Uutiset

Autot

Automatkailu 2020: Lapelland

Hirsirakentamisesta tunnettu Salvos on eriyttänyt liikuteltavat sauna- ja mökkivaununsa oman tuotemerkin alle. Aikaisemmin Salvoksen nimellä markkinoituja vaunuja myydään nyt Lapelland-tuotemerkkisinä. Valmistus tapahtuu entiseen malliin Pohjois-Pohjanmaan Pyhännällä.
Lapellandin siirrettävien sauna- ja mökkivaunujen perustana on aina henkilöauton perävaunujen kaltainen alustarakenne, joko yksi- tai kaksiakselisena.

Pienimmän yksiakselisen saunamökkivaunun paino on alle 750 kilogrammaa, jolloin se voidaan rekisteröidä jarruttomaksi kevytperävaunuksi. Valtaosa Lapellandin mökkivaunuista on kuitenkin kaksiakselisia ja suuremman painon johdosta on vaunu varustettava jarrullisilla akseleilla. Myös vetoautolle paino asettaa rajoituksia, mutta kaikkien sauna- ja mökkivaunujen siirto onnistuu isolla nelivetoisella maasturilla tai pick-upilla. Näin siirto on helppoa, jos ei nyt joka päivä tehtäväksi, niin ainakin useita kertoja vuoden aikana.

Kuvissa malliston suurimpaan päähän kuuluva mökkivaunu, joka on saatavilla erilaisilla pohjaratkaisuilla. Tässä olohuoneella ja saunalla varustettu kokoonpano. Saunan voi myös korvata makuutilalla. Tämän kokoluokan mökkivaunun saa vetokoukkuunsa halvimmillaan alle 25 000 eurolla (sis. alv.).


Lue myös: Salvos Finlandilta luksusmökkivaunu Finlandia 9000