Uutiset

Autot

Dhollandian uudet tuulet

Suomessa määrätietoisesti, joskin maltillisesti kasvanut ja kehittynyt Dhollandia sai vuodenvaihteessa uuden luotsaajan Suomen toiminnoilleen. Tehtaan alaisuudessa toimivaa Suomen organisaatiota vetää nyt Olli Virta, jolla on takanaan pitkä ja laaja kokemus niin Dhollandiasta kuin ajoneuvojen varustelustakin.

”Ensikosketukseni belgialaiseen takalaitanostinvalmistajaan ajoittuu 1990-luvulle, jolloin merkin maahantuonti alkoi Suomessa. Ensimmäinen vuosikymmen sujui paikallisen maahantuojan huomassa, mutta reilut pari vuotta sitten Dhollandia halusi vahvistaa asemaansa Suomessa tuomalla tänne oman, suoraan tehtaan alaisuudessa toimivan organisaation”, valottaa Virta Dhollandian suomalaishistoriaa.

Virran mukaan yksi belgialaismerkin vahvuuksista on malliston laajuus ja monipuolisuus.

”Perinteisten takalaitanostimien lisäksi Dhollandia on kokenut toimija myös alati yleistyvien, henkilöliikenteessä käytettävien invanostinten sekä lukuisten erikoissovellutusten saralla”.

Belgialaisvalmistaa on vastikään esitellyt muutossarjan, jonka avulla takalaitanostimella ja mallikohtaisella asennussarjalla voidaan korvata umpipakettiauton takaovet.

Tuotekehityksessä on huomioitu skandinaaviset olosuhteet, sillä Virran mukaan kaikki Suomeen tuotavat nostimet on varustettu arktisilla hydrauliöljyillä ja nappirasioiden lämpövastuksilla. Eteläisemmässä Euroopassa nostotason aukaisuun riittää painovoima, mutta Pohjolaan myytävissä nostimissa myös alastaitto tapahtuu moottorin avulla työn nopeuttamiseksi.

”Kaikki nostinten rungot ja nostovarret on mahdollista valita joko kuumasinkittynä tai KTL-pinnoitettuna, jotka molemmat takaavat hyvän suojan korroosiota vastaan. Nostotason materiaaliksi asiakas voi valita erittäin kevyen, anodisoidun alumiinin tai KTL-pinnoitetun teräksen”.

Ari Perttilä

Lue seuraavaksi