Uutiset

Autot

Discovery Sport uudistuu

Alkuperäisen Discovery Sportin menestyksen pohjalta Land Roverin monikäyttöinen SUV on jatkossa hienostuneempi, mikä parantaa sen persoonallista ulkoasua ja täydentää sisätilojen houkuttelevuutta. Kompakti premium-SUV ilmentää Discoveryn “mene minne tahansa” henkeä. Kattavasti päivitetty Discovery Sport saapuu markkinoille syksyllä.

  • Kevythybridijärjestelmä – 48-volttinen MHEV on vakiona kaikissa Ingenium-bensiini- ja dieselmoottoreissa. Plug-in lataushybridi PHEV 3-sylinterisellä bensiinimoottorilla liittyy mallistoon ensi vuoden alkupuolella
  • Koko mallisto on varustettu päivitetyllä ZF:n 9-vaihteisella automaattivaihteistolla ja uudistuneella älykkäällä nelivetojärjestelmällä
  • Uusi Premium Transverse Architecture -pohjarakenne tarjoaa parempaa mukavuutta ja ylittää tiukimmat turvallisuusvaatimukset.
  • Suurempiin ja pienempiin seikkailuihin: Suuremmat sisätilat, jossa on enemmän tilaa kaikille. Tilavammat säilytyslokerot ja tavaratila, jopa 1 794 litraa.
  • Teknologiaa avuksi: ClearSight Ground View 180º virtuaalinäkymä tekee tekee konepellistä läpinäkyvän ja ClearSight digitaalinen taustapeili teräväpiirtonäytöllä laajentaa näkyvyyden taakse. 
  • “Mene minne tahansa”: Innovatiivinen Terrain Response 2 -teknologia takaa, että voit kahlata joissa, kiivetä vuorille ja tutkia paikkoja, joihin muilla SUV:lla ei ole asiaa
  • Touch Pro -tietoviihdejärjestelmä Apple CarPlay ja Android Auto -toiminnot, langaton lataus ja 4G WiFi-yhteyspiste pitävät sinut ja perheesi yhteydessä, ajan tasalla ja viihdyttää kaikkialla

Uudistuneen mallin ulkoasun kehitys on rohkeaa. Mittasuhteita on optimoitu niin, että ne tuottavat Discovery Sportiin entistä terävämmän ja dynaamisen visuaalisen ilmeen uusien etu- ja taka LED-valojen sekä päivitettyjen etusäleikön ja puskurien kanssa. 

Digikokemuksen keskeinen osa on Touch Pro -tieto- ja viihdejärjestelmä, joka on nyt vakiona Discovery Sportissa, ja jossa otetaan käyttöön uusi 10,25 tuuman teräväpiirtoinen kosketusnäyttö. Keskikonsolin alemmassa osassa on paneli, jossa osa toiminnoista on piilossa ja ne valaistaan kunnes niitä käytetään. Paneli mahdollistaa lämmitys-, ilmanvaihto- ja ilmastojärjestelmän, uuden Terrain Response 2 järjestelmän ja edistyksellisen Advanced Tow Assist -vetoavustimen käytön sujuvasti.

Uudistuneen Discovery Sportin mallivalikoimaan kuuluu neljä varustetasoa (Discovery Sport, S, SE ja HSE). Kaikkien tasojen yhteydessä auton voi paketoida R-Dynamic varustelulla, jonka muotoiluyksityiskohdat korostavat auton dynaamista ulkoasua ja sisustusta.

Discovery Sportin ainutlaatuista monikäyttöisyyttä on parannettu, säilytyslokeroiden vetoisuus on kasvanut 25% ja polttoainesäiliö on nyt 20% suurempi (jopa 65 litraa). Land Roverin Activity Key -avainranneke on nyt saatavissa Discovery Sport malliin. Kompakti SUV on käyttökelpoisempi kuin koskaan, ja se on suunniteltu viemään perheesi edemmäksi.

Discovery Sport tehdään uudelle Premium Transverse Architecture -pohjarakenteelle (PTA), mikä tekee siitä entistä monipuolisemman ja hienostuneemman. Korin vääntöjäykkyys on 13% parempi kuin edeltäjässä. Uusi PTA rakenne ja uudistuneet alustan komponentit tekevät matkustamosta hiljaisemman ja varmistavat maksimaalisen turvallisuuden törmäyksen sattuessa.

Uudistunut Discovery Sport on joka tuumalta aito Land Rover. Vakuuttava käsiteltävä kaikilla ajopinnoilla ja kaikissa sääolosuhteissa, mukaan lukien kahluukyky 600mm syvyisessä vedessä. Auton päivitetty älykäs nelivetojärjestelmä ja Terrain Response 2, joka kuljettajan halutessa säätää optimaaliset ajoasetukset ja annostelee vääntöä automaattisesti ajopinnan mukaan. Terrain Response 2 sisältää ajo-ohjelmat eri tilanteisiin (mukavuus/yleis, hiekka, ruoho/sora/lumi, muta & urat). Adaptive Dynamics – mukautuvan iskunvaimennuksen yhteydessä valikoimassa on myös Dynamic -ohjelma. Advanced Tow Assist -vetoavustimen käyttö tekee peruutuksesta vetotehtävissä intuitiivista ja turvallisempaa kuin koskaan. Discovery Sport soveltuu hyvin vetotehtäviin 2200 – 2500 kilon vetopainon myötä.

Peruutuskamera, kaistanpitoavustin, vakionopeudensäädin, kuljettajan vireystilan valvonta, pysäköintietäisyyden ilmaisin edessä sekä takana löytyvät nyt vakiovarusteena kaikissa malleissa. Pidonhallinnan ja luistonhallinnan järjestelmät, kuten All Terrain Progress Control ATPC – haastavien olosuhteiden pidonhallinta, liikkeellelähdön pidonhallinta liukkaalla, alamäkihidastin HDC ja automaattinen hätäjarrutustoiminto ovat myös vakioita. Lisävarustevalikoimassa on tarjolla lisää kuljettajan avustinjärjestelmiä kuten Adaptiivinen vakionopeudensäädin ja ohjausavustin.

LUE MYÖS Uusi Land Rover Defender saavutti 1,2 miljoonan testikilometrin merkkipaalun

Lue seuraavaksi