Uutiset

Autot

Automatkailu 2020: Zenec

Henkilöautoissa integroidut multimediaratkaisut ovat korvanneet täysin autoilun aikaisemmilta ajoilta tutut irralliset audiolaitteet. Ja tänä päivänä sen ensimmäisen toiminnon (radion kuuntelun) kylkeen on tullut liuta digitaalisia toimintoja, joista osaa voidaan hyvällä syyllä kutsua myös palveluksi. Matkailuautot ovat harvemmin varustetut tällaisin toiminnon. Päällimmäisenä syynä lienee valtamerkkien pakettiautoihin perustuvat alustat, joista nämä toiminnot on jätetty pois. Tosin juuri näinä aikoina pakettiautotkin digitalisoituvat kovaa vauhtia henkilöautojen vanavedessä. Siitä esimerkkinä Volkswagenin viime kesän lopulla julkaisema Transporter 6.1.

Eli lähes kaikki matkailu- ja retkeilynimikkeen alle sijoittuvat ajoneuvot (alustat) lähtevät tehtaalta ilman audiolaitetta, ehkä integroidut automallit pois lukien. Tähän rakoon on nyt tarjolla Zenecin erillislaitteita, jotka pitävät sisällään samat digitaaliset toiminnot, joita integroiduissa järjestelmissä nähdään nykyisin, ellei jopa enemmän.
Zenec Z-N956 -multimediasoittimessa on yhdeksän tuuman kapasitiivinen kosketusnäyttö. Tuntuma on näin hyvä ja toiminnot tapahtuvat täsmällisesti, ainakin koetun perusteella. Toimintoja on tarjolla loputon lista; radio, bluetooth-yhteydet niin puhelimeen kuin musiikin kuunteluun älylaitteelta, laitteessa on oma vahvistin (4×50 W) ja Google Android Auto -liitettävyys, jolloin älypuhelimen toimintoja voi käyttää isolta näytöltä tai vaikkapa katsella puhelimen navigaattorin näkymää multimedialaitteelta.

Myös iOS-laitteiden liittäminen onnistuu. Kameroita varten on useita sisääntuloja. Laitteeseen voi kytkeä myös vieläkin isomman näytön hdmi-kaapelilla ja toimintoja voi ohjata kaukosäätimellä (2 kpl) lokoisasti sohvalla maaten. Kaiutinliitäntöjen ohella laitteessa on mahdollisuus käyttää langatonta bluetooth-kaiutinta musiikin tai muun äänimateriaalin kuunteluun. Z-N956:ssa on myös DAB-radio, joka tarvitaan nykyisin, jos Norjan puolella ajellessa haluaa kuunnella paikallisia radiokanavia. Zenec Z-N956:n saa matkalle mukaan noin tuhannella eurolla (sis. alv.).


Lue myös: Caravan 2018: Zenec

Lue seuraavaksi