Uutiset

Autot

Kamerajärjestelmällä voidaan ehkäistä onnettomuuksia

Vilkkaasti liikennöidyssä ja ahtaassa kaupunkiympäristössä lapset sekä kevyen liikenteen käyttäjät ovat vaarassa jäädä näkökentän katveeseen, jolloin vakavan onnettomuuden riski kasvaa huomattavasti. Autoilijoiden on syytä olla tarkkaavaisia eritoten risteystilanteissa ja muistaa kääntyvän ajoneuvon väistövelvollisuus. Kääntyvän autoilijan tai motoristin on väistettävä myös risteävää tietä ylittävää pyöräilijää.

Ajoneuvoturvallisuutta voidaan merkittävästi parantaa jälkiasennettavilla lisävarusteilla. Linja-autoihin ja raskaisiin ajoneuvoihin on mahdollista asentaa kamerajärjestelmä, joka parantaa näkyvyyttä ajoneuvon ulkopuolelle. Kaha Oy:n maahantuoma ProViu ASL360 – kamerajärjestelmä on tehty helpottamaan suurten hyötyajoneuvojen ja työkoneiden käyttöä kaikissa ajotilanteissa. Onnettomuusriski laskee merkittävästi, kun ajoneuvon itsensä ja ympäristön esteiden muodostamille katvealueille voi nähdä jopa 360 astetta.

ProViuASL360 on kamerajärjestelmä ECU + 4 kameraa

ProViu ASL360 -kamerajärjestelmässä ajoneuvon ympäriltä muodostetaan kuva neljällä kameralla ja niiden muodostamat kuvat yhdistetään siten, että kuljettaja näkee ajoneuvonsa monitorilla lintuperspektiivistä. Kameroiden kuvaa muokataan järjestelmän keskusyksikössä niin, että kameroiden väliset katvealueet sulautuvat yhdeksi ainoaksi kuvaksi. Kun kuljettaja voi tarkastella vain yhtä kuvaa, hänen huomiokykynsä säilyy parempana kuin jaettua ruutua katsoessa. Monipuolista toiminnallisuutta ProViu ASL360 on suunniteltu ja valmistettu autoteollisuuden tunnetusti hyvin korkeiden standardien mukaan. Continentalin omissa ensiasennuksissaan käyttämän ohjelmistotyökalun ansiosta ProViu on erittäin monipuolinen ja mahdollista räätälöidä tarkasti.

www.kaha.fi

Lue seuraavaksi