Uutiset

Autot

Chevrolet Silverado 2500 HD Crew Cab Z71 LTZ – Kaikki löytyy ja vielä hieman lisää

Mäntsäläläinen AmeriCar Oy on tunnettu upeiden Chevrolet-kevytkuorma-autojen maahantuoja, jonka ylpeyden aiheena ovat erityisesti jämerät Chevrolet Silverado -mallit. Nyt AmeriCar on esitellyt uuden hulppeankokoisen Silverado -mallin, joka hurmaa kuuden ja puolen metrin pituudella, 10-vaihteisella automaatilla, 445 hevosvoimalla ja ehtymättömällä varustelumäärällä.

AmeriCar Oy:n toimitusjohtaja Veli Kärkkäinen kertoo, että Silverado-tason autojen asiakaskunta koostuu lähinnä yrittäjäpuolesta, kuten metsä- ja maarakennusalan urakoitsijoista. Näille ihmisille perille pääsy hankalimpiinkin työkohteisiin lastattuna ja vaikka perävaunun kanssa on perusedellytys, jonka hankkimiseen ollaan valmiita investoimaan. Samalla ajoneuvo antaa pontta yritysimagolle, sillä Silveradolla paikalle saapuva asiakas saavuttaa varmasti asiakaskuntansa huomion.

Varustetaso Suomen olosuhteisiin

Silveradon ohjaamossa sekä kuljettaja että matkustaja tuntevat olonsa ruhtinaallisen miellyttäväksi. Istuinten laadukkuus sekä säätövarat ovat huippuluokkaa ja hallintalaitteet ovat suuresta määrästä huolimatta helposti hallittavissa.

Uusi Silverado 2500 on kasvanut edeltäjiinsä verrattuna huomattavasti ja esimerkiksi akseliväli on reilusti yli neljä metriä. Leveyttä autossa on yli kaksi metriä ja korkeuttakin saman verran, joten mikään parkkihallien perusauto ei ole kyseessä. Kokoluokan kasvu tuo mukanaan luonnollisesti lisätilaa ja Silveradon sisätiloissa niin etu- kuin takaistuimilla voi tuntea olonsa kuninkaalliseksi.

Varustelutasoja Silveradossa on viisi ja AmeriCar on valinnut tuontiohjelman ensimmäiseksi autoksi toiseksi korkeimman LTZ-varustelutason ajoneuvon, joka soveltuu mainiosti maamme olosuhteisiin. Korkean vakiovarustelun lisäksi tarjolla on luonnollisesti suuri määrä lisävarusteita, joilla voi parantaa esimerkiksi ajo-ominaisuuksia, ulkonäköä, etenemiskykyä sekä matkustamisen mukavuutta.

Yksityiskohtien harmoniaa

Huikea 15 kamerakulman järjestelmä tarjoaa monipuoliset vaihtoehdot kuvakulmiin. Näin aikaansaadaan sekä turvallisuutta että etenemiskykyä.

Suomalaisia kuvaillaan usein tekniikkaa sekä nippelitietoa rakastavaksi kansaksi, ja Silverado täyttää varmasti kovimmankin koti-insinöörin toivomuslistan. Peräti 15 kamerakulman järjestelmä on todella nykyaikainen ja joka suunnan kattavien kulmien lisäksi renkaiden etenemistä voi seurata erikseen vaikkapa kantojen yli, vetokoukulle on oma kamera ja Bird Eye View -näkymällä saa kokonaiskuvan haltuunsa. Myös taustapeili on teräväpiirtonäyttöinen kamera, jonka kuvakulmaa on mahdollista vaihtaa ja kokoa säädellä. Kojelaudan HUD-näyttö on auton mukaisesti kookas ja nopeuden lisäksi näkymään saa juuri sen tiedon, mitä ajotilanteessa tarvitsee.

Hurmaava koeajokokemus

AmeriCarin Veli Kärkkäinen on toiminut jenkkiautojen parissa vuosikymmenten ajan ja mies tietää tarkoin mitkä ajoneuvot ja varustelut soveltuvat maamme vaatimuksiin.

Silverado antaa esimakua varustelun tasosta jo ennen lähtöä, sillä kaukokäynnistyksen avulla auton saa esimerkiksi pahimmilla pakkasilla lämpiämään mukavasti omista sisätiloista. Istuimet ja ohjauspyörä lämpiävät nopeasti ja kesäolosuhteisiin istuimissa on myös jäähdytysmahdollisuus. Istuinten säädöt ovat monipuoliset ja sopivien henkilökohtaisten säätöjen löydyttyä ne voi tallentaa tulevia ajoja varten.

Automiehen unelmasäleikkö suojaa 6.6-litran V8-dieselmoottoria. Talviolosuhteissa oiva ratkaisu on säleikön sisäiset kääntyvät lamellit, jotka toimivat sisäisenä viimasuojana pakkasten aikana.

Kymmenpykäläinen automaatti kuljettaa Silveradoa kissamaisen pehmeästi ja huomionarvoista on kolminkertaisen äänieristyksen taso. Vaikka konehuoneessa jyrisee 6.6-litran V8 ja alla ovat järeät LT275/65R20-renkaat, ei sisätiloihin juuri meteliä kantaudu. Kiihtyvyys on kauniisti sanottuna riittävä ja 0-100 km/h mentäisiin 6,5 sekunnissa ellei rajoitin hoitaisi tehtäviään. Maantiellä Silverado kulkee pehmeästi ja kaupunkiolosuhteissakin pärjää, kunhan ottaa huomioon auton mitat ja 16 metrin kääntöympyrän. Nelivetojärjestelmän voi laittaa myös automaattitilaan, jolloin auto hoitaa itse sopivan vetotavan tilanteen mukaan. Vaikeimpiin olosuhteisiin voi valita hitaan nelivedon lisäksi myös maastonelivedon ja menoa helpottavat myös lisävarustepaketteihin kuuluvat alamäkiavustin sekä tasauspyörästön lukko.

Kuorma perille saakka

Korkea auto vaatii kunnon astinlautoja ja askelmia, joita Silveradoon on asennettu mukavasti erityisesti lavan ympärille.

Tyylikkyydestään huolimatta Silverado on myös tinkimätön työjuhta. Yli kahden metrin pituinen lava on pinnoitettu kestämään ja kauko-ohjauksella toimiva perälauta tuo käyttömukavuutta lastaukseen. Huomionarvoista on myös astinlautojen ja askelmien koko ja määrä, mikä tämän korkuisessa autossa on hyvin tärkeä ominaisuus turvallisuuden kannalta.

Silveradon kasvaneesta pituudesta hyötyvät erityisesti takapenkin matkustajat.

Kaiken kaikkiaan uudessa Silverado 2500:ssa matkustusmukavuus yhdistyy saumattomasti etenemiskykyyn ja kuljetuskapasiteettiin. Luonnollisesti noin sadan tuhannen hintalappu karsii ostajakuntaa, mutta mikäli käytännöllisyyden lisäksi kaipaat ajoneuvolta näyttävyyttä ja massasta erottuvuutta, on Silveradon koeajo ehdottomasti silmät aukaiseva kokemus.

Lue seuraavaksi