Uutiset

Autot

ALD-vaihtoautomyynnistä hyviä käytettyjä pakettiautoja

ALD Automotive myy omasta leasingkannastaan palautuneita käytettyjä hyväkuntoisia autoja. Tapasimme Vantaan Kaivokselan ALD vaihtoautojen myyntipäällikön Kimmo Ruposen. Ruposen mukaan noin puolet leasingsopimuksista palautuneista autoista myy ALD itse. ALD vaihtoautomyynnillä on kolme toimipistettä. Kaksi sijaitsee Vantaalla ja yksi Tampereella. ALD on keskittänyt käytettyjen pakettiautojen myynnin Kaivokselan toimipisteeseen, josta myydään vuosittain satoja pakettiautoja uusille käyttäjille. Kyseessä on vähän ajetut ja hyvin huolletut hyötyautot. Iältään yleisesti kolme vuotta vanhojen myynnissä olevien pakettiautojen historia tunnetaan tarkasti.

Myyntipäällikkö Kimmo Ruponen sanoo tekevänsä osaltaan työtään matalalla organisaatiolla ja asiakkaankin kannalta tehokkaasti. Niin täytyy toimia, koska vaihtoautojen myyntimäärät ovat suuria. ALD Automotive on autojen leasingsopimuksissa Suomessa markkinajohtaja. ALD kuuluu samalla maamme suurimpiin uusien autojen yksittäisiin ostajiin. Hyötyajoneuvoja palautuu ALD:lle asiakkaiden leasingsopimusten jälkeen nelinumeroinen lukumäärä vuosittain. Palautuneista henkilö- ja hyötyautoista puolet myydään edelleen autoliikekanavaan ja toisen puolen myynnistä vastaa ALD vaihtoautomyynti. Kimmo Ruposen mukaan käytetyn pakettiauton myynnin kanssa ei tarvitse konstailla.

”Teemme ensinnäkin valintaa jo valmiiksi hyväkuntoisista pakettiautoista. Leasingsopimukset ovat yrityksille suunnattuja ja niissä on tarkat ehdot, joita noudatetaan. Kaikkiin kauttamme tuleviin vaihtoautoihin tehdään kuntotarkastus ja korjataan, jos jotain ilmenee”, aloittaa Kimmo Ruponen ja jatkaa ”lisäksi autojen historia tunnetaan hyvin, ne huolletaan aina merkkikorjaamossa”.

Mielenkiitoinen tarjonta vaihdokeista

”Meille tulee esimerkiksi suuren sähköyhtiön leasingsopimuksen loputtua pakettiauto erikoisvarusteilla. Sellainen ei pitkään vaihtoautohallissamme kuntotarkastuksen ja pesun jälkeen seiso. Pienempi sähköyhtiö ostaa meiltä käytetyn auton mielellään, koska auto on varusteltu valmiiksi sähköyhtiön tehtäviä varten”, kertoo Kimmo Ruponen hyvänä esimerkkinä ALD vaihtoautojen myyntitoiminnasta. Täsmällisen kohdemyynnin lisäksi ALD pystyy tarjoamaan sopimuksesta vapautuneita pakettiautoja laajalla merkki- ja varusteluskaalalla. ALD ostaa ja liisaa uudet autot aina asiakaskysynnän mukaan, joten tarjolla olevissa vaihtopakettiautoissa näkyy käytettyjen autojen markkinat pienoiskoossa. Kysytyimmistä merkeistä ja malleista on erilaisia valmiuksia lisävarusteiden suhteen.

ALD Automotiven käytettyjen hyötyautojen myyntipäällikkö Kimmo Ruponen Vantaan Kaivokselassa esittelee vähän ajettua ja hyväkuntoista vaihdokkia. Uutena leasingautona alkuperäinen asiakas on varustellut pakettiauton tarpeensa mukaan. Käytetyn auton uusi omistaja saa valmiiksi varustellun työkalun. Kimmon mukaan laajasta valikoimasta löytyy varmasti oikea vaihtoehto.

”Varustuksena saattaa vaihdokissamme olla pelkkä suojausvanerointi tavaratilassa. Mutta löytyy meiltä myös vaihtoehtoja, kuten kuljettajan lisäksi viidelle henkilölle rekisteröity tila-auto, jossa on tavaratilassa lisälämmitys. Jossain vaihdokissa saattaa olla valmiina tavaratilan viilennys. Sellaisellekin käytetylle autolle löytyy kysyntää. Sininen, valkoinen ja harmaa värivaihtoehtoina tuntuvat olevan hyötyautoissa suosittuja. Juuri lähti kuitenkin keltainen vaihtopakettiauto uudelle omistajalle. Omien ja käyttämiemme yhteistyökumppaneidemme verkkosivulta saa kuvan laajasta valikoimastamme niin merkkien, mallien kuin varustelujenkin suhteen”, myyntipäällikkö Kimmo Ruponen kertoo tyhjentävästi tarjonnan ja kysynnän kohtaamisesta.

Vaihtoehtoiset polttoaineet tekevät tuloaan

Kimmo Ruponen kertoo ALD Automotiven kokeneen yritysten ympäristötietoisuuden kasvamisen eli vähäpäästöisen henkilöautokysynnän lisääntymisen nopeasti. Yrityspolitiikan mukaan määritellyt maksimiarvot päästöluokissa näkyvät jo täysin ALD:n myytävinä olevissa käytetyissä henkilöautoissa. Suurimoottorisia ja kulutuslukemien vuoksi päästöarvoiltaan ympäristöä enemmän rasittavia henkilöautoja ei vaihtoautohallista löydy. Hyötyautojen puolella vaihtoehtoiset polttoaineet tekevät vielä tuloaan. Uusien hyötyautojen liisanneet asiakkaat eivät ole vielä löytäneet vaihtoehtoisten polttoaineiden tarjonnasta mitään varsinaista suosikkia, perinteinen dieselmoottori on ylivoimaisena enemmistönä vaihdokeissa. Leasingsopimuksista saattaa palautua pakettiauto, jonka ajokilometrit ovat todella alhaiset. Sellaisen myynti edelleen on palkitsevaa kaikille osapuolille.

Verkossa

www.aldautomotive.fi/

Lue seuraavaksi