Uutiset

Autot

BedrijfsautoRAI 2012 esitteli kansainvälistä kotimarkkinaa

Kuljetusalan kansainväliset messut ovat olleet melkoisessa myllerryksessä viimeisten vuosien ajan. Pankkikriisi laittoi niin messujärjestäjien, näytteilleasetta­jien kuin asiakkaidenkin kiireet ja mahdollisuudet uuteen järjestykseen, mikä siirsi ja paikoin jopa perui lukuisia kuljetusalan nimekkäitä suurtapahtumia. Yksi ahdinkoon ajautuneista tapahtumista oli Hollannin Amsterdamissa parin vuoden välein järjestetty kuljetusalan suurkatsaus.

Hyllytetty suurtapahtuma päätettiin nyt muutaman vuoden tauon jälkeen herättää jälleen henkiin uudella, aikaisempaa yksinkertaisemmalla ja varsinkin näytteilleasettajien kannalta kustannustehokkaammalla konseptilla. Loistokkaiden ja valtavan työmäärän vaatineiden rakennelmien sijaan Amsterdamin messukeskus täyttyi pelkistetyistä osastoista, missä pääpaino oli itse tuotteissa.

Huhtikuun 17. päivänä avautuneiden porttien takaa odotettiin löytyvän tukeva kattaus kuljetusalan palveluita ja tuotteita sekä erityisesti niihin liittyviä uutuuksia. Uutuusmerkinnällä varustettujen tuotteiden määrä jäi kuitenkin odotettua laihemmaksi, vaikka tarkalla haravalla jotain löydettiinkin.

Messujen pääpaino oli selvästikin raskaassa kumipyöräkalustossa, joskin yksi halleista oli varattu keveämpien ajokkien esittelyä varten. Pakettiautokalustossa painopiste on selvästi kääntymässä sähköön, joka on ottamassa tukevan otteen kaupunkien jakeluliikenteen voimanlähteenä. Monella osastolla olikin nähtävillä lähestulkoon äänetön ja lähipäästöiltään olematon sähköauto. Maakaasu ja diesel eivät kuitenkaan ole antautumassa uusien vaihtoehtojen edessä, sillä luotettavista voimanlähteistä tehdään alati taloudellisempia ja puhtaampia.

Hollantilaiset toimijat ovat olleet aina ennakkoluulottomia visionäärejä päällirakenteiden suhteen, eikä kevyt kalusto tee tässä kohdin poikkeusta. Perinteisen umpipakettiauton sijaan hollantilaiset tykkäävät lähteä kuhunkin työhön tehtävän mukaan räätälöidyllä ajokilla.

Ari Perttilä

Voit lukea artikkelin oheisesta pdf-tiedostosta:

Lue seuraavaksi