Uutiset

Autot

Avis hankki 400 Nissan Leaf -sähköautoa

Autovuokraamo Avis on tilannut Tanskassa 400 uutta Nissan LEAF –sähköautoa, joista ensimmäinen luovutettiin tilaajalle huhtikuun alussa. Kyseessä on kaikkien aikojen suurin yksityisen yrityksen tekemä LEAF-tilaus. Tanskan energiavirastolta saadun tuen ansiosta LEAFin kuukausivuokraksi tulee vain 3 495 Tanskan kruunua (468 euroa) sisältäen kaikki kustannukset, joten kyseessä on merkittävä edistysaskel sähköautoilun yleistämiseksi Tanskassa.

Päästöttömien autojen markkinat ovat Tanskassa vielä lapsenkengissä, joten Aviksen tilaus kasvattaa sähköautojen myyntilukuja peräti 60 prosenttia viime vuoteen verrattuna. Sekä Avis että Nissan odottavat, että kysyntä lisääntyy ja vuokrausmahdollisuus käynnistää sähköautojen merkittävän läpimurron Tanskassa.

”Tarjontamme laajentaminen sähköautoihin on merkittävä askel kohti vähäpäästöisempää tulevaisuutta niin autonvuokrausalalla kuin Tanskan liikenteessä yleisestikin”, toteaa Aviksen Tanskan toimitusjohtaja Kasper Gjedsted.

”Tiedämme, että paras tapa saada ihmiset kiinnostumaan sähköauton hankkimisesta on houkutella yritysten edustajia koeajamaan Nissan LEAF ja kokemaan, kuinka mukava ja helppo ajettava se on”, huomauttaa Nissan Nordic Europen toimitusjohtaja Jacek Gorski.

Lue seuraavaksi