Uutiset

Autot

Arolan Kotijuustolassa kylmäketju ei katkea

Arolan Kotijuustola on vuonna 1993 perustettu aitoja hämäläisiä maito- ja piimäjuustoja perinteisillä ja puhtailla tavoilla Forssassa tuottava yritys. Vuodesta 2014 yritystä ovat pyörittäneet Terhi Rikassaari ja Outi Lomakka, jotka vaihtoivat ennakkoluulottomasti sairaanhoitajan tehtävänsä yrittäjän monipuoliseen arkeen. Naiset hoitavat tuotteidensa kuljetukset kauppoihin itse, joten yrityksen kuljetuskaluston tulee vastata elintarvikealan tiukkoja kriteerejä. Tämän vuoden syyskuusta alkaen kaikki Arolan Kotijuustolan tuotteet on kuljetettu Vantaan Toyota Airportista hankitulla uudella Toyota Proace -kylmäautolla.

Outi Lomakka ja Terhi Rikassaari ovat mainio esimerkki rohkean asenteen tuomasta menestyksestä. Toyota Proacen rooli on yrityksessä merkittävä, sillä elintarvikealalla kuljetusten oikeaoppisuus on ensiarvoisen tärkeää.

Arolan Kotijuustola on mainio esimerkki puhtaiden raaka-aineiden ja perinteisen käsityötaidon menestymismahdollisuuksista nykyaikaisillakin markkinoilla. Arolan juustot valmistetaan ilman lisäaineita ja tuotantosyklissä aloitetaan joka maanantai puhtaalta pöydältä. Tuotannon jälkeen kauppoihin toimitetaan loppuviikosta tuoreet ja taatusti maistuvat tuoretuotteet. Pienimuotoisuudesta huolimatta alan maamme huipputarkat elintarvikelait koskevat luonnollisesti myös Arolaa ja tarkan tuotantohygienian lisäksi puhtaus varmistetaan nykyaikaisen kylmäkuljetusajoneuvon avulla.

Käytäntö ja koulutus tuovat tuloksia

Toyota Proace varustettuna Carrierin kylmäkoneella on luotettava kokonaisuus elintarvikekuljetuksiin. Kylmäkone on säädettävissä tarkoin kuljetusten vaatimusten mukaan ja pintamateriaalit on valittu helpon puhdistettavuuden mukaan.

Vaikka Rikassaari ja Lomakka tulivat alalle ulkopuolelta, toivat edellisen omistajan antama koulutus sekä Hämeenlinnassa suoritetut maidonjalostajan ammattitutkinnot hyvät eväät juustolatoimintaan. ”Saimme aikaisemmalta omistajalta todella arvokasta käytännön tietoa, joka yhdistettynä ammattitutkintoon antoi valmiudet valmistukseen ja yhteistyöhön kauppojen kanssa. Kaikista tärkeintä on kuitenkin oma tekeminen ja varsinkin alkuaikoina työtuntien määrä kasvoi aikamoiseksi. Nykyään suoriudumme aikatauluista jo rutiinilla ja lisäapua tarvitsemme ainoastaan kovimpina sesonkeina, kuten joulun edellä”, kertovat Rikassaari ja Lomakka.

Proace varma valinta

”Kattila ja kaksi naista” on Arolan toimintaperiaate ja koko tuotanto edustaa arvokasta kotimaista käsityöperinnettä. Juustojen lisäksi tuotevalikoimaan kuuluvat myös suositut salaatinkastikkeet.

Arolan Kotijuustolalla oli jo aikaisemmin käytössä hyvin palvellut Hiace -kylmäkuljetusauto, joten oli luonnollista, että myös uuden ajoneuvon hankinnassa käännyttiin Toyotan puoleen. ”Halusimme etuvetoisen ajoneuvon laadukkaalla kylmäkoneella sekä kattavalla varustuksella, ja Toyota Airportilla oli heti valmiina meille sopiva ratkaisu. Carrier-kylmäkoneen teho takaa turvalliset kuljetukset ja takaa kylmäketjun katkeamattomuuden kaikissa olosuhteissa. Kuljetusten toimivuus on merkittävä osa yrityksemme toimintaa ja Toyotan luotettavuuden ansiosta voimme olla varmoja siitä, että asiakkaamme saavat tuotteensa aikataulujen mukaisesti sekä huippulaatuisina”, Rikassaari ja Lomakka päättävät.

Lue myös: Toyota Airport varustaa ammattilaiset – Tienhoitovälineillä Hilux hyötykäyttöön

Lue seuraavaksi