Uutiset

Autot

Jari Mäki – bussin ratista bussien maahantuontiin

”Liettualainen Altas löytyi yhteistyökumppaniksi sattumalta netistä. Internetin kautta otin yhteyttä yritykseen ja tilasimme itsellemme ensimmäisen bussin viime vuonna. Kävin katsomassa sen valmistumista tehtaalla Vilnan lähellä muutamia kertoja ja vakuutuin laadusta ja tekniikasta. Kun siinä reissuissa tulin tutuiksi tehtaan ihmisten kanssa, niin he pyysivät aloittamaan maahantuonnin Suomeen. Oman bussin kanssa varmistettiin valmistuksen eri vaiheet  ja sen todettiin täyttävän omat henkilökohtaiset laatuvaatimukset erinomaisesti. Yhteistyökuviot ovat hioutuneet kuntoon tässä vuoden aikana ja kauppoja Suomeen on tehty jo useita”, jatkaa Mäki.
Mäen maahantuontiohjelmassa ovat ambulanssien lisäksi taksi-/pikkubussit 8-22 matkustajapaikalla. Tuotanto tehtaalla on juuri laajenemassa myös 29 paikkaisiin midibusseihin. Altas valmistaa noin 150 bussien koria vuodessa ja sillä on maahantuontia Suomen lisäksi jo varsin moneen Euroopan maahan mm. Ruotsiin, Norjaan, Saksaan,Italiaan, Baltian maihin ja Venäjälle. 80 prosenttia tuotannosta myydäänkin Liettuan ulkopuolelle. Autot räätälöidään täysin asiakkaan tarpeiden mukaisiksi eri istuinvaihtoehdoilla ja verhoiluilla sekä tietenkin erilaisin audiovisuaalisin laittein. Suomeen tulleiden autojen alustoina ovat olleet Mercedes Benz Sprinter tai Volkswagen Crafter.
”Monet kiinnostuneet ovat kysyneet autojen lämmityslaitteen tehosta. Liettualaiset tietävät kyllä Suomen vaatimukset ja lämpö ei bussista lopu. Yksi merkittävä yksityiskohta on myös kaksinkertainen kattoluukku. Se ei hikoile eikä kondessivettä näin ollen muodostu. Yksityiskohdat on mietitty valmiiksi”, lupaa Mäki.
”Bussit rakennetaan yhdessä asiakkaan kanssa juuri sellaiseksi, kun tarve on. Mistään ylimääräisestä on turha maksaa, jos sille ei ole käyttöä. Kuljetusyrittäjän kustannukset ovat muutenkin jatkuvassa nousussa.”
”Meillä on Turussa oma korjaushalli, jossa mahdollisia takuukorjauksia voidaan tehdä. Maanlaajuista huoltoverkostoa rakennetaan parhaillaan, joten valtakunnalliseksi bussien myyjäksi on vankka aikomus. Lähiaikoina on tarkoitus toteuttaa myös bussimallejamme esittelevä kiertue halki Suomen”, päättää Mäki.

Internet-osoite: www.bussikauppa.fi

Lue seuraavaksi