Uutiset

Autot

Fiat Scudo -mallin valmistus alkoi Isossa-Britanniassa

Tuotannon käynnistyminen Isossa-Britanniassa takaa osaltaan autojen hyvän saatavuuden myös Suomessa.

Stellantiksen Lutonin tehdas Isossa-Britanniassa on aloittanut Fiat Professional Scudo -hyötyajoneuvojen valmistamisen. Tuotannon aloittaminen tukee Scudon vahvaa kysyntää Euroopassa. Kyseessä on samalla ensimmäinen kerta, kun Fiat-brändin autoja valmistetaan Isossa-Britanniassa. Lutonin tehtaalla valmistetaan Scudo-malleja niin oikean- kuin vasemmanpuoleisella ohjauksella Iso-Britannian ja Euroopan markkinoille.                 

Fiat jatkaa uuden Scudo-mallin tuotantoa myös Pohjois-Ranskassa Hordainin tehtaalla, jossa valmistetaan kaikki Euroopassa myytävät E-Scudo-täyssähköautot.

”Fiat-tuotannon käynnistäminen Isossa-Britanniassa takaa osaltaan Scudo-mallin hyvän saatavuuden jatkossakin Suomessa”, sanoo Astara Finlandin Fiat-autojen tuotepäällikkö Janne Tuominen.

Täysin uusi Scudo-malli lanseerattiin Suomessa syksyllä. Kyseessä on Fiatin kompakti pakettiauto, joka on nyt saatavana niin sähköisenä kuin dieselinäkin. Scudo on tonniluokan edullisin pakettiauto ja se on ominaisuuksiltaan yksi Suomen myydyimmän pakettiautoluokan parhaimmista. Uusi Sduco asettuu Fiat Professional -mallistossa Ducaton alapuolelle ja se korvaa mallistossa Talenton.

Scudo perustuu Stellantiksen mid-van-pakettiauto-alustalle, joten auto pystyy vastaamaan ammattilaisten vaatimuksiin ilman kompromisseja. Sen toimintamatka sähköllä on jopa 330 kilometriä (WLTP) suuremmalla 75 kWh akustolla. Sähköversion käytettävyyttä lisää ammattikäytössä sen latausominaisuudet. Auton akusto voidaan ladata pikalatauksella 80 prosentin varaustasoon 45 minuutissa (100 kW).

Uusi Scudo on saatavana Suomessa kahtena eri kokoversiona (5 m3 ja 6,1 m3). Kummankin version tilavuutta on mahdollista kasvattaa 0,5 m3 kätevällä Moduwork-ominaisuudella. Auton tilavuus on jopa 6,6 m3 ja kantavuus jopa 1200 kiloa. Diesel-version vetopaino on 2500 kg ja sähköversion 1000 kg.

Scudo on suunniteltu ammattilaisille, jotka käyttävät autoa vähintään kahdeksan tuntia päivässä. Tämän onkin huomioitu ergonomisessa ohjaamossa. Suunnittelun keskiössä on ollut mukavuus. Uuden Scudon tavoitteena on tarjota stressitön työ- ja ajokokemus. Tässä auttavat henkilöautomainen ajoasento, huipputason ääniseritys sekä tärinöiden minimoiminen. Mukavuuden rinnalla Scudo tarjoaa turvallisuutta. Autoon on saatavilla yhteensä 14 turvallisuuteen liittyvää varustetta, joita ovat muun muassa: liikennemerkkien tunnistusjärjestelmä, automaattinen hätäjarrutus, kaistavahti sekä kuolleenkulman varoitus. Lisäksi kuljettajalla on käytössään Head-up Display -näyttö, joka tarjoaa kaiken tärkeimmän informaation ilman että kuljettajan täytyy irrottaa katsetta tiestä.    

Täysin uusi Scudo on Suomessa saatavana sähköversiona (136 hv) 75 kWh akustolla varustettuna.  Diesel-versiona auto tulee tarjolle 2,0-litraisena (145 hv tai 180 hv), joista 145 hv 6-vaihteisena manuaalina ja 8-vaihteisena automaattina. Tehokkaampi diesel on aina automaattivaihteinen.

Täysin uuden Fiat Scudo -malliston hinnat alkavat 38 990 eurosta.

Lue seuraavaksi