Uutiset

Autot

Alavuden kaupunki luottaa ruokajakelussa WAECO-kylmäkonttiin

Waeco Cool Freeze

Alavuden kaupungin ruokapalvelupäällikkö Miika Ylä-Mikkola joutui haasteen eteen, kun kaupunki ulkoisti kotipalveluateriatuotantonsa siirtyen samalla kuumista annoksista kylminä jaettaviin ateriakokonaisuuksiin. Ylä-Mikkola selvitteli toimivinta sekä kokonaistaloudellisinta vaihtoehtoa ja ratkaisu löytyi miehen luettua artikkelin WAECOn CoolFreeze 850 VAN HF -kylmäkontista. Rattaat pyörähtivät nopeasti eteenpäin ja tammikuun alkupuolesta lähtien Alavuden kotipalveluateriat on toimitettu koteihin kontin avulla.

Waeco Cool Freeze auki

Alavus on pinta-alaltaan varsinkin nyt kuntaliitosten jälkeen suuri kaupunki ja kotipalvelun ruokapalvelun päiväreiteille voi tulla matkaa lähemmäs sata kilometriä. Sekä kovilla pakkassäillä että helteisissä kesäolosuhteissa tasaiseen lämpötilaan sekä kylmäketjun katkeamattomuuteen on kiinnitettävä erityishuomiota eikä minkäänlaisiin erehdyksiin ole varaa. Päätöstä tehdessään Ylä-Mikkola vertaili kylmäkonttiratkaisua esimerkiksi kylmäauton hankkimiseen ja totesi monen seikan puoltavan konttia. ”WAECO-kylmäkontti ratkaisi kerralla monta ongelmaa ja kontille on tiedossa tulevaisuudessa varmasti monenlaista hyötykäyttöä kaupungin palveluksessa aina kun liikkuvaa kylmätilaa tarvitaan”, toteaa Ylä-Mikkola. Tärkeää on tietenkin myös kontin helppo siirrettävyys seuraavaan ajoneuvoon ja väliin jäävät näin myös perinteisen kylmäkoriauton hankalat vaihtotilanteet.

Waeco Cool Freeze  kiinnitys

Ostopäätöstä tehtäessä Ylä-Mikkola kiittelee WAECOn Mikko Tammisen asiantuntevaa palvelua, jonka kautta yksityiskohdat selkisivät nopeasti ja hyvän palvelun osoituksena Tamminen on myös jälkikäteen kysellyt tuotteen toimivuudesta. Kontin toimitus tapahtui täsmällisen nopeasti ja kaupungin oma sähkömies suoritti tarvittavat yksinkertaiset sähköasennukset muun huollon yhteydessä. Kontti painaa tyhjänä 160 kiloa ja sen nostaa kolme raavasta miestä helposti auton kyytiin. Alavudella kiinnitettiin huomiota kontin liikuteltavuuteen ja se asennettiin kuormalavan päälle, minkä ansiosta konttia on tarvittaessa helppoa ja turvallista siirtää vaikka trukin avulla. Kiinnitys alustana toimivaan Citroën Jumpyyn tapahtui näppärästi kuormansidontaliinojen avulla ja niillä kontti pysyy taatusti paikallaan.

Waeco Cool Freeze

Ylä-Mikkola kertoo miettineensä tarkoin kontin kokoa ja 850 litran tilavuus on osoittautunut päiväkäyttöön mainiosti riittäväksi. Tällä hetkellä päiväkuormaan kuuluu noin sata nimikoitua annosta, jotka pakataan isompiin kuljetuslaatikoihin. ”Tämä määrä mahtuu konttiin helposti ja annosten määrää voidaan tarvittaessa vielä jatkossa lisätä”, jatkaa Ylä-Mikkola.  Tehon puolesta kontti on hoitanut tehtävänsä moitteetta ja neljään celsiusasteeseen asetettu lämpötila on säilynyt erittäin tarkasti. Ajon aikana energia saadaan auton omasta akusta ja paikalla ollessa käytetään verkkovirtaa. Kontin omat geeliakut varmistavat toiminnan, kun ulkopuolista virtaa ei ole saatavilla. Akuissa riittää virtaa jopa 16 tunniksi. Muu käyttö huomioiden kontin lämpötila-alue on säädettävissä portaattomasti 0–20°C ja ilmakierrätysjärjestelmä yhdistettynä tehokkaaseen eristykseen takaa loistavan jäähdytystehon pienellä energiakulutuksella

Alavudella CoolFreeze -kylmäkontin pääasiallinen käyttäjä on ollut Reijo Pekkanen (oik.), joka hoitaa aterioiden kotiinkuljetukset. Pekkanen on viiden kuukauden kokemusten perusteella ollut hyvin tyytyväinen kontin toimintaan. ”Minkäänlaisia lastentauteja ei ole ilmennyt eikä häiriötilailmoituksia ole vastaanotettu. Myös Jumpyn ajettavuus on säilynyt miltei ennallaan ja tavaratilan etuosaan jäävään tilaan saa mukavasti muuta tavaraa”, kiittelee Pekkanen.  Hän korostaa myös kontin helppoa puhdistettavuutta, sillä pintamateriaalin desinfiointi sujuu helposti ja tarkasti myös perimmäisistä nurkista. Alavuden kaupungin ruokapalvelupäällikkö Miika Ylä-Mikkola (vas.) on ollut tyytyväinen asiakkailta saatuun palautteeseen.

Pekkasen reitit kattavat laajan kaupungin Seinäjoen rajalta aina Ähtärin nurkille, mistä syntyy reippaan mittaisia päivämatkoja. Reitistä riippuen asiakaskäyntejä voi päivässä olla jopa 40 ja Pekkaselle onkin jo muotoutunut sopiva työrutiini, jonka kautta toimitukset sujuvat mahdollisimman nopeasti ja sujuvasti. Kiireisestä aikataulusta huolimatta Pekkasen työ on kuitenkin myös palveluammatti ja hänen käyntinsä saattaa joskus olla vanhuksille hyvinkin tärkeä sosiaalinen tapahtuma. ”Vuosien mittaan asiakkaat ovat tulleet hyvin tutuiksi ja heidän kanssaan käydään maailman tapahtumia tarkoin läpi. Tuttuuden kautta myös palaute on varmasti rehellistä sekä suoraa ja ainakin tähän saakka kylmäkontilla toimitetut ateriat ovat miellyttäneet asiakkaita”, kertoo Pekkanen.

Lue seuraavaksi