Uutiset

Autot

Jämsänkoskella luotetaan Jonassoniin – Jouni Jahkolalle kahdeksas perättäinen Carsport-tilataksi

Isoilla esteettömillä 1+8 hengen takseilla ajetaan arviolta keskimäärin 110 000 km vuodessa. Erityisasiakkaita, kuten pyörätuoli- ja paariasiakkaita, koululaisia tai vammaispalvelukuljetuksia hoitavilta kuljettajilta ja kalustolta vaaditaan huomattavasti enemmän kuin tavallisilta pikkutakseilta. Jämsänkoskella ajavaa Jouni Jahkolaa voidaan hyvällä syyllä kutsua alan ammattilaiseksi ja konkariksi – hän aloitti taksiyrittäjänä vuonna 1997 Volkswagen Transporterilla ja sen jälkeen kaikki seuraavat kahdeksankin taksia ovat olleet esteettömiä 1+8 hengen monikäyttötakseja.

Kokonaispalvelun toimivuus on ratkaissut Jouni Jahkolan (oik.) autovalinnat.
Yhteistyökumppanien valinta kumpuaa luottamuksesta ja Ari Jonassonin edustama
Carsport Design on aina täyttänyt Jahkolan kovat kriteerit.

Jyväskylän Autotarvike Oy luovutti Jahkolalle syyskuun alussa jo kahdeksannen peräkkäisen Volkswagen tilataksin – tällä kertaa Volkswagen Crafter GLE V.I.P.:n. Kaikki kahdeksan taksia ovat tulleet Carsport Designin koritehtaalta.

Kokonaispalvelujen toiminta ratkaisee

Jahkola kertoo ajavansa autoilla n. 350.000 km ja siihen sisältyy lukuisa määrä huoltoja ja myös korjauksia varaosineen. ”Tässä ammatissa arvostaa sitä, että huolto- ja korjauspalvelut sekä takuut toimivat kiitettävästi. Näistä jälkimarkkinoinnin asioista annan sekä Autotarvikkeelle ja Carsportille ruusuja. Se on asiakasuskollisuuteni kulmakivi. Vaikea kevät ja kesä tässähän on takana – ajot putosivat muutamaksi kuukaudeksi 80-90 prosenttia, mutta jaksan yhä uskoa tulevaisuuteen monikäyttötaksilla, ja siksi uskalsin hankkia uuden auton. Vaihtoehtoina on kai lopettaminen tai yli-ikäisellä autolla ajaminen. Se voi tulla kalliiksi. Mieluummin maksan autosta ja säästän korjauksissa ja veroissa”, kertoo Jahkola.

Koko lisää mahdollisuuksia

Seitsemän Volkswagen Transporterin jälkeen Jahkola siirtyi suurempaan kokoluokkaan ja kuljetusvastuu siirtyi Volkswagen Crafterille. ”Crafterin valintaan vaikuttivat erityisesti erinomainen hinta/laatusuhde, suuret sisätilat, henkilöautomainen ajettavuus, kahdeksanportainen automaattivaihteisto, 4MOTION-neliveto, takailmastointi sekä laadukas korityö. Isommalla autolla on enemmän liiketoimintamahdollisuuksia ja väljemmät tilat tuovat mukavuutta sekä itselle että asiakkaille”, Jahkola lisää.

”Nykyään asiakkaiden kulkuvälineet tarvitsevat yhä enemmän tilaa ja Crafteriin mahtuu kaksi isoakin tuolia ja tarvittaessa myös väljästi paarit. Crafter on saanut todella paljon kehuja kollegoilta ja nelivetoautomaatilla saa päästellä huoletta vaikeisiinkin paikkoihin. Crafteria on väitetty kaikkien aikojen laadukkaimmaksi Volkswagen-hyötyautoksi ja sen väitteen minäkin pääsen nyt mittaamaan”, päättää Jahkola.

Lue myös: Volkswagen Transporter 6.1 nyt myös esteettömänä

Lue seuraavaksi