Uutiset

Autot

BMW X7 iPerformance – hybridikonsepti

BMW esittelee Frankfurtin automessuilla BMW X7 iPerformance -hybridikonseptin, joka ei ainoastaan luotaa tulevaisuuden muotoilua vaan tuo myös täysin uuden näkökulman ylellisyyteen.

BMW X7 iPerformance -konseptin ulkoasu antaa uuden muodon ylellisyydelle huomiota herättävillä ja tarkoituksellisen yksinkertaistetuilla linjoilla. Tämä yhdistettynä tilavaan, kuudelle matkustajalle sopivaan sisätilaan, joka on karsittu olennaisuuksiin: perusmuotoihin, korkealaatuisiin materiaaleihin ja huippulaatuiseen, yhdistettävissä olevaan tieto- ja viihdejärjestelmään tekee BMW X7 iPerformance -hybridikonseptista ainutlaatuisen.

Konseptin nimi viittaa uraauurtavaan BMW eDrive -teknologiaan, joka on nyt liitetty BMW TwinPower Turbo -bensiinimoottoriin luomaan poikkeuksellisen tehokkaan ja dynaamisen pistokehybridin, joka sopii kaikkiin ajotilanteisiin – myös nollapäästöillä.

BMW X7 iPerformance -hybridikonsepti lanseerataan tuotantomallina vuonna 2018. Osana strategiaansa BMW aikoo merkittävästi lisätä myyntiään luksusautosarjassa ja BMW X7 osoittaa, että isoon luksusautoon (SAV) on täysin mahdollista yhdistää sähköinen voimanlähde.

Auton suunnittelussa on huomioitu yksinkertaiset linjat, pienet yksityiskohdat ja hienostunut viimeistely. Erityisesti auton sisätilat tekevät siitä ainutlaatuisen BMW:n autojen joukossa. Tilavat ja ylelliset sisätilat ovat muokattavissa digitaalisesti joko luomaan rentouttavaa tai tuottavaa tunnelmaa. Suurikokoinen panoraamakatto ja valitut materiaalit tekevät sisätiloista ylellisen.

Kuusi istuinta on sijoitettu kolmeen riviin ja niistä neljällä on yksilöllinen muotoilu. Lisää tilan tuntua luovat katosta istuimille osuvat laservalot sekä dynaaminen ympäröivä valo. Toisen istuinrivin kahdella istuimella pääsee nauttimaan viihteestä tai työskentelemään digitaalisesti kosketusnäytöllä. Erilaisia digitaalisia sisältöjä voi myös jakaa muiden autossa matkustavien kanssa tai esimerkiksi lähettää soitettavan kappaleen auton musiikkijärjestelmään. LED-valokoreografia kojelaudassa ja ovissa kertoo kommunikaatiovirrasta näyttöjen välillä.

BMW X7 iPerformance -konseptin pelkistetystä muotokielestä huolimatta kuljettajan tilan muotoilu on tuttua BMW:n asiakkaille. Kojelauta, keskikonsoli ja ovi ikään kuin kietoutuvat kuljettajan ympärille ja kohotettu istuin tarjoaa hyvän näkyvyyden kuljettajalle.

Interaktiivisesti toimivat 12,3 tuuman kokoinen mittaristo ja kosketusnäyttö sijaitsevat lähekkäin ja antavat hienostuneen vaikutelman. Kattavat digitaaliset palvelut liittävät auton kuljettajan elämäntyyliin saumattomasti.

Auton ulkomuoto ja korkeus tekevät BMW X7 iPerformance -konseptin ainutlaatuisen näköisen. Iso, munuaisenmuotoinenjäähdyttimen säleikkö ja pysty keula yhdessä kapeiden ja pitkänomaisten BMW:n laservalojen kanssa kytkevät perinteisen BMW:n muotoilun tulevaisuuden ilmeeseen. Sivuilta ylellisen näköinen ja vaikuttavat mittasuhteet omaavassa BMW X7 iPerformance -konseptissa on BMW X -malleille tyypillinen korkea maavara.

BMW Concept X7 iPerformance esitellään ensimmäistä kertaa Frankfurtin autonäyttelyssä 12.–13.9.2017.

Lue seuraavaksi