Uutiset

Autot

Fiat Talentoon uusi DCT-automaattivaihteisto

Fiat Talenton hiljattain esitelty 2-litrainen EcoJet-moottori saa nyt seurakseen lisää ajonautintoa ja mukavuutta tuovan ominaisuuden, uuden kaksoiskytkimellä (DCT) varustetun automaattivaihteiston. Uusi kuusivaihteinen automaattivaihteisto on optimoitu sujuvaan vaihteiden vaihtoon etenkin kaupungissa, joka parantaa Talenton polttoainetehokkuutta entisestään. Uutta vaihteistoa voidaan käyttää myös käsivalintaisena kuljettajan mieltymyksien mukaan.

Teho, vääntö ja pienempi kulutus

Talenton uusi kaksoiskytkimellä varustettu automaattivaihteisto on suunniteltu optimoimaan uusien 2-litraisten EcoJet-moottorien (107 kW (145 hv)/350 Nm ja 125 kW (170 hv)/380 Nm) tehon ja väännön välitys. Molemmat moottorien tehoversiot on varustettu muuttuvageometrisellä turboahtimella, jonka avulla moottori käy aina optimaalisesti myös pienillä nopeuksilla. Se parantaa polttoainetehokkuutta jokapäiväisessä käytössä.

Mukavuus ja infotainment

Talenton sisätilat takaavat maksimaalisen mukavuuden ja erinomaisen ergonomian hyvin profiloitujen istuimien ja laadukkaiden verhoilumateriaalien ansiosta. Ohjauspyörän ja hallintalaitteiden optimaalinen sijainti tekee jokapäiväisestä ajamisesta rentouttavaa ja turvallisempaa. Ohjaamon käytännöllisyyttä ja toimivuutta parantavat myös lukuisat säilytyslokerot. 90 litraa säilytystilaa on aina käden ulottuvilla. Lisäksi sisätiloja täydentää näppärä ”Mobile Office” -keski-istuin, johon on integroitu kokoontaitettava pöytä, avattava selkänoja säilytyslokerolla ja asiakirjojen säilytystasku.

7-tuumainen Touch-Radio Nav -viihdejärjestelmä edustaa modernia infotainment-järjestelmää, johon on integroitu Apple CarPlay ja Android Auto, navigointijärjestelmä 2D- ja Birdview 2.5D -näytöllä, audiotiedostojen toisto USB- ja AUX-porttien kautta sekä Bluetooth-handsfree.

Luokkansa johtava vakiovarustelu

Jo Talenton perusversiossa on vakiovarusteena muun muassa ESP-luistonestojärjestelmä ja Traction+-luistonesto, kuljettajan ja etumatkustajan turvatyynyt sekä sivuturvatyynyt, sumuvalot edessä, ajovalojen hämäräkytkin, tuulilasinpyyhkijöiden sadetunnistin, nahkaverhoiltu ohjauspyörä, ohjauspyörän korkeus- ja etäisyyssäätö, vakionopeudensäädin, ilmastointi, polttoainetoiminen lisälämmitin, sähkötoimiset ja lämmitettävät ulkopeilit, katvealueen tunnistin, AUX-in- ja USB-liittimet, Bluetooth-handsfree sekä 12V-virtapistoke tavaratilan takaosassa.

Lisäksi 1 500 euron hintainen lisävarustepaketti täydentää uuden Talenton varustelun. Paketti sisältää vetokoukun ja perävaunun vakautusjärjestelmän, suomenkielisen integroidun navigaattorin, audiojärjestelmän 7-tuumaisella kosketusvärinäytöllä, peruutustutkan ja -kameran, kokokapselit Fiat-logolla, led-päiväajovalot sekä korinvärisen etupuskurin yläosan ja takavalojen kehykset.

Fiat Talento -malliston hinnat alkavat 29 990 eurosta (88 kW (120 hv), L1H1). Vastaavasti 107 kW -version hinnat alkavat manuaalivaihteisena 32 900 eurosta ja uudella DCT-automaatilla varustettuna 33 900 eurosta. Uudet DCT-automaatilla varustetut Talento-mallit ovat Suomessa tällä hetkellä ennakkomyynnissä ja ensimmäiset asiakasluovutukset tapahtuvat huhtikuun aikana. Hinnat ovat arvonlisäverollisia.


Lue seuraavaksi