Uutiset

Autot

Katkeamaton kylmäketju varmistaa tuotteiden korkean laadun

Suurten varastojen kylmälaitteisiin erikoistunut Jotnor Oy on jo usean vuoden ajan toimittanut ja asentanut kylmälaitteita myös ajoneuvokalustoon. Italialaiset Zanotti kylmälaitteet ovat kuuluneet yrityksen tuotevalikoimaan jo 1980-luvun alkupuolelta. Uutena merkkinä Jotnor Oy:n tuotteissa esiintyy nykyään myös amerikkalainen Thermo King. Thermo King on Irlannissa olevalta tehtaalta valmistuva amerikkalainen tuote, jonka tuntevat kaikki kylmälaitteiden parissa työskentelevät.

Avaimet käteen periaate

Jotnor Oy pyrkii myymään asiakkaalleen aina työhön valmiin ajokin, minkä ansiosta jälkimarkkinointi- ja takuuasiat luonnistuvat helposti. Yhteistyö eri automaahantuojien kanssa, mahdollistaa asiakkaille kokonaispaketin hankinnan auton ostamisen yhteydessä. Avaimet käteenpaketti pitää sisällään asianmukaiset eristykset sekä halutunlaisen kylmäkoneen. Laitteisto on asennettavissa kaikkiin ajoneuvomerkkeihin, mutta myynti-insinööri Petri Läärän mukaan useimmiten järjestelmä asennetaan keskiraskaaseen eurooppalaiseen pakettiautoon. Useimmiten kylmälaitesarjan asennukseen tulee 9-16 kuution kuormatilalla varustettu pakettiauto. Pienten, parin kuution kuormatilalla varustettujen autojen, muutostyöt lisääntyvät kuitenkin jatkuvasti, kertoo yli 30- vuotta alalla ollut Jorma Suvanto. Autotehtaan valmistamaan koriin asennetaan eristys sekä täysin sileät, geelipintaiset seinät, jotka helpottavat puhtaanapitoa. Kaikki järjestelmän vaatimat putkitukset asennetaan sisäverhouksen sisään, joten kuormatilassa ei ole kolhuille alttiita tavaroita.

Lattiamateriaalina ja lokasuojien päällä käytetään turkkilevypintaista alumiinilevyä, joka on materiaalina kestävä ja luistamaton.

Kuljettajan kannalta erinomainen asia on se, että kaikissa Jotnorin varustelemissa autoissa on myös ohjaamoilmastointi, joka useimmiten kytketään pois toiminnasta kuormatilan kylmälaitteen asennuksen yhteydessä, muistuttaa Läärä.

Asentamisen helppous ja joustavuus

Mikäli asiakas valitsee Zanotti-kylmälaitteen, tehtaalta tulee valmis asennussarja, joka mahdollistaa nopean asennuksen. Asiakkaan valitessa VTA:n maahantuoman Thermo King -laitteiston asennus onnistuu yhtä jouhevasti. Yhden auton varustelu kestää noin kaksi päivää kertoo Läärä. Jotnor teettää varustelutyöt virolaisella alihankkijalla, jonka laatutasoon ollaan erittäin tyytyväisiä. Virossa olevassa tehtaassa rakennetaan tavallisesta vuoraamattomasta pakettiautosta täysiverinen kylmäkuljetusauto. Petri Läärä on ollut mukana yli tuhannen kylmäauton valmistuksessa. Vuosittainen valmistusmäärä on noin 200 valmista kylmälaitetta liha- ja kalakauppiaille sekä tukkuliikkeille että pitopalveluille. Torimyyjät ovat myös löytäneet kylmäautot ja he arvostavat autojen sähkökäyttömahdollisuutta. Jorma Suvanto kertookin, että autoissa on sekä valo- että voimavirtakäyttömahdollisuus.

Vaikkakin Jotnor Oy toimisto sijaitsee Helsingissä, toimii yritys koko Suomessa. Petri Läärä kertookin pohjoisimman heidän kautta hankitun ajoneuvon olevan Kolarissa ja muutenkin autojen levittäytyneen tasaisesti läpi Suomen. Mahdollisissa huolto- ja takuuasioissa asiakkaiden käytössä on 12 Zanotti- ja vielä useampi Thermo King huoltopistettä.

Lue seuraavaksi