Uutiset

Autot

Europcar avasi uuden palvelukeskuksen

Aiemmin Vantaan Koivuhaassa sijainnut logistiikkakeskus on nyt saanut uudet uljaat tilat. Myös pakettiauto- ja sijaisautokeskus toimii nyt ajanmukaisissa tiloissa Perintötiellä.

Uusi logistiikka- ja palvelukeskus on pinta-alaltaan noin 4 000 m2, josta 2 500 m2 on logistiikka- ja huoltotilaa ja muu osa rakennuksesta toimistotilaa. Tiloissa toimii myös varauspalvelu, myynti- ja markkinointiosasto sekä ICT-osasto.

Pääkaupunkiseudun logistiikkakeskuksssa on sisä- ja ulkopysäköintitiloja 300 ajoneuvolle. Keskuksen käytössä on kaksi nykyaikaista autonpesukonetta, painepesuhalli paketti- ja kuorma-autoille, neljä imurointipistettä, polttoainejakamo, sekä kolme renkaanvaihtopistettä varustettuna rengas- ja autonostimilla. Keskuksen rengasvarasto mahdollistaa yli 7000 renkaan varastoimisen.

Suomessa Europcarin lisenssioikeuksien haltija on vuonna 1967 perustettu Interrent Oy.  Yrityksen toimitusjohtajana toimii Jussi Holopainen ja hallituksen puheenjohtajana hänen veljensä Matti Holopainen, jotka ovat toisen polven autonvuokrausyrittäjiä. Interrent Oy:ssä asiakkaita palvelee 180 autonvuokrauksen ammattilaista yli 35 paikkakunnalla 70 toimipisteessä. Interrent Oy on ainoa autovuokraamo Suomessa, jolla on sekä ISO 9001 laatu- että ISO 14001 ympäristösertifikaatit.

Vuositasolla Interrent hankkii 1 200-1 300 uutta autoa, joista 80 % on VW- tai Audi-merkkisiä. Koko kaluston ajosuorite on vuodessa noin 55 miljoona kilometriä. Vuokra-autojen käyttöikä on 15 kuukautta, jolloin niiden mittarissa on keskimäärin 40 000 kilometriä. Autoliike tietää siten ennakoida kalustonvaihtotarpeen. Käytetyn kaluston vaihto uuteen tapahtuu 95 prosenttisesti tämän uuden logistiikka- ja palvelukeskuksen kautta. Uuden kaluston myötä myös turvallisuusasiat ovat kunnossa.

Europcarin vuokra-autot liikkuvat myös ekologisesti eli mahdollisimman vähän ajetaan tyhjänä. Tietokoneelta on nähtävissä autojen kulku jokaisessa toimipisteessä ja tämän ansiosta noin 80 % autoista toimitetaan asiakkaille ilman ”siirtoa”. Pakollisia autojen siirtoja tehdään junilla, rekoilla tai opiskelijoiden toimesta.

Vuokra-auto on helppo ja nopea ratkaisu tilapäiseen kuljetustarpeeseen, kuten esimerkiksi silloin, kun oma kuljetuskapasiteetti ei riitä, tarvitaan isompi auto ruuhka-ajaksi tai oma auto on huollossa tai korjaamolla. Europcar-vuokra-auto tarjoaa myös ensiavun, jos oma auto rikkoutuu esimerkiksi tien päällä, niin vuokra-auto tulee paikalle hinausauton kyydissä ja siten tavarat saadaan toimitettua perille. Vuokra-auto on huomattavasti edullisempi ja järkevämpi vaihtoehto kuin oman vara-auton pitäminen, koska tällöin vältytään kiinteiltä kustannuksilta.

www.europcar.fi

MN

Lue seuraavaksi