Uutiset

Autot

Aro-Yhtymä aloittaa Fiat henkilö- ja tavara-autojen maahantuonnin

 

Aro-Yhtymän maahantuontiyritys Auto Fennica on tehnyt merkittävän maahantuontisopimuksen Fiat Group Automobilesin kanssa. Maahantuotavat automerkit ovat Suomessa tuttuja vaikkakin liikenteessä hieman harvinaisia: Fiat, Alfa Romeo ja Lancia. Hyötyajoneuvopuolella Fiatin mallit ovat toki hyvinkin yleisiä, kattaen laajan valikoiman sekä henkilöliikenteeseen että tavarankuljetukseen sopivia malleja. Syyskuussa Fiat irtisanoi Delta Auton maahantuontisopimuksen jonka jälkeen oli vain ajan kysymys milloin uusi maahantuoja löytyy. Uusien merkkien myötä AutoFennica Oy:n palveluverkosto laajenee. Fiat- hyötyautoasiakkaita palvellaan nyt yhteensä 27 paikkakunnalla, jotka kattavat koko Suomen etelästä pohjoiseen ja idästä länteen.

AutoFennica Oy:n uuden myynti- ja huoltopalveluverkoston muodostavat seuraavat yhdeksän toimijaa: Aro-Yhtymään kuuluva Autokeskus Oy (Espoo, Helsinki, Hämeenlinna, Raisio, Tampere, Vantaa, Vantaa vain huolto), Autoportti Oy (Hamina, vain myynti), E. Hartikainen Oy (Iisalmi, Joensuu, Kajaani, Kuopio), Autotalo Pelttari (Huittinen, Pori, Porin toimipiste aukeaa maaliskuussa 2010), Käyttöauto Oy (Seinäjoki, aukeaa helmikuussa 2010), Mega-Auto Oy (Lahti, Porvoo), Mäkelän Kone Oy (Järvenpää), PP-auto Oy (Lohja, Salo) sekä Wetteri Oy (Kemi, Kokkola, Kuusamo, Oulu, Pietarsaari, Rovaniemi, Vaasa, Ylivieska).

 

Palvelun kattavuus

Kaikki huoltopisteet palvelevat niin Fiat-, Alfa Romeo- kuin Lancia-huoltoasiakkaita Fiat hyötyajoneuvoja unohtamatta, kertoo AutoFennica Oy:n toimitusjohtaja Simo Rosvall.

”Haluamme palvella Fiat- ja Alfa Romeo -asiakkaita niin hyvin kuin mahdollista. Kaikilla palveluverkostoomme kuuluvilla toimijoilla on pitkäaikainen kokemus autokaupasta ja huoltopalveluiden tuottamisesta, ja mikä tärkeintä, aito halu kehittää Fiat- ja Alfa Romeo -asiakkaille tarjottavaa palvelua”, jatkoi Rosvall. ”Olemme erittäin tyytyväisiä ensimmäisen neuvottelukierroksen tuloksiin”, Rosvall jatkaa ja kertoo, että neuvottelut ovat vielä kesken Jyväskylän, Kouvolan, Lappeenrannan ja Mikkelin alueilla. ”Neuvottelut ovat hyvässä vauhdissa. Tiedotamme mahdollisimman pian kuka palvelee Fiat- ja Alfa Romeo -asiakkaita näillä alueilla”, Rosvall lupaa.

Uuden verkoston koulutus aloitetaan välittömästi sekä yhdessä päämiehen kanssa Italiassa, että Suomessa tapahtuvana tuote- ja huoltokoulutuksena. Myyntitoiminta aloitetaan niin ikään heti, mutta täyteen vauhtiinsa se pääsee vuodenvaihteen jälkeen ensimmäisten esittelyautojen saavuttua myymälöihin. Huolto toimii kaikilla paikkakunnilla välittömästi vauriokorjausten osalta ja saavuttaa täyden toimintavalmiuden tammikuun aikana.

Palveluverkoston kehittymistä voi seurata Aro-Yhtymä-konsernin internetsivuilla www.aro.fi sekä Fiat hyötyautojen osalta merkkikohtaisilla sivustoilla www.fiat.fi.

 

Fiat konsernina

Fiatin tarina alkoi jo 1899. Kuten jo reilu vuosisata sitten, Fiat on aina edustanut italialaista muotoilua kauneimmillaan. Tekniset innovaatiot ja urheilullinen eleganssi on myös ollut Fiatin arkipäivää. Fiat S.p.A. on tämän ajan Italian suurin teollisuusyritys ja yksi eurooppalaisen autoteollisuuden perustajista. Fiat-konserni päätti tilivuoden 2008 historiansa suurimpaan liiketoiminnan tulokseen. Konsernin autoteollisuus, Fiat Group Automotives, on yksi autotekniikan edelläkävijöistä. Muun muassa dieseltekniikan mullistanut Common Rail -yhteispaineruiskutus kehitettiin kaupalliseksi sovellukseksi alun perin Fiatin tutkimuskeskuksessa. Siihen verrattavissa oleva bensiinimoottoriuudistus, Multiair, saa kaupallisen lanseerauksensa ensi vuonna. Multiair tulee lisäämään moottorin suorituskykyä ja vähentämään polttoaineen kulutusta ja päästöjä. Autoalan markkinatutkimuksiin erikoistuneen Jaton mukaan Fiat on jo nyt Euroopan puhtain merkki, kun mittarina käytetään hiilidioksidipäästöjä.

 

Fiat hyötyautot

AutoFennica Oy:n myötä Fiat hyötyautoja pystyy tulevaisuudessa hankkimaan ja huolto/korjauspalvelut luonnistuvat 12 sopimuskumppanin kanssa yhteensä 30 Fiat myynti- ja huoltopisteessä. Fiat tavara-autojen 2000-luvun pienen notkahduksen korjaamiseksi yritys satsaa tosissaan asiakaspalveluun. Vielä 2005 Fiatin henkilö- ja tavarakuljetuksiin sopivia hyötymalleja myytiin 1183 kappaletta mutta 2008 määrä oli jo pudonnut alle 1000:n ollen 960 kappaletta. Nyt yrityksen tavoitteena on ensimmäisenä toimintavuotenaan saada noin 5 % osuus maan kokonaismyynnistä. Fiatin automallithan koostuvat puolitonnisesta Fiorinosta joka valittiin vuoden 2009 pakettiautoksi sekä Scudosta joka 5,6,7 m3 tavaratilalla tai pikkubussi-versiona valittiin taas vuoden 2008 pakettiautoksi. Merkin suurin malli on Ducato joka on 8-17 m3 tavaratilalla ja 2,2, 2,3 tai 3,0-litran moottorilla varustettuna merkin syömähammas. Kun vielä mainitaan keväällä esiteltävä ja loppukesästä myyntiin tuleva Fiat Doblò joka on pieni paketti- ja tila-auto, niin meriitteihin ja vaihtoehtoihin katsomalla merkin mallisto on kyllä hyvin kuosissaan.

Lue seuraavaksi