Uutiset

Autot

Jonasson keräsi tilataksiammattilaiset Ylöjärvelle – Carsport Winter Sales Show alan ykköstapahtuma

Carsport järjesti vuonna 2009 ensimmäisen tilataksitapahtuman ja siitä saatujen hyvien kokemusten perusteella nähtiin vastaaville tapahtumille olevan selkeää tarvetta. Tänä vuonna alan autoilijat ja yritykset paikalle keräävä tapahtuma järjestettiin Ylöjärvellä Jonassonin tiloissa 18.-19. tammikuuta ja neljän pääjärjestäjän lisäksi mukana oli 14 näytteilleasettajaa, joilla oli esittelyssä laaja valikoima alan uutuustuotteita ja palveluja.

Toimiva näyttely vaatii taakseen asialleen omistautuneet ja ammattitaitoiset henkilöt. Onnistuneen Winter Sale Show:n tekivät mahdolliseksi VV-Auto Groupin Tapani Eronen, Jonasson Oy:n Juha Jonasson, Taksiliiton Timo Koskinen sekä Veho Groupin Olli-Pekka Narvio

Jonasson ennätysvauhdissa

Carsport-tuotteita valmistavalla Jonasson Oy:llä on ollut komea kasvuvauhti viimeisen kolmen vuoden ajan. Vuosikasvu tuotannossa on ollut yli 50 prosentin luokkaa ja vuonna 2012 yritys toimitti asiakkaille yhteensä 362 Carsport-invataksia, -tilataksia, -pienoislinja-autoa ja -retkeilyautoa. Juha Jonasson kertoo, että yrityksen tilauskanta näyttää erittäin lupaavalta myös tälle vuodelle ja kysyntä on jakautunut kohtuullisen tasaisesti edullisten perusbussien ja VIP-luokan luksusajoneuvojen kesken. Myös matalalattiamallistot ovat kasvattaneet suosiotaan tasaisesti, samoin kuin pieni ns. Caddy-luokka. Tärkeä ominaisuus taksimallistoissa on myös esteettömien kuljetusten huomioon ottaminen, sillä väestön ikääntymisen kautta esteettömyyden merkitys kasvaa taksialalla vauhdilla.

Suomen pakettiautomarkkinoiden ykkönen Volkswagen oli tuonut Ylöjärvelle erittäin laajan kattauksen tilataksivalikoimastaan. VV-Auto Groupin myyntipäällikkö Tapani Eronen kertoi Volkswagenin tulleen mielellään mukaan alan suurtapahtumaan, sillä se tarjoaa loistavan tilaisuuden tavata asiakkaita ja esitellä heille runsaasti tuotteita yhdellä kertaa. Eronen sanoo vuoden 2012 olleen Volkswagenin bussipuolelle erinomaisen ja merkin suosio oli hieno kautta koko malliston. Volkswagen Caddyn matalalattiaversio saavutti suuren suosion ja muutenkin Caddy on kiinnostanut henkilöautopuolen taksimiehiä suuresti ja siirtymää on selvästi jo tapahtunut. Suomalaisten suosikki Transporter on pitänyt pintansa pikkubusseissa vakuuttavasti ja raskaammalla puolella Crafter on kasvattanut osuuttaan huomattavasti ja varsinkin Crafter Pro-malli on ollut erittäin suosittu.

Mercedes-Benz aloitti yhteistyön Jonassonin kanssa pari vuotta sitten ja tehokkaan yhteistyön tuloksena jo yli 60 Jonassonin valmistamaa Vito-bussia on löytänyt kotinsa ympäri Suomen. Veho Groupin myyntipäällikkö Olli-Pekka Narvio on ollut enemmän kuin tyytyväinen yhteistyön onnistumiseen ja osallistuminen tilataksipäiville oli itsestäänselvyys. Mercedes-Benzin tilataksipuolella Vitolla ja Sprinterillä on yhtä tärkeä asema luokissaan ja nyt mallistoa täydentämään saapuu pikkupakuluokan haastaja Citan. Narvio on erittäin tyytyväinen uutuusmallin onnistumiseen ja kertoo sen kysynnän alkaneen lupaavasti. Citanissa huomio kiinnittyy myös sen korkeaan vakiovarustelun tasoon ja monipuoliseen valikoimaan. Tilataksipuolelle Citan sopii loistavasti ja esteetön versio saadaan Narvion mukaan markkinoille jo tulevana syksynä. Vehon puolella kuluvasta vuodesta odotetaan muutenkin paljon, sillä yrityksen verkosto on viilattu kuntoon ja asiakkaiden tyytyväisyys on ollut huippuluokkaa.

Suomen Taksiliitto oli vahvasti mukana Carsport Winter Sale Show:ssa.  Taksiliiton hallintopäällikkö Timo Koskinen kertoo, että tapahtuma on heille loistava tilaisuus tavata jäseniä. Samalla voidaan hoitaa tärkeää verkostoitumista ja tavata muita alan asiantuntijoita. Hänen mukaansa tilataksien määrä tulee lisääntymään, jolloin alalle tarvitaan lisää tehtäviin soveltuvia ajoneuvoja ja alalle suuntautuvia yrittäjiä. Taksiliiton toimitusjohtaja Lauri Säynäjoki puolestaan kertoi, että suurten ikäluokkien hoitotarve tulee myös kasvamaan ja näin yhteiskunnallisten instanssien (kuten Kela ja sairaanhoitopiirit) lisääntyvä palvelun tarve aiheuttaa paineita taksiautoilijoille. Taksiliitto onkin mukana rohkaisemassa uusia yrittäjiä alalle ja samalla tarjoamaan vanhoille jäsenilleen kaiken mahdollisen tuen esimerkiksi byrokratian rattaiden kanssa.

Huippu-uutuus Nokian Hakkapeliitta 8

Tapahtuman arvolle sopi hyvin, että paikalla oli myös asiakkaille esiteltävä huippu-uutuus, Nokian Hakkapeliitta 8 -talvirengas. Hakkapeliitta 8 soveltuu kaikkiin talven olosuhteisiin ja vastaa edeltäjänsä, eli 30-kertaisen testivoittaja Hakkapeliitta 7:n asettamiin odotuksiin. Rengasuutuudessa nastojen määrää on lisätty 190 kappaleeseen ja turvallisuuden kasvaessa teihin kohdistuva kulutus on saatu samalla laskemaan. Hakkapeliitta 8 tulee markkinoille 13-20 tuuman kokoluokissa ja valikoimassa  on kaikkiaan 59 erilaista rengasta. Hakkapeliitta 8 soveltuu ammattiautoilijoille erinomaisesti, sillä turvallisuuden lisäksi rengas kestää erittäin hyvin kulutusta kaikentyyppisissä ajotilanteissa. Mallisto tulee kokonaisuudessaan myyntiin syksyyn mennessä.

https://www.youtube.com/watch?v=4XJQPPD8GvE

Lue seuraavaksi