Uutiset

Autot

Autoilun murros näkyy Mitsubishi Outlander PHEV:n myyntiluvuissa

Maailman ensimmäisen ladattavan hybridikatumaasturin, vuonna 2013 esitellyn Mitsubishi Outlander PHEV:n myynti on saavuttanut 200 000 myydyn auton merkkipaalun. Mallin suuri suosio kertoo samalla autoteollisuudessa käynnissä olevasta merkittävästä muutoksesta voimalinjojen suhteen.

Mitsubishi Outlander PHEV on myynnissä yli 50 maassa, ja vuoden 2018 loppuun mennessä siitä oli tullut maailman eniten myyty ladattava hybridikatumaasturi. Euroopassa se on ollut myydyin ladattava hybridikatumaasturi jo neljänä vuonna peräkkäin.

Palkintoja edistyksellisestä sähköteknologiasta ja monikäyttöisyydestä

Mitsubishi Outlander PHEV on teknologialtaan Mitsubishin edistyksellisin malli, jossa näkyy valmistajan kokemus täyssähköisistä ajoneuvoista. Polttomoottorin lisäksi Mitsubishi Outlander PHEV:ssä on edessä ja takana sähkömoottorit, jotka mahdollistavat vähäpäästöisen ja joustavan liikkumisen.

Mallille on kuuden vuoden aikana myönnetty lukuisia tunnustuksia ympäri maailmaa. Näitä ovat esimerkiksi Vuoden japanilainen auto 2013 (Innovaatio-kategoria), japanilaisten autotoimittajien myöntämä Vuoden 2014 teknologia -palkinto, yhdysvaltalaisen Green Car Journalin myöntämä Vuoden vihreä kaupunkimaasturi 2019 -palkinto sekä Isossa-Britanniassa julkaistavan Company Car and Van -lehden palkinto parhaalle ladattavalle ajoneuvolle vuonna 2019.

Vuosimallin 2019 Mitsubishi Outlander PHEV:n kulutuslukemat ovat uuden WLTP-standardin mukaisesti mitattuina 2 litraa sadalla kilometrillä ja CO2-päästöt 46 g/km. Toimintamatka pelkällä sähköllä on jopa 45 kilometriä.

Uudessa mallissa on lukuisia parannuksia, esimerkiksi erittäin tehokas ja taloudellinen 2,4-litrainen bensiinimoottori. Lisäksi akun kapasiteetti ja teho on kasvanut, samoin kuin taka-akselin sähkömoottorin teho. Auton ajotuntumaa on hiottu sekä lisätty kaksi ajotilaa, toinen urheilulliseen ajoon (Sport Mode) ja toinen lumisiin olosuhteisiin (Snow Mode).

LUE MYÖS Mitsubishi Outlander PHEV – Ajamisen sietämätön helppous

Lue seuraavaksi