Uutiset

Autot

Avestark – yksilölliset bussit kilpailukykyiseen hintaan

Avestark on vuonna 1996 perustettu virolainen yritys, jonka valmistamat ajoneuvot ovat jo yleinen näky maamme teillä. Avestarkin vahvuutena on monipuolinen erikoisosaaminen, jonka kautta yritys tuottaa niin pienoislinja-autoja, busseja, koululaisautoja, esteettömiä ajoneuvoja sekä yksilöllisesti räätälöityjä erikoisajoneuvoja asiakkaiden toiveiden mukaisesti. Tänä kesänä Avestarkin asiakaskuntaan liittyi kaksi keskisuomalaista pitkän linjan taksiautoilijaa, kun Taksi Timo Mäkinen sekä Sami Helminen Ky hankkivat Avestarkin Sprinterit lähinnä koulukyytejä silmällä pitäen.

Avestarkin tuotantolaitos sijaitsee Tallinnassa ja reilusti yli 20 henkilöä työllistävän yrityksen toimitilat vastaavat nykyaikaisten ajoneuvoasennusten vaatimuksia. Viennin osuus on yrityksellä ollut aina merkittävä ja Suomen lisäksi tärkeimmät maat ovat Ruotsi sekä Latvia. Avestarkin linjastoista valmistuu nykyään noin 80 ajoneuvoa vuodessa, minkä lisäksi tehdään runsaasti lisälaiteasennuksia, kuten hälytyslaitteita, jäähdytyslaitteita sekä huoltoautokalusteita. Avestark hoitaa myös samalla kertaa esimerkiksi teippaukset, rekisteröinnit sekä katsastukset kuntoon ja näin asiakas saakin yhdellä kertaa toimivan kokonaispaketin, eikä arvokas ajoneuvo ole poissa työtehtävistään yhtään ylimääräistä aikaa. Myös virolaiset ajoneuvojen maahantuojat käyttävät Avestarkia runsaasti esimerkiksi miehistöautovarusteluissa, mikä kertoo palvelun ja työn korkeasta tasosta.

Voimakas tuotekehitys

Avestarkin Toomas Putmaker on ansaitun ylpeä yrityksensä teknisestä osaamisesta. Räätälöinnin kautta asiakkaat saavat juuri heidän työtehtäviinsä soveltuvan ajoneuvon.

Avestarkilla on aina panostettu voimakkaasti suunnittelutoimintaan ja pyrkimykseen pysyä mukana alan teknisessä kehityksessä. Pääpaino on tuotteiden toiminnallisuudessa, luotettavuudessa ja ennen kaikkea turvallisuudessa. Avestark seuraakin alan lakien sekä säännöstöjen kehitystä tarkoin ja pysyy mieluummin aina hieman pykälien edellä. Esimerkkinä toimii uusi Volkswagen Crafter, jonka tuotekehitys on hyvässä vaiheessa ja kaikki tärkeimmät testaukset on jo tehty.

Ennakkoluulottoman tuotekehityksen kautta Avestarkilla on tarjota hyvin monipuolinen valikoima ajoneuvoja ja Crafterin lisäksi eräs mielenkiintoisimmista uutuuksista on Peugeot Boxerin matalalattiaversio. ”Etuvetoisena Peugeot Boxer soveltuu mainiosti matalalattia-auton alustaksi ja tätä kautta myös sen hankintahinta pysyy erittäin kilpailukykyisenä. Ensimmäinen matalalattia-Boxer on jo toimitettu Itä-Suomeen ja jo tehtyjen kauppojen lisäksi se on myös monen muun liikennöitsijän harkintalistalla”, kertoo Avestarkin teknisistä asioista vastaava Toomas Putmaker.

”Toinen suosiotaan kasvattanut tuote on Volkswagen Caddyn esteetön versio, joka täydentää Avestarkin valikoimaa mainiosti, Putmaker lisää.

Korkea palvelun taso

Avestarkiin tutustuttaessa huomio kiinnittyy tilojen nykyaikaisuuteen ja siisteyteen. Sama linjaus näkyy palvelun tasolla, joka on yritykselle kunnia-asia.

”Meillä asiat hoituvat yhdellä puhelinsoitolla ja varaosa- ja muut jälkimarkkinointipuoli on viilattu kuntoon. Tunnemme taksialan ja tiedämme tarkoin, miten mahdolliset ongelmatilanteet tulee hoitaa”, kertoo Avestarkin Suomen myyntiä ja jälkimarkkinointia Iisalmesta käsin hoitava Jaani Hiltunen.

”Esimerkiksi rikkoutuneet lasit saadaan vaihdettua nopeasti ja huomionarvoista on myös tehtaan asiakaspalvelun suomen kielen osaaminen niin myynnissä kuin teknisellä puolella”, korostaa Hiltunen. Sama palvelun taso koskee luonnollisesti myös Avestarkin edustamien Federal Signal Vaman hälytyslaitteita, Alex Originalin ajoneuvojen jäähdytyslaitteita sekä StoreVanin huoltoautokalusteita.

Sprinter-laatua Keski-Suomeen

Onnistunut projekti tuo hymyn huulille. Jämsänkoskelaiset taksiautoilijat Timo Mäkinen sekä Sami Helminen kävivät Tallinnassa seuraamassa Sprinteriensä valmistumista. Tuotteita esittelivät Avestarkin Jaani Hiltunen, Toomas Putmaker sekä eturivissä oleva myynti-insinööri Allan Konovalov.

Tapasimme Tallinnassa kaksi suomalaista taksiautoilijaa, jotka olivat päätyneet ajoneuvohankinnoissaan Avestarkin tuotteisiin. Jämsänkoskelaiset Timo Mäkinen sekä Sami Helminen olivat kevään alan näyttelyissä tutustuneet Avestarkin tuotteisiin ja Jaani Hiltusen palveluasenne yhdistettynä Avestarkin hinta-laatusuhteeseen saivat aikaan kauppojen syntymisen.

Autoilijoille toimitettiin identtiset Mercedes-Benz Sprinter 316 CDI -invataksit lähinnä koululaisajoihin mutta myös muihin, kuten sote-ajoihin.

”Avestarkin tarjoama tarkka hinnoittelu yhdistettynä tarkkaan räätälöintiin miellytti ja alan tuntemuksen kautta meille osattiin heti kertoa, mitä ominaisuuksia kannattaa ajoneuvoihin hankkia. Myös tuotantovauhti on riittävän reipas ja autot valmistuivat sovituissa aikatauluissa”, kertovat Mäkinen ja Helminen.

Mäkisen ja Helmisen ajoneuvot ovat varustettuja Dhollandian invahissillä ja ajoneuvot saa todella nopeasti muokattua esteettömiin ajoihin.

Jämsänkosken miesten autot ovat 1+8 henkilön tai 12 koululaispaikan ajoneuvoja ja invakuljetuksissa mukana kulkevat niin pyörätuoli kuin paarikin. Jaani Hiltusen lisäksi Suomen myynnissä toimii Ilkka Alanissi Oy Bushouse ltd Seinäjoella.

Lue seuraavaksi