Uutiset

Autot

Carsport-Caddy – jatkuvaa kehitystä

Esteetön Carsport-Caddy tuli markkinoille syksyllä 2008 sen jälkeen, kun ratkaisun mahdollistava pitkä Maxi-versio Caddystä oli esitelty. Lattiamadalluksen muunnossarja tulee saksalaiselta toimittajalta, jonka ympärille Jonassonilla esteetön versio rakentuu. Noista ensimmäisistä kappaleista ratkaisu on kehittynyt paljon.

”Caddyn rakenne on hyvä madallusta ajatellen. Itsekantavan korin varsinaisiin kantaviin palkkeihin ei kosketa ja laatikko hitsataan paikoilleen. Ratkaisulle on myös muun muassa Volkswagenin hyväksyntä. Kaikkiaan tämä madallus saadaan toteutettua varsin pienillä muutoksilla.”

”Melkein kaikki osat on jo vaihtuneet erilaisiin matkan varrella”, sanoo Rautio. ”Kaukalokin on vaihtunut ensimmäisiä leveämpään, mikä mahdollistaa leveidenkin pyörätuolien kuljettamisen. Kuuntelemme tarkalla korvalla asiakaskuntaa ja teemme muutoksia niiden perusteella.”

Monien muutosten taustalla on entistä sujuvampi toiminta, kestävämmät ratkaisut sekä nopeus. Esimerkiksi eristyksiä on kehitetty ja lisälämmittimet ovat tulleet käyttöön. Myös asennussarjan valmistaja on käynyt Jonassonilla tutustumassa täkäläisiin tarpeisiin ja tehnyt tiettyjä muutoksia ratkaisuunsa tältä pohjalta.

”Esimerkiksi toive kääntöistuimesta tuli kentältä ja se toteutettiin. Siitäkin on menossa jo toinen sukupolvi, joka on ensimmäistä vielä hieman nopeampi käyttää”, sanoo Rautio. ”Viimeisimpiin kehityskuvioihin kuuluu ilmajousitus, jonka asennuksen kävimme opettelemassa tuotetta maahantuovalla Vallilan Takomolla. Tässä ratkaisussa kuljettajalla on kojetaulussa kytkin, jonka avulla hän voi säätää jousitusta tarpeen mukaan.”

Ensimmäisen vuoden Rautio teki esteettömiä Caddyjä yksin, sittemmin niitä on tehnyt kaksi miestä. Nyt yksittäinen Caddy menee linjalta läpi 4–5 päivässä. Esteettömiä Carsport-Caddyjä tehtiin viime vuonna 80 kappaletta ja tänä vuonna niitä tulee noin sata kappaletta.

”Autoja kyllä tilataan varastoon, mutta yhtään autoa ei sinne asti ole vielä mennyt, vaan asiakas on löytynyt viimeistään valmistusvaiheessa. Näin haluttu varustelu muuttuu usein asiakkaan tarpeiden mukaan, mutta se ei ole meille ongelma, sillä olemme hyvin joustavia toiminnassamme ja tärkeintä on tyytyväinen asiakas.”

”Varustelemme auton asiakkaan haluamalla tavalla, kuten esimerkiksi sähkötoimisilla liukuovilla. Osaan autoista tulee aivan perusmuunnos, kun toisiin taas tulee hintaa toinen mokoma muusta varustelusta. Näihin asennetaan pitkälle samoja varusteita kuin isompiinkin autoihin: tähtitaivasta, karaokelaitteita ja niin edelleen.”

Nelivetoversioon ei esteetöntä ratkaisua ole tarjolla. ”Kyllä se siihenkin olisi tehtävissä, mikään ei ole mahdotonta”, miettii Rautio, mutta ei usko, että tämä ratkaisu olisi kaupallisesti kovin järkevä, ainakaan vielä.

Juha Kuusjärvi

Lue seuraavaksi