi mukavasti lisävaloa sisään hämärissä olosuhteissa.

Kahdeksan tuuman LCD-kosketusnäyttö on kuvalaadultaan erittäin tarkka ja peruutuskamera sekä 360 asteen kamerajärjestelmä vievät turvallisuuden uudelle tasolle.

Kaikki hallintalaitteet on sijoitettu toimivasti ja peruslogiikan kautta kaikki tarvittava löytyy nopeasti. Kahdeksan tuuman LCD-kosketusnäyttö toimii hermokeskuksena ja sen kautta peruutuskameran, 360 asteen kamerajärjestelmän ja vaikkapa audiopuolen hallinta sujuu vaivattomasti. Varustelutaso Sportagessa on myös erittäin kattava ja siihen kuuluvat tässä mallissa esimerkiksi LED-ajovalot, hätäjarrutusjärjestelmä, kuollen kulman varoitusjärjestelmä, kamerajärjestelmä, vakionopeudensäädin, alamäkihidastin sekä mäkilähtöavustin.

Vakuuttava koeajo

Sportagen voimanlähteenä toimii 1.6-litran Turbo GDI -moottori 177 hevosvoiman tehoisena. Voima yhdistettynä kahdeksanportaiseen automaattiin tekee matkanteosta sulavan pehmeää.

Sportage GT-Linen koeajo sujui Suomen kesäisissä olosuhteissa odotetun miellyttävissä merkeissä. Moottorin 177 hevosen teho riittää tyydyttämään vauhtiakin arvostavan kuljettajan vaatimukset ja DCT-automaatti hoitaa vaihteiden hallinnan tehokkaan sulavasti. Halutessaan voi ottaa myös ohjauspyörän vaihteenvalitsimet käyttöön, mutta käytännössä niitä tulee tuskin kovin usein käytettyä. Sportage on myös kokoonsa nähden ketterä ja esimerkiksi parkkihalleihin sillä uskaltautuu arempikin kuljettaja.

Sportagen sulavat ulkolinjat antavat auton kokoluokasta hieman hämäävän kuvan ja matkustamon tilavuus paljastuu vasta kyytiin istuttaessa. Sportagen takapenkillä kahdelle matkustajalle tilat ovat ruhtinaalliset. Keskipaikalla keskikonsoli syö hieman jalkatilaa, mutta riittää lapselle mainiosti.

Nykyaikaisen ajoneuvon tyyliin Sportage soveltuu monentyyppiseen ajoon ja se siirtyy vaivatta kaupunkiliikenteestä moottoriteille tai vaikkapa mökkitielle. Sama pehmeys sekä ajomukavuus leimaa ajoa ja erityiskiitosta tuli takapenkiltä, jossa mukavuutta ja tilaa on pidemmillekin ajomatkoille.

Loistava takuu, kilpailukykyinen hinnoittelu

Sportage on varustettu kaikkien uusien Kia-mallien tavoin seitsemän vuoden takuulla. Tällä uudella voimalinjalla varustettu Sportage on myös hinnoiteltu erittäin kilpailukykyisesti, sillä Sportage 1.6 T-GDI Active 7 DCT -version hinta alkaa 29 990 eurosta. Ominaisuudet ja varustelutaso luonnollisesti nostavat hintaa ja koeajoauton kokonaishinnaksi muodostui noin 44 000 euroa.

LUE MYÖS: Taina Sikanen Seinäjoelta myynyt lähes 2000 uutta Kia-autoa

Lue seuraavaksi