Uutiset

Autot

Erikoisosat kruunaavat auton ulkonäön

KM-Parts Oy tarjoaa yli 700 tuotenimikkeen valikoiman kaikkiin merkkeihin

 Kortesjärveläinen Kari Manninen on koko ikänsä ollut suuri Mercedes-Benz -autojen ystävä. Autoharrastuksensa myötä hän aloitti kromi- ja muiden erikoisosien tilaamisen netin kautta ensin omiin ja kaveripiirin henkilöautoihin. Toiminta laajeni nopeasti vakavaksi maahantuontitoiminnaksi ja vuonna 2008 mukaan tulleet pakettiautojen osat ovat nousseet selkeästi merkittävimmäksi tuoteryhmäksi.

Intohimoisesta harrastuksesta voi hyvissä olosuhteissa syntyä työpaikka ja elannon antaja. Kari Mannisen tapauksessa kävi näin onnellisesti ja pienellä tuonnilla alkanut toiminta kasvoi ensin sivutoimeksi ja nykyään Kari onkin jo päätoiminen auto-osien maahantuoja. KM-Parts on edelleenkin merkittävästi keskittynyt Mercedes-Benzin osiin, mutta erityisesti paketti- ja kuorma-autoihin löytyy tarvikkeita käytännössä kaikkiin merkkeihin ja malleihin. Pakettiautojen osien myynti vastaa nykyään jo noin 70 prosentista KM-Partsin myynnistä ja suosituimpia artikkeleita ovat kylkiputket, valoraudat, peilien kromisarjat, lavakaaret sekä monentyyppiset RST-osat.

Varasto kunnossa, toimitukset vauhdilla

KM-Partsin vahvuutena on laaja, yli 700 tuotenimikkeen varastokanta, josta myös vaativa asiakas saa haluamansa varustelun nopeasti ja edullisesti. Kari kertoo hyvän varastotilanteen olevan hänelle kunnia-asia, mikä takaa myös nopeat toimitukset kautta maan. ”Suurilla ostoilla taataan tuotteiden edullinen hinta ja varaston laajuuden ansiosta asiakas saa varmasti kaikki haluamansa tuotteet kerralla asennukseen”, kertoo Manninen.  Kortesjärveltä KM-Parts toimittaa tuotteet asiakkaalle lähinnä Matkahuollon ja Postin kautta, mutta tietenkin tavarat voi käydä noutamassa myös paikan päältä. Manninen kertoo, että tällä hetkellä tilauksista noin puolet tulee puhelimitse ja puolet sähköpostilla. Tilanne tulee lähiaikoina varmasti muuttumaan, sillä vuoden sisällä yritykselle avataan myös helppokäyttöinen ja selkeä nettikauppa.

Manninen kertoo seuraavansa alan kehitystä lähinnä netin ja alan lehtien avulla. ”Näin pysyy ajan hermolla ja asiantuntemus lisääntyy. Suomessa tullaan teknisissä yksityiskohdissa ja uutuustuotteissa noin puoli vuotta Saksan perässä, mutta nopeasti ideat ja tuotteet löytävät tiensä myös suomalaisiin ajoneuvoihin”, Manninen kertoo.  Vuosien kokemuksella Manninen osaa jo päätellä kehityksen suunnan ja hän kertoo, että tuotevalikoima tulee lähiaikoina kasvamaan entisestään.  ”Valikoimassa otetaan huomioon tarkemmin kaikki ajoneuvotyypit ja -merkit, mutta varsinkin henkilöautopuolella Mercedes-Benz -tuotteiden osuus tulee säilymään yhä korkeana”, lupaa Manninen.

Kojelaudan puujäljitelmäosat antavat arvokkuutta sisätiloihin. Kiinnitys tapahtuu helposti ja nopeasti.

Yksityisten asiakkaiden lisäksi Manniselle on kuuden vuoden aikana syntynyt myös merkittävä asiakassuhde useiden isojen merkkiautoliikkeiden kanssa. Moni uuden tavara-auton ostaja haluaa varustella ajoneuvonsa hyvinkin tarkoin ja tyylikkyyteen kiinnitetään yhä enemmän huomiota.  Merkittävän asiakaskunnan muodostavat myös monikäyttöautojen ja esimerkiksi lisäohjaamollisten mallien rakentajat.

Lue seuraavaksi