Uutiset

Autot

Uutta Carsportilta: Volkswagen Transporter 6.1 nyt myös esteettömänä

Uuden Volkswagen Transporterin tunnistaa ulkoisesti ison etusäleikön sekä etupuskurin muotoilusta ja sisäpuolella todella nykyaikainen kojelauta vie klassikkomallia tyylikkäästi uudelle vuosikymmenelle. Digitaalisia kehitysaskelia on otettu runsaasti ja esimerkiksi turvallisuutta sekä käytettävyyttä lisäävien avustusjärjestelmien määrä on kasvanut huomattavasti. Maineensa mukaisesti uusi Transporter soveltuu erinomaisesti henkilökuljetuksiin ja nyt Carsport Design luovutti ensimmäisen uuden mallin esteettömän version kuhmolaiselle taksiautoilija Hannu Kyllöselle.

Uuden korimallin markkinoille saapuminen on autonvarustelijoille aina haasteellinen tilanne ja esimerkiksi mittojen muutokset työllistävät runsaasti. Uuden Transporterin kohdalla mitat säilyivät ennallaan, mutta sähköpuolen mittavat uudistukset teettivät työtä myös Carsportin ammattilaisille. Vankan osaamisen kautta uutuusbussimallin valmistus onnistui reippaalla aikataululla ja ensimmäinen esteetön Transporter 6.1 luovutettiin Kuhmoon maaliskuun alkupuolella.

Transporter-takseja 25 vuoden kokemuksella

Kuhmolainen Hannu Kyllönen sai taksiluvan vuonna 1995 ja siitä lähtien miehen taksina ovat toimineet Volkswagen Transporterit. Nyt Hannulle luovutettava uusi Volkswagen on jo seitsemäs Transporter, joten mies on selkeästi löytänyt oman luottomerkkinsä.

”Uusi autoni on kolmas Carportilta hankittu ja olen ollut hyvin tyytyväinen bussien laatuun ja luotettavuuteen sekä Carsportin palvelun tasoon. Kaikki toimii sovitusti ja huoltojen tai takuiden kanssa ei ole ollut ongelmia. Uusi Transporter 6.1 on 1 + 12 koululaispaikalla varustettu ja esteettömänä ramppivarustettuna sitä käytetään runsaasti myös Kela- sekä vammaispalveluajoihin. Monikäyttöisyyden ansiosta auto toimii myös viikonloppujen päivystysajoissa, sillä kuulun Kainuun Korpitaxiin, joka palvelee koko maakunnan asiakkaita”, kertoo Kyllönen.

”Uudelle Transporterille on tiedossa neljän tai viiden vuoden työsuhde Kainuuseen, jolloin aikaisempien Transportereiden noin 110 tuhannen kilometrin vuositahdilla saadaan puoli miljoonaa mittariin täyteen. Tämä jos joku kertoo omaa kieltään sekä Volkswagenin että Carsportin työn laadusta”, lisää Kyllönen.

Carsportilla vahva vuoden alku

Volkswagenin lisäksi Mercedes-Benz- ja Ford-tuotteisiin erikoistuneelle Carsportille viime vuosi oli menestyksekäs ja tämän vuoden alku näyttää suunnan jatkuvan. Uuden Transporterin lisäksi markkinoille on tuotu MB Vito Tourer matalalattiaversiona, jossa on esimerkiksi tavaratilaan taittuva ja lattiakaukalon peittävä ramppi. Tämä muutostyö on saatavana Viton kaikkiin vetotapoihin.

Merkittävää kasvua on saatu myös Ruotsin markkinoilta, jossa esimerkiksi Taxi Östersund ja Taxi Åre tilasivat Carsportilta yhteensä 24 monikäyttöistä esteetöntä tilataksia. Monikäyttöiset autot tulevat käyttöön sekä pyörätuoli- että paarikuljetuksissa ja muunneltavuutensa ansiosta niillä sujuvat yhtä hyvin myös tyylikkyyttä vaativat turistiajot.

Uusien laajennusten valmistuttua Carsportin tuotantovauhti kasvaa jo 500 ajoneuvoon vuodessa ja Carsport Vantaan avaaminen keväällä vie palvelujen määrän jälleen uudelle tasolle erityisesti lisävarustelujen osalta.

Lue seuraavaksi