Uutiset

Autot

Dacia Duster uudistuu

Dacia Duster

Uusi Dacia Duster on suurelta osin tuttu, turvalliseksi ja käytännölliseksi – ja tietenkin erittäin edulliseksi – havaittu auto. Siinä on myös joukko mukavuutta ja tehokkuutta lisääviä päivityksiä niin sisätiloissa kuin ulkonakin.

Dusterin hyväksi havaittua perusmuotokieltä päivitettiin hiukan enemmän nelivetoisuuden suuntaan. Etuosan uusi ilme tulee krominvärisestä etusäleiköstä, aiempaa alemmas sijoitetusta ilmanottoaukosta, uusista kaksoisoptisista ajovaloista sekä päiväajovaloista. Uudet Duster-nimikoidut kattokaaret korostavat auton SUV-luonnetta ja 16-tuumaiset kevytmetallivanteet voimistavat auton vahvaa ilmettä.

Ketterä ja etenevä

Duster on edelleen ketterä käsitellä, sillä se on mitoiltaan kompakti: auton pituus on 4,31 metriä ja leveys 2,0 metriä. Korkea istuinasento mahdollistaa hyvän näkyvyyden kaikkiin suuntiin ja kuljettajan on helppo havaita erilaisia esteitä maastossa, jolloin liikkumisesta tulee turvallisempaa. 4×4-versio on aito maastoauto, sillä 210 sentin maavara, metallinen pohjapanssari sekä reilut ylityskulmat antavat mahdollisuuden kunnolliseen maastossa liikkumiseen.

Sisällä on täysin uusi kojelauta ja muhkeaan keskikonsoliin on löytänyt paikkansa myös MediaNav-multimediajärjestelmä. Uuden Dusterin istuimet on uusittu, jolloin niiden muotoilu tarjoaa entistä mukavamman matkustamisen. Takaistuinten selkänoja on myös kokenut uudistuksen ja istuinverhoilussa on uusia vaihtoehtoja sisältäen myös uudistuneen nahkaverhoilun.

Enemmän varustelua

Vakiona uudessa Dusterissa on tyylikäs 2DIN-kokoinen Dacia Plug&Radio, jonka helppokäyttöiseen ja tehokkaaseen teknologiaan kuuluvat radio, MP3-yhteensopiva CD-soitin, Bluetooth® liitäntämahdollisuus sekä integroidut AUX- ja USB-pistokkeet. Uuteen Dacia Dusteriin saa nyt suomenkielisen Media Nav -multimediajärjestelmän, joka sisältää satelliittinavigointijärjestelmän, radion, AUX- ja USB-liittimet, Bluetooth®-yhteyden musiikin suoratoistolla ja puhelintoiminnoilla. Media Nav -järjestelmää on helppo käyttää ison 7” kosketusnäytön avulla.

Uusien, miellyttävien ja ajamista helpottavien varusteiden listalle kuuluvat myös vakionopeussäädin ja nopeudenrajoitin, pysäköintitutka takana sekä ulkoilman lämpötilan näyttö. Sähkötoimisten ikkunoiden katkaisijat on nyt sijoitettu oviin ja kuljettajan puolella ne toimivat yhden painalluksen toiminnalla versiosta riippuen.

ESC-ajonvakautusjärjestelmä on vakiovarusteena uudessa Dacia Dusterissa. Järjestelmä auttaa kuljettajaa pitämään auton linjassaan myös vaikeimmissa olosuhteissa, pidon heikentyessä kaarteessa tai erittäin liukkaalla alustalla ajettaessa. Vakiovarusteena tulee myös EBA-hätäjarrutusavustin, joka on yhdistetty lukkiutumattomaan ABS-jarrujärjestelmään. Dacia Duster on varustettu myös kuljettajan ja etumatkustajan turvatyynyillä sekä päätä ja rintakehää suojaavilla sivuturvatyynyillä.

Duster ennakkomyynnissä jo nyt

Suomen mallisto koostuu kahdesta bensiini- ja yhdestä dieselmoottorista. Varustetasoja on kaksi; Ambiance ja Laureate. Ambiance-varustetasolla vakiovarustukseen kuuluu mm. ilmastointi, Plug & Play radio CD, etu- ja sivuturvatyynyt, ajovakauden hallintajärjestelmä luistonestolla, kauko-ohjattu keskuslukitus, mustat kattokaiteet, ohjauspyörän korkeudensäätö, sähkötoimiset etulasinnostimet. Laureate-tasolla näiden lisäksi vakiovarusteena on mm. ajotietokone, korinväriset etupuskurit (mustat alaosat) ja ovenkahvat, lämmitetyt etuistuimet, sumuvalot, sähkötoimiset ja lämmitettävät ulkopeilit, sähkötoimiset takalasinnostimet sekä ulkolämpötilan mittari.

Dacia on kasvattanut myyntiään viimeisen vuoden aikana niin Euroopassa kuin Suomessakin paljolti uudistuneen malliston ansiosta. Euroopassa Dacia-myynnin kasvu syyskuun loppuun mennessä oli 20,6 prosenttia kun kokonaismarkkina oli 3,9 prosenttia jäljessä edellistä vuotta. Vastaava kasvuprosentti Suomessa lokakuun loppuun mennessä oli 17,4 % kokonaismarkkinan ollessa 7,3 % edellistä vuotta jäljessä.

Lue seuraavaksi