Uutiset

Autot

Kaasua Tampereelle

Gasum ja IKEA Suomi vahvistavat kiertotalousyhteistyötään uudella kaasutankkausasemalla. Tampereelle rakennetaan jakelukalustoa ja henkilöautoliikennettä palveleva tankkausasema. Tampereen IKEA-tavaratalon yhteyteen rakennettava kaasutankkausasema aukeaa loppukesällä 2021. Uusi tankkausasema palvelee sekä jakelukalustoa että henkilöautoliikennettä jakelemalla paineistettua biokaasua (CBG) ja maakaasua (CNG).

Asema avautuu loppukesällä 2021 Tampereen IKEA-tavaratalon yhteyteen, vilkasliikenteiseen sijaintiin Valtatie 3:n varrelle. Uusi asema vahvistaa alueen kaasutankkausasemaverkostoa ja parantaa näin vähäpäästöisen liikennekaasun saatavuutta sekä edistää kiertotalouden toteutumista Tampereella, jossa kiinnostus kaasuautoilua kohtaan on ollut suurta.

IKEA-tavaratalojen läheisyyteen avattavien kaasutankkausasemien lisäksi Gasumin ja IKEA Suomen yhteistyöhön kuuluu IKEA-ravintoloiden ruokahävikin hyödyntäminen raaka-aineena biokaasun tuotannossa sekä mahdollisuus käyttää kaasua osana IKEA-logistiikkaa. IKEA Suomen tavoitteena on uudistaa vähitellen henkilöstön käytössä olevat autot sekä IKEA-bussit biokaasulla tai muulla ympäristöystävällisellä polttoaineella toimiviksi ajoneuvoiksi. Näin edistetään vähäpäästöisiä liikenneratkaisuja ja kunnianhimoisiin liikenteen päästövähennyksiin pääsemistä.

Ympäristöystävällisen ja uusiutuvan biokaasun käytöllä on mahdollista vähentää elinkaarenaikaisia kasvihuonekaasupäästöjä jopa 90 prosenttia fossiilisen polttoaineen käyttöön verrattuna. Lisäksi kaasu tuottaa vain murto-osan lähipäästöjä verrattuna perinteisiin polttoaineisiin, mikä parantaa kaupunkien ilmanlaatua.

Kiinnostus kaasua kohtaan suurta Tampereella

Kiinnostus kaasuautoilua kohtaan on Tampereella vahvaa, ja alueella kaasuajoneuvojen määrä on jatkanut kasvuaan. Gasumilla on tehty töitä Tampereen kaasutankkauskapasiteetin kasvattamisen eteen, ja tänä kesänä Tampereelle saadaan viimein pitkään odotettu uusi tankkausasema.

”Tampereella kaasuautoilu on hyvin suosittua. Kysyntä tankkauspalveluita kohtaan on suurta ja kaasuautojenkin määrä kasvaa jatkuvasti. Uusi tankkausasema parantaa kaasun saatavuutta alueella ja tuo näin tamperelaisille entistä enemmän mahdollisuuksia ympäristöystävällisempään liikkumiseen”, iloitsee Gasumin Suomen liikenneyksikön maajohtaja Olli Paasio.

Tampereen uuden kaasutankkausaseman tarkemmasta aikataulusta tiedotetaan rakennushankkeen edetessä. Tankkausasema tulee sijaitsemaan osoitteessa Murskekatu 1, 33840 Tampere ja se on viides IKEA-tavaratalojen yhteyteen avattava asema. Muut IKEA Suomen tavaratalojen läheisyydessä olevat asemat löytyvät Espoosta, Vantaalta, Raisiosta ja Kuopiosta.

IKEA Espoo.


Lue seuraavaksi