Uutiset

Autot

Hakonen valitsi Masterin

”Viime vuonna uudistuneen Masterin myötä voimme nyt tarjota asiakkaillemme täydellisen Renault Trucks -hyötyajoneuvovalikoiman kevyistä pakettiautoista järeisiin 5-akselisiin maansiirtoautoihin, toteaa Renault Trucks Finland Oy:n myyntipäällikkö Erkki Evilä.
Renault Master -malliston myynti alkoi viime kesänä ja yksi ensimmäisistä Master -asiakkaista on Hakonen Kuljetus Oy, jonka ennestään vahva Renault -kanta täydentyi loppuvuodesta Master 125.35 umpipakettiautolla.
Muuttoihin ja kaupan loppuasiakkaille suunnattuihin täsmäkuljetuksiin erikoistuneella Hakosella on kaikkiaan 60 jakeluautoa, joista noin puolet kantaa nokallaan Renault-merkkiä. Keveiden kuorma-autojen lisäksi yrityksen laivastoon kuuluu kymmenkunta pakettiautoa. Hakonen Kuljetus Oy:n toimitusjohtaja Fredrik Ekroos arvioi yrityksen autokannan kasvavan tulevaisuudessa varsinkin kevyessä luokassa.
”Toimintamme on laajentunut muuttojen sekä kalusteiden ja kodinkoneiden kuljetusten lisäksi myös loppukäyttäjien luona tapahtuviin asennuksiin. Tässä työssä asentajat tarvitsevat kevyttä ja nopeasti liikuteltavaa autokalustoa, jonka varustukseen kuuluu monipuolinen työkaluvalikoima”, summaa Ekroos.
Toinen syy pakettiautojen suosion lisääntymiseen löytyy ajokorttiuudistuksesta, jonka myötä jakeluliikenteen kuljettajien rekrytointi on vaikeutunut huomattavasti. Kuorma-autokortin suorittamisen monimutkaisuus on karsimassa nopeasti muun muassa opiskelijoita kuljetusalan työmarkkinoilta.
”Yhä harvemmalla nuorella on kuorma-auton ajamisessa vaadittava C-kortti. Sitä vastoin pakettiauton kuljettajia on paljon helpompi saada”, sanoo Ekroos.
Renault Masteriin Hakonen päätyi paljolti aikaisemman Renault -kokemuksen perusteella. Valintaa puolsi myös yhteistyön helppous, sillä tuttu kuorma-automyyjä myy myös pakettiautot.
”Hinta-laatusuhde on Renaultissa kohdallaan ja kuljettajat ovat kehuneet Masteria mukavaksi ajaa”, toteaa Ekroos muutaman kuukauden kokemusten perusteella.
Renault Trucks Finlandin edustamaan Master -perusmallistoon kuuluu 3,5 tonnin pakettiauton lisäksi 4,5 tonnin painoluokan kevytkuorma-auto. Kummassakin kokoluokassa on hyvä kantavuus ja suuri kuormatila. Erilaisten kuormakorien rakentamiseen soveltuvia ohjaamo- ja alustamalleja on lukuisia. Tarjolla on sekä etu- että takavetoisia umpikorimalleja joko yksittäis- tai paripyörillä.
Malliston kaikki kolme moottoria – teholtaan 100, 125 ja 150 hv – yhdistävät hyvän suorituskyvyn alhaiseen polttoaineenkulutukseen. Valmistajan mukaan Master onkin yksi markkinoiden polttoainetehokkaimmista ajoneuvoista luokassaan.
 

Lue seuraavaksi