Uutiset

Autot

Hyötyajoneuvokeskus varustelee kaikki ajoneuvot

Lahden Saksalan kaupunginosassa sijaitseva Hyötyajoneuvokeskus Oy on piristävä esimerkki yritystoiminnasta, jota maassamme kaivataan kovasti. Ennakkoluulottomat ja idearikkaat nuoret yrittäjät panostavat laatuun ja innovatiivisuuteen asenteella, josta moni voi ottaa oppia. Autoverhoomona aloittanut yritys onkin nopeasti kasvanut hyvin monipuolisesti autoilijoita palvelevaksi alan keskukseksi, jonka runsaasta valikoimasta voivat nauttia niin paketti-, kuorma-, pick up- kuin matkailuautoilijat.

Aikaisemmin Lahden Autoverhoomon ja Lavakatekeskuksena tunnettu vuonna 2012 perustettu yritys suoritti vuoden alusta rohkean brändimuutoksen, jossa kaikki toiminnot yhdistetään saman markkinointinimen alle. Tämä tarkoittaa asiakkaalle yhä parempia kokonaispalveluita, selkeyttä ja kustannustehokkaimpia hintoja. Hyötyajoneuvokeskus pystyykin hoitamaan alusta loppuun niin itse kaupankäynnin kuin huolto-, takuu- ja muut jälkimarkkinointitoimenpiteet. Samalla yritys pystyy vahvistamaan entisestään omaa maahantuontitoimintaansa ja tästä kertoo hyvin vuoden alussa aikaansaatu sopimus Bott-huoltoautokalusteiden maahantuonnista ja myynnistä.

Bott on huoltoautokalusteiden edelläkävijä

Saksalainen Bott on opittu tuntemaan huoltoajoneuvokalusteiden innovatiivisesta tuotekehityksestä sekä tinkimättömästä laadusta. Bott-tuotteissa on onnistuttu laadukkaiden materiaalien kautta yhdistämään keveys kestävyyteen sekä turvallisuuteen. ”Bottin periaatteena onkin, että kaikki kiinnitykset suoritetaan perusteellisesti esimerkiksi lattian läpi, eikä tinkimiselle jätetä mahdollisuuksia. Tämä soveltuu hyvin myös meidän tarkkoihin toimintatapoihimme”, kertoo Hyötyajoneuvokeskuksen Joni Virta. ”Bott edellyttikin meiltä vaativan koulutuksen läpikäyntiä yrityksen koulutuskeskuksessa ja näiden suorittamisen kautta meillä on nyt kaikki tarvittavat asennus- sekä suunnittelusertifikaatit”, jatkaa Virta.

Bott on tunnettu myös tarkoista tuotteiden räätälöintimahdollisuudesta ja esimerkiksi putki- tai sähköasennuksen ammattilaisille on tarjolla erittäin kattava valikoima omaa toimintaa tehostavia tuotteita. ”Osaamme kokemuksemme kautta suositella asiakkaalle juuri hänen toimintaansa järkevimpiä ratkaisuja ja voimme näin räätälöidä toiminnallisimmat sekä taloudellisesti järkevät kokonaisratkaisut”, korostaa Bott-asiantuntija Eemeli Nummela. ”Sopivaan hinnoitteluun vaikuttaa myös välikäsien puute, sillä hoidamme kaiken itse alusta loppuun. Meillä on myös jo nyt riittävä asentajakanta, jonka kautta pystymme tarvittaessa hoitamaan nopealla aikataululla isommatkin fleet-asiakkaat”, lisää Nummela. Hyötyajoneuvokeskus on myös kehittämässä omaa jälleenmyyntiverkostoaan Bott-tuotteille, mutta Hyötyajoneuvokeskus korostaa osaamisen tason korkeita vaatimuksia verkostolle. ”Jälleenmyyjän tulee vastata niin meidän omia kuin Bottin korkeita standardeja, joten hätäilemään emme verkoston kanssa missään nimessä ryhdy”, kertovat Virta sekä Nummela.

Jatko-ohjaamot ammattitaidolla

Hyötyajoneuvokeskuksella on myös vankka kokemus hyvin monipuolisten jatko-ohjaamollisten ajoneuvojen rakentamisesta. Eniten on valmistettu ratkaisuja Mercedes-Benz Sprinter-, Ford Transit- sekä Volkswagen Crafter -alustoille, mutta osaamista löytyy kyllä myös kaikkiin muihin merkkeihin. ”Meillä on vakiovarustelupaketti, jota voidaan asiakkaan erikoistoiveiden kautta räätälöidä hänen työtehtäviensä ja mieltymyksiensä mukaisesti. Valittavissa on esimerkiksi integroitu vuode tai makuusyvennys ja innovatiivisuudesta kertoo täysin uusi monivärikatto kosketuspaneelilla”, kertoo Hyötyajoneuvokeskuksen Samuel Turunen. ”Asiakaspalaute jatko-ohjaamollisista tuotteistamme on ollut mainio, mihin tärkeänä syynä on varmasti laadukkaiden, itse testaamiemme komponenttien käyttö valmiissa tuotteissa” Turunen lisää.

Pick up -autoilijan aarreaitta

Hyötyajoneuvokeskuksen toimintafilosofiaan kuuluu vankasti monipuolisuus ja merkittävä tukijalka toiminnalle on kattava pick up -autojen varustevalikoima. ”Myös varustepuolella kuljemme laatu edellä ja edustammekin useita kansainvälisten markkinajohtajien huipputuotteita. Moni Hyötyajoneuvokeskuksen merkeistä on autovalmistajien hyväksymiä, mikä kertoo tuotteiden laadusta. ”Lavatarvikkeiden lisäksi valikoimassamme on esimerkiksi kattokaiteita, kylkiputkia, lavetteja ja valotelineitä. Tuotteiden menekin lisääntymiseen onkin vaikuttanut valtiovallan lieventynyt suhtautuminen erilaisiin avolavojen lisävarusteisiin”, huomauttaa Virta.

Puitteet kunnossa

Hyötyajoneuvokeskuksen yli tuhannen neliön tilat vakuuttavat siisteydellään ja valoisuudellaan. Työn alle saadaan tarvittaessa jopa kuusi ajoneuvoa ja kaikessa näkyy voimakas panostus myös työturvallisuuteen sekä työvälineiden laatuun. ”Otamme mielellään asiakkaita vastaan heidän halutessaan tutustua meihin ja toimintaamme tarkemmin tai tulemme kyllä sovittaessa myös paikan päälle esittäytymiskäynnille. Asiakaskuntamme onkin jo nyt hyvin valtakunnallista ja luonnollisesti Lahden hyvä sijainti keskellä kasvukeskuksia helpottaa tuotteiden esittelyä”, kertoo Nummela. ”Otamme mielellään haasteita vastaan ja uskomme, että pystymme täyttämään autoilijoiden toiveet myös haastavimmissa tapauksissa”, päättävät Hyötyajoneuvokeskuksen miehet ennakkoluulottomaan tapaansa.

Lue seuraavaksi