Uutiset

Autot

Audi SQ7 TDI – innovatiivista ajamista

320 kW tehoa ja 900 Nm vääntöä – uusi Audi SQ7 TDI on markkinoiden tehokkain diesel-SUV. Sen uudelleen kehitetty 4,0 TDI -moottori on sähköisesti ahdettu – ensimmäisenä maailmassa.

Uusi 4,0 V8 TDI -moottori yhdistää luokkansa parhaan suorituskyvyn ja alhaisen kulutuksen. Voimanpesä tuottaa tehoa 320 kW (435 hv). Vääntömomentti 900 Nm on käytettävissä kierrosalueella 1 000 – 3 250 r/min. Uutuus kiihtyy 0-100 km/h 4,8 sekunnissa huippunopeuden ollessa 250 km/h. Audi SQ7 TDI:n yhdistetty polttoaineenkulutus on 7,4 l / 100 km (NEDC*) ja CO2-päästöt 194 g/km.

Uuden Audi SQ7 TDI:n sähköinen ahdin (EPC) on sarjatuotantoautossa maailman ensimmäinen. Järjestelmä tukee erinomaisesti moottoria niin käynnistäessä kuin kiihdyttäessäkin ilman turboviivettä. Auton lattian alle on asennettu 48 voltin litium-ioni-akku, joka tarjoaa tehon 7 kW:n EPC:lle sekä sähkömekaaniselle aktiiviselle kallistuksenvakaajalle (EAWS). Kilpailijakentässään ensimmäisenä tarjottavan kallistuksenvakaajan ansiosta auto kallistelee kaarreajossa vähemmän ja aliohjautuvuus pienenee edelleen. Etu- ja takaosan kallistuksenvakaajia voidaan säätää toisistaan riippumatta, mikä parantaa merkittävästi ohjauksen tarkkuutta ja ketteryyttä.

4,0 V8 TDI -moottorin imusarja on sijoitettu 90 asteen kulmaan sijoitettujen sylinterien ulkopuolelle, pakosarja ja kaksi turboahdinta puolestaan sisäpuolelle. Ratkaisu mahdollistaa lyhyet kanavat pakokaasujen puhdistusjärjestelmään sekä välittömän reagoinnin. Yhteispaineruiskutus tuottaa jopa 2500 baarin paineen.

Uudistunut kahdeksanvaihteinen tiptronic-automaattivaihteisto on vaikuttava. Se vaihtaa erittäin nopeasti ja energiatehokkaasti ja sallii korkeilla ajonopeuksilla rullaustoiminnon tyhjäkäynnillä. Itselukittuva keskitasauspyörästö on jatkuvatoimisen quattro-nelivedon sydän. Se on kompakti, kevyt ja toimii saumattomasti mukautuvan alustan säätöjärjestelmän kanssa. Sähkömekaaninen ohjaustehostin, Audi drive select ja mukautuva ilmajousitus ovat uuden SQ7 TDI:n vakiovarusteita.

Uudessa Audi SQ7 TDI:ssä on käytetty systemaattisesti kevytrakennetekniikkaa, mikä tekee siitä segmenttinsä kevyimmän SUV:n. Auton painopiste on alhaalla, mikä mahdollistaa urheilullisen käsiteltävyyden sekä erinomaisen ilmanvastuskertoimen 0,34.

Uuden Audi SQ7:n ulkoasu kertoo suorituskyvystä mm. S-malleille tyypillisellä jäähdyttimensäleiköllä sekä puskureilla. Vakiovarusteena olevat led-ajovalot ovat voimakkaan kolmiulotteiset. Led-valot muodostavat Audi Q7:n ajovaloille tutun kaksinkertaisen nuolen. Lisävarusteena uuteen SQ7 TDI:hin ovat tarjolla Matrix led -ajovalot dynaamisilla takavilkuilla.  Auton suorituskyvystä kertovat myös neljä suorakaiteen muotoista pakoputkea. 20″ vanteet ovat SQ7 TDI:ssä vakiovarusteena.

Audi SQ7 TDI:n sisätilat tarjoavat elegantteja ratkaisuja vaativaankin makuun. Auton voi valita 5- tai 7-paikkaisena ja sähkösäätöiset istuimet joko Sport- tai Sport plus -versioina Alcantara/nahka-verhoilulla. Matkanteon turvallisuuden, mukavuuden ja polttoainetaloudellisuuden viimeistelevät Audi SQ7 TDI:hin tarjolla olevat kuljettajaa avustavat järjestelmät, joita on 24 erilaista.

Suomen markkinoille uusi vaikuttava Audi SQ7 TDI saapuu loppukesästä 2016. Hintoja ei ole vielä vahvistettu.

Lue seuraavaksi