Uutiset

Autot

Iveco Daily – kolmas sukupolvi on täällä!

Iveco kertoo tuovansa markkinoille täysin uudistuneen, kolmannen sukupolven Dailyn. Kesäkuussa esiteltävän auton kerrotaan pitävän sisällään niin vahvoja perinteitä kuin tuoreita innovaatioitakin, jotka yhdessä tekevät Dailystä halutun työvälineen ammattimaiseen liikenteeseen.

Uusi Daily rakentuu edeltäjiensä tapaan erillisrungolle, mikä takaa lujuuden ja mukautuvuuden erilaisiin ajotehtäviin. Erillisrungon ansiosta tarjolla on myös laaja valikoima alustamalleja. Tuotekehityksessä on huomioitu asiakkaiden asettamat vaatimukset niin umpiautoille, alustamalleille kuin linja-autoillekin. Valmistajan mukaan erityisesti ajettavuus ja kantavuus sekä kuormatilan käytettävyys ovat muuttuneet aiempaa paremmiksi, joskin tarjolle tulee myös täysin uusia ominaisuuksia.

Umpiautomalliston käytettävyyttä kerrotaan parannetun muun muassa akselivälin, takaylityksen ja kuormatilan koon suhteita viilaamalla. Uudistusten kautta tarjolle tulee nyt aiempaa suuremmat, 18 ja 20 kuution kuormatilalla varustetut autot.

Ulkoisten uudistusten ohella tuotekehityksessä on paneuduttu myös silmältä piilossa oleviin teknisiin ratkaisuihin. Muun muassa etujousitus on rakennettu täysin uudella tavalla kaikissa alle 3,5 tonnin autoissa. Yksittäispyörin varustettujen autojen takajousitus on niin ikään uusi. Uudistuksen yhteydessä on voitu alentaa lattiakorkeutta, mikä helpottaa kuormankäsittelyä.

Kolmannen sukupolven Iveco Dailyn polttoainetalouden kerrotaan olevan aiempaa parempi. Valmistajan mukaan polttoaineen kulutus on jopa 5 prosenttia edeltäjiään alhaisempi. Espanjan Valladolidissa ja Italian Suzzarrassa valmistettavat uudet Dailyt saapuvat Suomeen loppuvuoden aikana.

Lue seuraavaksi