Uutiset

Autot

BusCare Expo 2019 Lahdessa – Bussiammattilaiset kokoontuivat

Lahtelainen BussiPro Oy järjesti maamme bussialan ammattilaiset sekä autovaraosien asiantuntijat kokoon keränneen BusCare Expon Lahdessa maaliskuun puolivälissä. Paikalla oli edustettuna hyvin kattava osuus kuljetusalan varaosapuolen yrityksistä ja kansainväliset sekä kotimaiset asiantuntijat keräsivät runsaasti kuulijoita monipuolisiin esityksiinsä. Tapahtumassa julkistettiin myös uusi merkittävä yhteistyösopimus, kun autoteollisuuden merkittävän toimittajan Valeon huikea valikoima liittyi BussiPron jo ennalta hyvin kattavaan valikoimaan.

Jussi Rauniston ja Tuomas Kivistön luotsaama BussiPro Oy on hieman yli kymmenen vuoden historiansa aikana kasvanut tasaisen varmasti merkittäväksi varaosien sekä asiantuntijapalveluiden tarjoajaksi. Vastuullinen toiminta ja korkea asiakaspalvelun taso on havaittu myös autoalan varaosavalmistajien parissa, jonka kautta BussiPron varaosavalikoima kattaa ammattiautopuolella kaiken puskurista puskuriin. Nyt järjestetty BusCare Expo 2019 tarjosikin mainion katsauksen dynaamisen yrityksen tarjontaan sekä katsauksen uutuustuotteista sekä alan yleisistä suuntauksista.

Asiantuntijat esittäytyivät

BussiPron nauttimasta arvostuksesta kertoo myös paikalle saapunut laaja kotimaisten ja ulkomaisten tuoteasiantuntijoiden määrä. Päivän mittaan järjestettiin useita tietoiskuja, joissa tuoteperheiden edustajat kertoivat uutuuksistaan ja toimintatavoistaan. Esitykset kuultiinkin esimerkiksi Meritorin, Mekra Langin, TRW:n, Winnardin, Loctiten ja Fersan edustajilta. Lisäksi BussiPron pihamaalla oli tilaisuus nähdä, miten korkeapaineisen nestesammutusjärjestelmän avulla rajukin moottoritilapalo saadaan talttumaan sekunneissa. Näyttelyt päättyivät yksilöllisiin klinikkatyylisiin esityksiin, joissa oli mahdollisuus saada erittäin tapauskohtaisia esittelyjä tuoteperheiden esittäjiltä.

Valeo BussiPron edustukseen

Valeon Michiel van der Riet ja BussiPron Jussi Raunisto kättelivät tyytyväisenä yhteistyön merkeissä. Valeon laajan tuoteperheen valikoima täydentää BussiPron valikoimaa loistavasti.

Ranskalainen Valeo on autoteollisuuden merkittävimpiä tavarantoimittajia ja yrityksen kokoluokasta kertoo yli 110 000 työntekijän määrä ja 186 miljardin liikevaihto vuonna 2017. Raskaan kaluston puolella Valeon tuotteet täyttävät käyttäjiensä vaatimukset ja kaikessa tähdätään tuotteiden luotettavuuteen ja sitä kautta saavutettuun taloudelliseen hyötyyn. ”Bussipuolella meillä on kolme merkittävää tuoteryhmää Suomen markkinoilla: kytkimet, pyyhkijät sekä ilmastoinnin komponentit. Kytkinpuolella meillä on valtava suunnitteluosasto, jonka työn kautta asiakas voi olla varma tuotteiden luotettavuudesta kaikissa tilanteissa. Pyyhkinteknologiassa meillä on tarjota busseihin pesuainetta säästäviä, nopeita ja ennen kaikkea turvallisuutta lisääviä ratkaisuja ja Suomen olosuhteisiin sopivat erinomaisesti esimerkiksi lämmitettävät mallimme”, korostaa Valeoa Lahdessa edustanut Michiel van der Riet.

Järjestäjät tyytyväisiä tapahtuman antiin

BusCare Expo keräsi paikalle reilut 200 alan ammattilaista ja BussiPron toimitusjohtaja Jussi Raunio oli saanut vastaanottaa runsaasti positiivista palautetta tapahtumasta. ”Kiitosta on tullut niin näyttelyn vierailijoilta kuin näytteilleasettajilta sekä esitysten pitäjiltä. Kaikki sujui suunnitelmien mukaan ja olemmekin hyvin kiitollisia saamastamme palautteesta. Tämän kautta näyttely tulee saamaan jatkoa ja alustavan suunnitelman mukaan Lahdessa nähdään samoissa merkeissä jälleen kahden vuoden kuluttua”, lupaa Raunisto.

Maria Pilar Alonso esitteli espanjalaisen Fersan yli 50 vuoden kokemuksella valmistamia laakereita. Yrityksellä on vientitoimintaa yli 80 maahan ja tuotevalikoima on todella kattava.

Amerikkalaisjätti Meritor työllistää yli 8.000 henkilöä 19 eri maassa, mikä kertoo yrityksen kokoluokasta ja menestyksestä. Lahdessa voimansiirron ja jarrupuolen tuotteita esitteli Yaraslov Ksondzyk.

CEI:n Andrea Cigarini kertoi Lahdessa italialaisyrityksen kattavasta lähes 25.000 eri tuotteen valikoimasta esimerkiksi ohjaukseen tai voimansiirtoon.

Peilien ja kamerajärjestelmien asiantuntija Mekra Lang esitteli Lahdessa turvallisuutta lisääviä tuotteitaan, kuten peilit korvaavaa DVS-järjestelmää. Mekran Lothar Bucher (oik.) esitteli tuotteitaan BussiPron Tuomas Kivistö seuranaan.

Bridgestonen Jouni Kalpio esitteli Lahdessa esimerkiksi FleetPulse-paineenvalvontajärjestelmää, joka tuo turvallisuutta ammattiliikennöintiin.

Voitelukeskuksen Kari Salmela (vas.) pysyi kiireisenä asiakkaiden tutustuessa tarkemmin esimerkiksi Fleetguard-suodattimiin sekä Fleetcool-jäähdytysnesteisiin.

Loctiten osastolla kerrottiin yrityksen erittäin monipuolisista tuotteista auto- ja konepuolelle.Loctitella on tarjolla esimerkiksi tuulilasin vaihtotöihin erittäin nopeat ja luotettavat ratkaisut.

BussiPron sammutusnäytös osoitti sekä moottoripalon pelottavan leviämisnopeuden että nykyaikaisen palonsammutusjärjestelmän tehokkuuden.
Seinäjokelainen bussikauppa Auto-Way oli tuonut Lahteen esille Mercedes-Sprinter pienoislinja-auton erittäin suositulla Autometin sisustuksella. Autometin laatu on vakuuttanut maamme autoilijat ja autot ovat osoittaneet soveltuvansa mainiosti Suomen olosuhteisiin.

Kuljetusliike Maunolan Teboilin väreissä kulkeva säiliöauto näytti mallia nykyaikaisen ajoneuvon monipuolisista turvallisuusjärjestelmistä. Investointi turvallisuuteen ja ympäristöystävällisyyteen maksaa itsensä nopeasti takaisin.

Lue seuraavaksi