Uutiset

Autot

J5L varustelee elintärkeät ajoneuvot

J5L-Production Oy on vuonna 2008 perustettu ambulansseja, johtoautoja sekä muita erikoisajoneuvoja valmistava lapinlahtelainen yritys, joka on kasvanut omistajaryhmästä 35 henkilöä työllistäväksi menestystarinaksi. Vuosittain yritys suorittaa noin 180 vaativaa korityötä ja kotimaan myynnin lisäksi yhtiö on nyt suuntaamassa myös Euroopan markkinoille. Tuotteiden laadukkuudesta kertoo J5L:lle ensimmäisenä pohjoismaissa myönnetty Fordin QVM-kumppanuussertifikaatti sekä Mercedes-Benzin sertifioitu VanPartner-kumppanuus.

J5L:n varustamat johtoautot on suunniteltu vaativaan ammattikäyttöön. Pitkäaikaisen ammattitaidon ja kokemuksen kautta yhteysvälineiden ja tietokoneiden sijoittelu johtotilassa mahdollistaa helpon ja nopean työskentelyn. Lisäksi autoissa on etäoperoinnin mahdollisuus huolto- ja päivitystoimenpiteitä varten.

J5L-Productionin historia on vasta reilun kymmenen vuoden ikäinen, mutta yrityksen taustalta löytyvän henkilökunnan tietotaito alalta yhteensä todella mittava. Tätä kautta yhtiössä on osattu panostaa oikeisiin asioihin ja kehitystyön painopisteenä ovat aina olleet turvallisuus, tekninen asiantuntemus sekä tuotteiden käyttäjäystävällisyys sekä kestävyys. Yritykseen onkin palkattu innovatiivista henkilökuntaa ja sähkö- sekä mekaniikkapuolen tuotekehitysosastojen laajuus vastaa nopeasti kehittyvän alan vaatimuksiin. Kaikessa toiminnassa otetaan huomioon asiakaspalaute ja heidän vaatimuksiinsa vastaamiseen auttavat autovalmistajien kanssa vuosien mittaan kehittyneet toimivat ja nopeaan tiedonsiirtoon perustuvat suhteet.

Alan edelläkävijä

J5L rakentaa erikoisajoneuvoja esimerkiksi vartiointiliikkeille sekä terveyspalveluyrityksille. Ajoneuvot ovat hyvin yksilöllisesti räätälöitävissä asiakkaan työtehtävät huomioiden.

Erikoisajoneuvojen kehitys kulkee jopa tavallisia autoja vauhdikkaammin ja alan muutoksissa mukana pysyminen vaatii paljon. J5L:ssä tähän ei tyydytä ja yritys kulkeekin alan kärjessä kaikilla osa-alueilla. J5L:n suunnitteluosastolla on käytössään nykyaikaisin teknologia ja suunnitteluohjelmat, joiden kautta kehitysvauhti pysyy alan kärjessä. Väyläsähkö- sekä tietokonejärjestelmät vastaavat ajoneuvovalmistajien vaatimuksia ja etäoperointimahdollisuudet helpottavat jokapäiväistä käyttöä estäen turhat käyttökatkokset esimerkiksi huoltokutsujen, päivitysten sekä vianetsinnän kautta. Luonnollisesti myös liikennevalojen toimintaan vaikuttava HALI-järjestelmän saa integroitua mukaan, mikä lisää ajotehtävien nopeutta ja turvallisuutta.

Turvallisuus ykkösprioriteettina

Tehosiirtoauto on esimerkki hyvin vaativasta erikoisratkaisusta, jonka onnistunut toteuttaminen vaatii alan tehtävien ja toimintatapojen vankkaa tuntemusta.

Erikoisajoneuvoalalla turvallisuuden merkitystä ei voi korostaa liikaa ja J5L panostaa siihen voimakkaasti. Ajoneuvojen kaikki asennukset suunnitellaan ja toteutetaan autovalmistajen korirakennusohjeistuksen mukaan. Näin esimerkiksi airbagit saadaan hyödynnettyä kaikissa tilanteissa. Kolaritestaukset on puolestaan toteutettu CEN 1789 + A2 10G -standardin mukaan ja rekisteröinnit on suoritettu Traficomin vaatimusten mukaisesti esimerkiksi istuinturvallisuus sekä laitesijoittelu huomioiden. Myös väliseinätoteutus on vetotestattu ja J5L:n yksityiskohtaisesta ammattitaidosta kertoo täysin tasainen sisäkatto koko katon valaistuksella. Tätä kautta pään iskut teräviin kulmiin poistuvat ja samalla tasainen valokenttä poistaa varjot, mikä on hoitotyössä erittäin tärkeää.

Hygienia, ergonomia ja äänimaailma huomioitu

Tasainen valokatto, helppo puhtaanapito, hyvä työergonomia ja korkeatasoinen hälytysvalovarustelu toimivat esimerkkeinä nykyaikaisen ambulanssin vaatimustasosta.

Kaikki alalla työskentelevät tietävät luonnollisesti myös korkeatasoisen hygienian merkityksen. J5L:n tuotteissa esimerkiksi likaa keräävien saumojen määrä on minimoitu ja kaikki pinnat on pyöristetty. Materiaalivalintojen kautta mikään pinta ei myöskään ime nestettä ja vesipesun kestävä kaksoislattiarakenne on jokapäiväisessä käytössä tärkeä ominaisuus.

Käyttäjäkokemusten perusteella myös varusteet ja hoitolaitteet on sijoitettu turvallisuus ja ergonomia huomioiden ja kaikki tärkeimmät varusteet ovat saavutettavissa myös turvavöissä istuttaessa. Erikoisäänieristys puolestaan takaa miellyttävän selkeän äänimaailman, mikä on esimerkiksi potilaan kanssa keskusteltaessa hyvin tärkeää.

Jälkimarkkinointi- sekä elinkaaripalvelut huomioitu

J5L Productionin myyntijohtaja Jani Järvelä on ansaitun ylpeä yritykselle myönnetyistä sertifioinneista ja kumppanuuksista. Fordin ja Mercedes-Benzin tasoisten yritysten luottamus on osoitus onnistuneesta yhteistyöstä ja vankasta ammattitaidosta.

J5L:n tuotteen hankkiva voi olla varma myös ajoneuvon toimivuudesta vuosiksi eteenpäin. Tämän varmistavat alustavalmistajien huoltoverkostot sekä J5L:n huoltopalvelut, joiden nopeus varmistetaan esimerkiksi kahden, kattavasti varustellun huoltoauton avulla. Erityisvahvuutena J5L:llä on ajoneuvojen sähköpuolen osaaminen ja yrityksellä onkin käytössään alan tärkeimpien alustavalmistajien sähköjärjestelmien ohjelmistot sekä tarvittavat työvälineet. J5L:llä on myös omat sopimushuoltopisteet Lapinlahden lisäksi Helsingissä sekä Turussa ja tämän vuoden aikana Raskoneen laaja verkosto aloittaa J5L:n koritöiden huoltopisteenä. Varaosapuolen toimivuudesta vastaa tehtaan kattava varasto ja osat saadaan joka puolelle Suomea nopealla aikataululla.

J5L:n asiakas saa myös perusteellisen koulutuksen ajoneuvon käyttöön, jonka ansiosta hän saa autosta optimaalisen hyödyn kovissa työtehtävissä. Koulutus voidaan suorittaa joko tehtaalla tai asiakkaan omissa toimitiloissa.J5L:llä on tarjota myös monipuolisesti muita palveluja ja asiakas voi halutessaan ottaa ajoneuvolle huolto- tai huolenpitosopimuksen ja myös rahoitus- sekä huoltoleasingratkaisut ovat saatavilla. Merkittävää on myös 24/7 konsultointipalvelu, joka kertoo selvää kieltään yrityksen palveluasenteen tasosta.

Osaaminen voimavarana

J5L on onnistunut hankkimaan nykyaikaisiin toimitiloihinsa osaavaa ja aloitekykyistä henkilökuntaa. Käyttöön otetut uudet tuotantotavat nopeuttavat ajoneuvojen läpikulkuaikaa ja parantavat tuotteiden laatua.

J5L:n sijainti Lapinlahdella Pohjois-Savossa on mainio osoitus ammattitaidon ja oikean asenteen merkityksestä nykyajan liiketoiminnassa. ”Alueellamme on saatavilla osaavaa, ahkeraa sekä idearikasta henkilökuntaa kaikkiin työtehtäviin. Moni toimiva idea onkin tullut suoraan työntekijöiltämme ja oma-aloitteellisuuteen kannustaminen on tuottanut selkeästi tulosta. Ala on edelleen hyvin käsityövaltaista ja henkilökuntamme korkea ammattiylpeys osaamisestaan on todella arvostettava piirre. Pyrimme yrityksenä toimimaan mahdollisimman joustavasti henkilökuntaan nähden ja tämä on näkynyt heidän mainiona asenteenaan vaikkapa pahimpia ruuhkahetkiä purettaessa”, kiittelee J5L:n myyntijohtaja ja osakas Jani Järvelä.

Tehtaan dynaamisuutta täydentää toimivasti vielä alueen kattava alihankintaverkosto, jonka kautta toiminta pysyy nopeana ja tehokkaana. ”Kaikki tarpeellinen osaaminen on saatavilla aivan lähistöltä ilman turhia välikäsiä. Pystymmekin toimimaan ripeällä aikataululla ja esimerkiksi asiakaspalautteen kautta saapuneet erityistoiveet pystytään toteuttamaan lähes aina. Joustavuuden ansiosta myös aikataulumme pysyvät hallinnassa ja tuotantomme pyörii reippaassa tahdissa. Olemmekin selkeässä kasvuvauhdissa ja jatkossa tulemme panostamaan myös vientiin lähinnä Pohjoismaiden, Baltian sekä Saksan markkinoille”, päättää Järvelä.

LUE MYÖS: Ford julkisti sähköistetyn hyötyajoneuvomallistonsa

Lue seuraavaksi