Uutiset

Autot

Hämeenlinnaan ja Ouluun on valmistunut uudet Scania-keskukset

Hämeenlinnan Scania-keskus

Scania-kuorma-autojen myynti-, varaosa- sekä huolto- ja korjauspalvelut aloittivat toimintansa tammikuun alussa uusissa tiloissa Hämeenlinnassa osoitteessa Varastokatu 1. Uusi Scania-keskus sijaitsee liikenteellisesti hyvässä paikassa Ratasniityn teollisuusalueella valtatie 10:n, Hämeenlinna–Turku, välittömässä
läheisyydessä, Helsinki–Tampere -moottoritieltä noin kilometri Turkuun päin.
Kiinteistö on rakennettu Hämeenlinnan kaupungilta ostetulle runsaan 1,8 hehtaarin tontille. Investoinnin arvo on noin viisi miljoonaa euroa.

Uusi autotalo on osittain kaksikerroksinen ja sen kokonaispinta-ala on noin 2 400 m2. Pohjakerroksessa sijaitsevat töiden vastaanotto, korjaamo, varaosamyynti ja automyynti. Yläkerrassa sijaitsevat henkilöstön sosiaalitilat, ruokala sekä neuvottelutilat.
Korjaamolla on kahdeksan raskaiden ajoneuvojen huolto- ja korjauspaikkaa. Tiloissa myös huolletaan ja korjataan perävaunuja, päällirakenteita ja kuormatilojen lämmönsäätölaitteita sekä suoritetaan pieniä vauriokorjauksia.

Hämeenlinnan Scania-keskuksessa työskentelee tällä hetkellä 10 henkilöä, mutta tulevaisuudessa henkilömäärän ennakoidaan kasvavan 16:een. Palvelukeskus kuuluu Etelä-Suomen tulosyksikköön, johon kuuluvat Hämeenlinnan lisäksi Tampereen, Lahden, Lohjan ja Helsingin Scania-keskukset. Lisäksi tulosyksikköön kuuluu Helsingin Bussiliikenteen tiloissa toimiva linja-autokorjaamo Helsingissä. Yksikön johtaja on Markku Nenonen.

Oulun Scania-keskus

Oulun uusi Scania-keskus sijaitsee valtatie 4:n ja Oritkarin sataman välittömässä läheisyydessä osoitteessa Terminaalitie 2. Uusiin tiloihin
sijoittuvat Scania-kuorma-autojen myynti-, varaosa- sekä huolto- ja korjauspalvelut.
Rakennustyöt runsaan 2,3 hehtaarin tontilla käynnistyivät maaliskuussa 2010. Investoinnin arvo on noin kahdeksan miljoonaa euroa.

 Autotalon kokonaispinta-ala on noin 4 200 m2 ja se on osittain kaksikerroksinen. Korjaamon lisäksi pohjakerroksessa ovat töiden vastaanotto, varaosamyynti ja automyynti. Yläkerrassa sijaitsevat henkilöstön sosiaalitilat, ruokala sekä neuvottelutilat ja taloushallinto. Yläkerrassa on myös kuljettajien lepotila.

Korjaamolla on 22 raskaiden ajoneuvojen huolto- ja korjauspaikkaa. Tiloissa myös huolletaan ja korjataan perävaunuja, päällirakenteita ja kuormatilojen lämmönsäätölaitteita sekä suoritetaan vauriokor­jauksia.

Oulun Scania-keskuksessa työskentelee 37 henkilöä. Palvelukeskus kuuluu Pohjois-Suomen tulosyksikköön, jolla on palvelukeskus Oulun lisäksi myös Kemissä ja Rovaniemellä. Yksikön johtaja on Sirpa Martin.

Lue seuraavaksi