Uutiset

Autot

AmeriCar laajentaa valikoimaa – Chevrolet Silverado 1500 Crew Cab 3.0 TD LTZ Duramax

Chevrolet-kevytkuorma-autojen asiantuntija AmeriCar Oy kehittää toimintaansa jatkuvasti ja tuotevalikoimaa lisätään asiakastoiveiden mukaisesti. Keväällä esitellyn hulppean Silverado 2500:n rinnalle saapuu nyt hieman pienempi, mutta kuitenkin noin kuusimetrinen avolava, joka kääntää takuuvarmasti katseet kaikkialla missä liikkuu. Huikea varustelutaso ja ajomukavuus yhdistyvät Silveradossa yllättävän taloudelliseen kulutuslukemiin ja kuorma-autoksi rekisteröiminen laskee puolestaan hankintahintaa kohtuullisemmalle tasolle.

Chevrolet Silverado edustaa autoluokkaa, joka herättää monissa unelmia ja tavoitteita. Suomessa luokalle on löytynyt oma kohderyhmänsä ja monelle yrittäjälle Silverado onkin hyvin mielenkiintoinen vaihtoehto. Esimerkiksi urakoitsijalle iso jenkki tarjoaa etenemiskykyä myös isonkin perävaunun kanssa, minkä ansiosta varaosat, tarvikkeet ja polttoaineet saadaan varmasti perille vaativiinkin kohteisiin. AmeriCarin valikoimassa on tarjolla eri kokoluokan ajoneuvoja ja nyt esiteltävä Silverado 1500 soveltuu hyvin moniin kuljetusratkaisuihin ja toimii samalla yrityksen upeana liikkuvana käyntikorttina.

Varustelu vaativaan makuun

Nykyaikaisessa ohjaamossa tyylikkyys yhdistyy onnistuneesti mukavuuteen, monipuolisuuteen ja helppokäyttöisyyteen.

Aitoon jenkkityyliin Silverado 1500 sisältää lähes kaikki varusteet niin mukavuuden, etenemiskyvyn kuin turvallisuuden osalta. LTZ-varustelutaso on jo todella kattava ja AmeriCarin asiantuntemuksen avulla mukaan on saatu myös runsaasti juuri maamme oloihin soveltuvia ominaisuuksia. ”Kuljettajan ja matkustajien tyytyväisyyden takaavat hulppean tilan lisäksi esimerkiksi sähkösäätöiset etuistuimet, nahkaverhoilu sekä huippuluokan äänentoisto, ja käyttömukavuutta lisäävät sähkökäyttöiset ikkunat, kattoluukku sekä takaluukku”, kertoo AmeriCarin toimitusjohtaja Veli Kärkkäinen.

Lisävarusteena hankittava HD 360-Vision-järjestelmä tarjoaa todella monipuoliset 15 eri kamerakulmaa. Järjestelmän hyödyt korostuvat esimerkiksi ahtaissa olosuhteissa sekä maastoajossa.


Turvallisuusvarustelussa ei ole myöskään tingitty ja ison koon tuoman suojan lisäksi Silveradossa ei mitään ole jätetty sattuman varaan. ”Erittäin kattavat törmäysturvajärjestelmät, hätäjarrutusautomatiikka, ajonhallinta, kaistavahti sekä alamäkiavustin ovat vain osa Silveradon turvallisuusominaisuuksista ja henkilövahinkojen mahdollisuus on minimoitu kaikin mahdollisin tavoin”, korostaa Kärkkäinen.

Voimaa ja kokoa

Nykyaikaisen moottoriteknologian ansiosta kolmen litran turbodiesel tarjoaa 277 hevosvoimaa sekä 624 newtonmetrin väännön kulutuksen säilyessä silti alle yhdeksän litran lukemissa.

Silverado 1500 on varustettu kolmen litran Duramax-moottorilla, josta hevosvoimia saadaan irti mukavat 277 kappaletta. Vääntöä on hulppeat 624 newtonmetriä, josta voi päätellä auton soveltuvan loistavasti raskaiden kuormien kuljettamiseen lavalla ja perävaunussa. Kymmenportainen automaattivaihteisto ja sähköohjattu automaattiasetuksella varustettu nelivetojärjestelmä takaavat sulavan etenemisen. Ajotavan voi valita myös manuaalisesti ja tarjolla on takaveto, nopea neliveto sekä vaikeiden olosuhteiden maastoneliveto. Auton kokoluokasta ja voimasta huolimatta kulutuslukemat pysyvät kohtuullisena ja yhdistetty lukema on vain 8,7 l/100 km.

Kotonaan tien päällä ja maastossa

Tämän pick-upin takapenkille pääsystä kilpaillaan, sillä tilat ovat todella avarat ja istuimet huippuluokkaa.

Tien päällä Silverado kulkee odotetun arvokkaasti ja sekä kuljettajan että matkustajien mukavuus on varmistettu aitoon jenkkityyliin. Näkyvyys korkealta on mainio ja todella kattavat kuvakulmat tarjoava HD 360-Vision -kamerajärjestelmä vähentää kolhujen määrää ja lisää turvallisuutta. Voiman tuntee tien päällä ja väännön määrä kertoo tehosta ja etenemiskyvystä. Kiihtyvyys on isoksi autoksi todella ripeää ja rajoittimen säätämä maksiminopeus tavoitetaan todella ripeästi. Rajoitin onkin Silveradossa hinnan lisäksi ainoa harmitusta herättävä seikka, mutta maamme verotus ei valitettavasti juuri vaihtoehtoja jätä.

Kuormatilan pituus on 180 senttimetriä ja saatavilla on myös reilun kahden metrin lavakoko. Kunnon pinnoitus takaa kestävyyden rajussakin työkäytössä. Lavan hyödyntämistä helpottavat kunnon astinlaudat sekä kauko-ohjattava sähköinen takaluukku.

Iso 20 tuuman rengaskoko ja kunnon maavara takaavat myös sorateillä sekä maastossa etenemisen. Lava on pinnoitettu kova työkäyttö huomioiden ja Silveradolla esimerkiksi polttoainesäiliö kulkee lavalla vaikka metsäkoneen luokse tiettömienkin olosuhteiden päähän. Iso perävaunu vielä mukaan ja koossa onkin jo aikamoinen kuljetuskokonaisuus vaativiin tehtäviin.

Voimaa uhkuva ulkonäkö korostuu komean maskin, isojen renkaiden ja jämerien astinlautojen ansiosta. Silveradolla saa huomiota aina liikkuessa ja varsinkin yritystoiminnassa tämä kannattaa hyödyntää.


Chevrolet Silverado 1500 -malliston hinnat lähtevät 73 000 eurosta ja koeajoautomme Silverado 1500 Crew Cab 3.0 TD LTZ Duramax kattavalla varustelulla on veroineen noin 87 000 euron paketti. ”Kustannustehokkaasti rakennetut lisävarustelut lisäävät luonnollisesti hintaa, mutta tässä hintaluokassa lisäkustannusten merkitys on hyötyyn nähden vähäinen. Isoa vetojuhtaa kaipaavan onkin ehdottomasti koeajettava Silverado henkilökohtaisesti, sillä ainoastaan siten saa oikean kuvan auton potentiaalista. Meihin kannattaakin ottaa yhteyttä koeajojen suhteen ja samalla voi tutustua muuhun ajoneuvovalikoimaamme sekä kattaviin alan palveluihimme”, päättää Kärkkäinen.

Lue myös: Chevrolet Silverado 2500 HD Crew Cab Z71 LTZ – Kaikki löytyy ja vielä hieman lisää

Lue seuraavaksi